10.09.06, 15:54
18 września jadę z Poznania do Rawdy i mam kilka pytań. czy ktoś jedzie w tym
terminie z tramp trawel? co warto zobaczyć w Bułgarii? czy w Bułgarii są
jakieś bazary gdzie można kupić tanie ciuszki?
Obserwuj wątek
    • carmella Re: rawda 11.09.06, 10:02
      tanie ciuszki mozna kupic w Neseberze i Słonecznym Brzegu, bo to jeden wielki
      bazar. Same "oryginały" ;)

Właśnie stamtad wrociłam
      • Gość: waldii99 Re: rawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:19
        dzięki bardzo za informację. pozdrawiam!
    • Gość: tajemnica Re: rawda IP: *.stroma.bial.pl 11.09.06, 13:22
      Wróciłam z Ravdy 5 września. Niestety obie dyskoteki w których można było się
      pobawić są już zamkniete, więc jeśli będziecie chcieli sie pobawić będziecie
      musieli jechać do słonecznego brzegu. W Ravdzie pełno jest sklepików gdzie
      będzie mozna kupić troche ciuchów. Można tez jechać do Nesseber za 0,80 LV lub
      do Pomorie za 1,40 LV, gdzie jest dużo sklepów a rzeczy tańsze niż w SB lub
      Nesseber. Jesli jedzenie w Ravdzie to albo u serbów (piętrowa knajpa z
      wiklinowym krzesłami) albo w czuczurze (knajpa z 4 yyyy w nazwie) w tej drógiej
      szczególnie polecam szszłyki z grilla.
      miłego urlopu, pozdrawiam....
      • Gość: waldii99 Re: rawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 16:24
        wielkie dzięki,napewno sprawdzę jak smakują szaszłyki bo bardzo je lubię.
        jeszcze raz dzięki!pozdrowionka!!!
    • delffree Re: rawda 12.09.06, 22:53
      Dziś wróciłam z Rawdy. Jeśli chodzi o ciuszki, to faktycznie jest tam bardzo
      dużo straganów, jak już ktoś wspomniał same "firmóweczki" ;o)
      Może być problem w połowie września, ponieważ oni zaczynają juz zamykać budy
      (jedzenie, knajpki, sklepy spożywcze itp.)Niestety następuje koniec sezonu i
      zaczynają się wykruszać. Zdecydowanie polecam CIUCIURĘ, dobre jedzonko, czysto,
      miło i przyjemnie.U SERBÓW jest taniej, ale straszne kolejki, nie jest fajnie.
      • carmella Re: rawda 13.09.06, 09:58
        ja polecam zywiec sie w hotelu rozalia - nastawiony n apolakow hotelik i
        restauracja. mozna zjesc normalny obiad, na jednym talezy sporo mieska, rybka, z
        warzywkami i frytkami - podane a nie wystane, swieze i cieple.

zestaw obiadowy zupa, salata, drugie i deser jest tam za 6,5 leva (po takim
        zestawie nie da sie wstac od stolu) to jedyne miejsce gdzie polecam jesc.
    • aleks007 Re: rawda 15.09.06, 23:03

> Polecam wypad do kurortu Elenite (autobusem ze Słonecznego Brzegu 20 min),
      > gdzie za 30 leva (60 zł) masz wstęp do akwaparku i korzystanie ze wszystkich
      > hotelowych restauracji na terenie Elenite na zasadzie all inclusiv. Bufet
      > obiadowy i kolacja (nie do przejedzenia) w ***** hotelu Royal Park ,
      przekąski
      > od 12 do 17 (kebab, kurczak, hot-dog)na plaży oraz alkohol bez ograniczeń
      > (rakija, whisky, gin, wódka,wino,piwo,rum itd). Wszystko za 30 lv od 10 do
      23.
      > Placisz tylko za leżaki w akwaparku 5 lv. Dzieci płacą 15 lv.
      > Jeśli masz konkretne pytania to służę informacją. Ravda to dobry wybór (tanio
      i
      >
      > dobre knajpy, dobra baza wypadowa do SB i Neseberu).
      • Gość: tralalalus Re: rawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.06, 08:59
        Rawda to dziura i wspolczuje wszystkim ktorzy tam byli i bede....:/
        • Gość: pavvel Re: rawda IP: *.tvtom.pl 06.10.06, 10:42
          Fak RAVDA jakims wybitnie duzym miasteczkiem nie jest - ale co to za wakacje np
          w slonecnym brjegu gdzie w pigule sklepow ludzi chalas A polakoww traktuja jak
          smieci;/ w SB nieraz niechca obslugiwac PL a w Rawdzie nigdy z podobna sytuacja
          sie nie spotkalem. Pozatym w RAVDZIE w wiekszosci straganikow mozna sie dogadac
          po PL :) 0 jak ktos nie zna EN :)

Ja tam jak najbardziej polecam RAVDE - mozna spokojnie odpoczac od zgielku
          duzego miasta.

Ps. w wakacje w Rawdzie co niedziele kolo poczty byly jakies wystepy - cikawa
          sprawa :)

PS. NIE WYMIENIAJCIE KASY w KANTORZE NA POCZCIE TO OSZUSCI !!!!! Warto jechac do
          BURGAS - duze miasto i kurs o wiele wyzszy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka