Dodaj do ulubionych

ceny w Słonecznym Brzegu

10.02.07, 21:13
Wykupilismy właśnie wczasy na lipiec do Słonecznego Brzegu (hotel Aquamarine)
i interesują mnie ceny przede wszystkim obiadów - za ile i gdzie fajnie można
zjeść (śniadania i kolacje mamy w hotelu). Jedziemy z małym dzieckiem- mała
będzie miała w lipcu prawie dwa latka, więc nie chodzi nam o fastfoody. Będę
wdzięczna za sugestie.
Obserwuj wątek
    • Gość: piter Re: ceny w Słonecznym Brzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.07, 23:20
      byłem w zeszlym roku.ceny nie sa tak niskie jak reklamuja w folderach,ale
      tragedii nie ma.zjesc mozesz wszedzie,knajp jest pelno w centrum i na
      obrzezu,idac promenada wszedzie dookola masz restauracyjki.jedzenie jest smaczne
      i radze poprobowac jak najwiecej:)i do wszystkiego brac salatke szopska bo maja
      cudne pomidory:) my jedlismy w kameralnej restauracyjce przy hotelu bora bora i
      tam bylo taniej niz przy promenadzie.placilismy (1 leva to bylo kolo 2 zl)np.
      zupka ok 3 leva( 6 zl),makrela grilowana(cala) z salatka i chyba ziemniaczkami
      jakies 10-13 leva(20-26zl) i napoj - soczek 2 leva(4zl),piwo 2 leva.dlatego
      obiad dla 2 osob to byl koszt kolo 20-25leva(40-50zl)plus obowiazkowy napiwek
      jesli byla mila obsluga:) to bylo dosc tanio, bo przy glownej promenadzie jest
      drozej np.zamowilem rumsztyk z salatka i zaplacilem za to 17 leva(34 zl) wiec
      przy tych cenach obiad wypadlby ze 100 zl.drinki sa wspaniale!sex on the beach
      cudnie smakowal,kolo 7-10 leva ale sa promocje ze jak zamowisz 1 to dostaniesz 2
      itp. wspomne tylko ze jak pojechalem zobaczyc okoliczna Rawde(dlatego ze mialem
      w planach tam jechac ale na szczescie sie rozmyslilem) to w szoku bylem gdy
      dostalem menu do reki poniewaz tam jest naprawde przynajmniej polowe taniej!
      obiad wyniosl mnie na dwie osoby 12 leva(24zl)!! pozdrawiam i zycze smacznych
      wspomnien(koniecznie sprobuj kebabcze):)
    • izami_lek Re: ceny w Słonecznym Brzegu 11.02.07, 14:31
      Ceny w knajpkach w Słonecznym Brzegu są rzeczywiście odwrotnie proporlcjonalne
      do odległosci od promenady i morza! Moja rodzina za cały obiad płaciła od ok.40
      do 80zł w zależności od knajpki, a mamy 2 chłopców: mieli wtedy 3 i 14 lat.
      Jeśli możesz sobie wyobrazić ile jest w stanie zjeść dojrzewający 14-latek, to
      zdasz sobie sprawę, że musiały być to obfite obiady. Dwie najtańsze, ale na
      poziomie, knajpki znajdują się w Słonecznym Brzegu za targiem. Ta ulica jest
      przedłużeniem głównej promenady idącej od morza - prawie na jej końcu, już za
      straganami, po lewej stronie znajduje się duża knajpka (niestety nie pamiętam
      nazwy - może to była "Troja"?) wychodzaca na zewnątrz. W porach obiadowych jest
      tam zawsze bardzo dużo ludzi, więc może znajdziecie. W lewo za knajpką w uliczce
      jest sklepik z najtańszymi owocami (2-3x taniej niż przy plaży).
      • Gość: piter Re: ceny w Słonecznym Brzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.07, 17:18
        w porze obiadowej w kazdej knajpce jest pelno ludzi.owoce sa drogie co bardzo
        mnie rozczarowalo:/ bo jesli koles chodzi po plazy i maly kubek pokrojonych
        owocow juz niezbyt swiezych proponuje za 5 leva to oczy mi z orbit wychodza:/
        • fiona_sz Re: ceny w Słonecznym Brzegu 11.02.07, 17:43
          Czyli wychodzi na to, że ceny są zblizone do tych naszych nad morzem. Dzięki
          wielkie za info!
        • izami_lek Re: ceny w Słonecznym Brzegu 13.02.07, 21:47
          Gość portalu: piter napisał(a):

> w porze obiadowej w kazdej knajpce jest pelno ludzi.owoce sa drogie co bardzo
          > mnie rozczarowalo:/ bo jesli koles chodzi po plazy i maly kubek pokrojonych
          > owocow juz niezbyt swiezych proponuje za 5 leva to oczy mi z orbit wychodza:/

Nie do końca się z Tobą zgadzam, bo najwięcej ludzi jest w knajpkach z dobrym
          jedzeniem i umiarkowanymi cenami. Trzeba słuchać języka - Polacy chodzą napewno
          do takich knajpek, bo lubią dobrze zjeść, nie wydając za dużo.
          Owoce należy kupić wczesniej i zabrać ze sobą na plażę, a 5 leva wydać na
          fantastyczne pataty (czyli duże ziemniaki) z wsadem do wyboru (sałatki, sery,
          sosy itp).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka