Dodaj do ulubionych

kto z nami do bułgarii?

14.02.07, 08:18
wybieramy sie autem do bułgarii z 2 dzieci 7 i 11 lat 21 lipca. może ktoś
rowniez wybiera sie w tym terminie ( zawsze to rażniej;) a moze ktos się
zdecyduje?
Obserwuj wątek
    • mistom1 Re: kto z nami do bułgarii? 15.02.07, 08:47
      mamy też taki zamiar - wyjazd samochodem ,dzieci 8+5. narazie zbieram
      informacje na ten temat
    • gracet Re: kto z nami do bułgarii? 19.02.07, 19:23
      Wybieramy się w tym terminie z dziećmi 7 i 3, też szukamy współtowarzyszy
      podróży. Jesteśmy na etapie wybierania miejsca gdzie chcialibyśmy pojechać.
      • andy322 Re: kto z nami do bułgarii? 19.02.07, 20:13
        jak będziecie coś wiedzieli dajcie znac.my jedziemy z w-wy, ale zawsze można
        się gdzieś umowiec po trasie.
    • Gość: sebastian Re: kto z nami do bułgarii? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 21:47
      a na ile jedziecie bo ja planuje ze znajomymi na półtora miesiaca jak co roku
      to moze by tak razem
      • tomaszek193 Sinemorec,BG 21.02.07, 18:51
        Planujemy około 2 tygodniowy pobyt w Sinemorcu, przełom lipca i sierpnia. Do BG
        jedziemy już 5 raz, a do Sinemorca po raz drugi. Jedziemy rodzinką, nas dwoje
        40 i 45 lat oraz syn 11 lat. Po drodze trochę zwiedzania, głównie w Rumunii
        (Bukowina, Braszów, Sybin, może wymarzona Delta Dunaju). Na temat Sinemorca
        najwięcej na forum bulagricusa, w tym wiele moich wypowiedzi i dużo fotek z BG
        i RO w mojej galerii. Szukamy bezpretensjonalnego towarzystwa do leniuchowania
        na plaży (topless itp), wspólnego biesiadowania w tawernach i w ogóle luźnego i
        relaksowego spędzania czasu. Mile widziane dzieci, głównie chłopcy w wieku 9-13
        lat jako towarzystwo dla naszego syna do zabaw w morzu przy ujściu Veleki
        link do forum:
        www.bulgaricus.com/forum/viewtopic.php?id=4800
        mój nick tomaszek193
        więcej na priva:
        ax193@poczta.onet.pl

• jutan Re: Sinemorec,BG 22.02.07, 19:20
          Podzielam w całości Twoje zdanie o zaletach tego zakątka bułgarskiego wybrzeża.
          Odkryłem go już w latach 70-tych ubiegłego wieku uciekając przed tłokiem,
          hałasem i tą kołchozową formą wypoczynku na Złotych Piaskach. Czuliśmy się tam
          rewelacyjnie w międzynarodowym gronie młodzieży, a woda i plaże do dziś
          stanowią dla mnie wartość rzadko spotykaną.
          Po wielu latach przerwy ponownie chcę odwiedzić znajome zakątki z którymi wiąże
          się wiele miłych i niezapomnianych wspomnień. W związku z tym mam prośbę,
          chciałbym uzyskać kilka podstawowych informacji na temat campingów. Czy nadal
          są w tamtym rejonie campingi i jaki jest ich standard, szczególnie interesuje
          mnie stan sanitariatów, cóż z wiekiem człowiek wygodnieje i pod tym względem ma
          większe wymagania. Otwór w podłodze w prowizorycznym obiekcie do załatwiania
          potrzeb to jednak za mało jak na dzisiejsze czasy. Czy można liczyć na kąpiel i
          mycie pod prysznicem w ciepłej wodzie. Będę wdzięczny za kilka zdań
          wyjaśniających na te tematy.
          • tomaszek193 Re: Sinemorec,BG 22.02.07, 22:51
            obawiam się, że pomyliłeś miejscowości. Sinemorec do lat 90-tych był
            niedostępny nie tylko dla turystów ale też dla zwykłych Bułgarów. Była to
            zamknięta strefa przygraniczna. Dlatego nie było i nadal nie ma tam żadnych
            campingów.
            Nocowanie na campingach w BG to zły pomysł, ich standard generalnie nie odbiega
            od tego, który masz w pamięci z lat 70-tych. Ceny kwater prywatnych i wielu
            pensjonatów są na tyle atrakcyjne, że nie warto skazywać się na namiot czy
            jakieś wiekowe domki campingowe.
            • jutan Re: Sinemorec,BG 23.02.07, 20:48
              Może niezbyt precyzyjnie się wyraziłem wspominając o tym zakątku bułgarskiego
              wybrzeża. Bardziej miałem na myśli pas wybrzeża od Miczurina i dalej na
              południe do Achtopola, bo za tą miejscowością rzeczywiscie była strefa już
              niedostępna. Właściwie to już od Sozopola jadąc na południe zaczyna się
              najbardziej atrakcyjna część wybrzeża, pełna zatok o długich, piaszczystych
              plażach zamkniętych skalistymi cyplami. Kiedyś w tym rejonie było wiele, jak na
              owe czasy, przyzwoitych campingów nierzadko pięknie położonych na zadrzewionym
              terenie, tuż nad morzem. Czy one jeszcze istnieją, czy też tereny te poszły pod
              zabudowę?
              Dla mnie jest to bardzo istotne z uwagi na fakt wypoczywania w sposób aktywny,
              jak najbliżej natury, a więc pod namiotem, na campingu. Nigdy nie korzystam z
              kwater ani tym bardziej z hoteli i strona finansowa nie odgrywa w tym przypadku
              żadnej roli. Poza tym namiot daje mi niezwykłe poczucie wolności i swobody, w
              każdej chwili z dowolnego powodu mogę zmienić czas lub miejsce pobytu, a to
              jest bardzo cenne.
        • Gość: Ona Re: Sinemorec,BG IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.07, 15:00
          Tomaszek193 czy masz namiary na prywatne kwatery czy jedziesz w tzw. ciemno? Ja
          z rodziną również planujemy wyjazd do Bułgarii ale nie jesteśmy pewni czy nie
          będzie problemu z noclegiem. Na razie jesteśmy na etapie zbierania informacji.
          • tomaszek193 Re: Sinemorec,BG 23.02.07, 17:15
            mam w Sinemorcu swoje ulubione miejsce, ale jest dosyć drogie, więc nie każdemu
            będzie odpowiadać. Można jechać w ciemno, ale tak planować podróż, by być na
            miejscu w niedzielę koło południa, nigdy w piątek czy sobotę. W niedzielę można
            przebierać w kwaterach i dotyczy to większości nadmorskich miejscowości.
            Sinemorec wielu osobom nie odpowiada, bo nie jest typowym wczasowiskiem,
            przyciąga za to ludzi ceniących sobie luz, spokój i brak "kurortowych klimatów".
            Aby wiedzieć czego tam oczekiwać i by nie być rozczarowanym czy zaskoczonym to
            szczerze polecam lekturę wątku o Sinemorcu na forum www.bulgaricus.
            a tutaj mój album z wieloma fotkami z BG i Sinemorca i nie tylko:
            community.webshots.com/user/tomaszek193
            • paewlek Re: Sinemorec,BG 25.02.07, 00:01
              Chce jechać do Bułgarii. Planuję wyjazd w połowie lipca. Zawsze jeździmy w
              ciemno i na miejscu decydujemy się na kwaterę. Widzę co biorę i za ile. Z
              informacji na forum wiem, że najlepiej być na miejscu w niedzielę. Czy sa
              regiony gdzie łatwiej wynająć lub więcej jest prywatnych kwater? Nie interesuje
              mnie wypoczynek w dużym hotelu w centrum miasta. Szukam czegoś spokojnego. Za
              każdą informację bedę wdzięczna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka