Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 15:22 Witam .Ile kosztuje bilet na prom za samochód osobowy . Czy można płacić w euro czy tylko w miejscowej walucie .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: tomaszek193 Re: Prom Calarasi -Silistra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:42 prom kosztuje w przeliczeniu kilka czy kilkanaście złotych i płać w lejach, zawsze tak rób, cokolwiek kupujesz w RO czy BG. Miejscową walutę pobierz w bankomacie w pierwszym banku, jaki zobaczysz po wjechaniu do danego kraju. Bilet kupuj w budce, nie daj się wciągnąć w żadne oferty składane przez różnych cwaniaczków, którzy tylko czyhają na niezorientowanych obcokrajowców, po prostu zignoruj ich i rób tak jak miejscowi, ustaw się na zjeździe, kup bilet i czekaj spokojnie. Pamiętaj, że promem nie przekraczasz granicy RO/BG. Granica jest po drugiej stronie rzeki, poprowadzą Cię tam drogowskazy. Prom jest częścią rumuńskiej drogi krajowej, chyba nr 3. A tak w ogóle to jest to fajna atrakcja w podróży do BG, Dunaj w tym miejscu jest wyjątkowo szeroki i dzieli się na odnogi. tutaj moja fotka promu w Calarasi, zapraszam też do zobaczenia innych zdjęć z RO i BG: travel.webshots.com/photo/2964856360081198134BASOGU Odpowiedz Link Zgłoś
agora9452 Re: Prom Calarasi -Silistra 12.05.07, 16:38 Dzieki w tym roku jadę tą drogą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon1406 Re: Prom Calarasi -Silistra IP: *.dip.t-dialin.net 12.05.07, 18:06 Lepiej skorzystaj z drogi przez Vama Veche -Durankulak 0 kosztow i stania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 000 Re: Prom Calarasi -Silistra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.07, 19:54 Koszty to dojazd w to miejsce.Na prom nie czekałem dłużejniz 30 minut.Koszt biletu ok.6 Eur Odpowiedz Link Zgłoś
agora9452 Re: Prom Calarasi -Silistra 13.05.07, 17:08 W sierpniu 2006 przekraczałem granice w Wamoa Wasze o drugiej w nocy było pusto i spokojnie wszystim polecam,ale teraz w tym roku chcę pojechać nową drogą Odpowiedz Link Zgłoś