Dodaj do ulubionych

przez Ukrainę do Bułgarii

IP: 213.172.175.* 17.06.07, 15:04
wybieram się samochodem do Słonecznego Brzegu. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć
którą trasą jechać? Krótszą- przez Ukrainę czy lepiej przez Slowację? Jeśli
ktoś podróżował przez Ukrainę proszęo kontakt renata.zajac@poczta.onet.pl
Obserwuj wątek
    • Gość: huba Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 07:57
      jechalismy w zeszłym roku i wszystko ok chociaż czasami droga pozostawia wiele
      do życzenia ale jest zdecydowanie szybciej niż przez słowacje i ruminie. W
      miasteczkach trzeba uważać na milicję ktora łapie na radar!!!!!w tym roku takze
      jadę przez ukraine
      pozdrawiam
      • gringo68 Re: przez Ukrainę do Bułgarii 18.06.07, 08:07
        Długość trasy jest porównywalna. Ukraina to tragiczne drogi i duże
        prawdopodobieństwo kolejek na granicy...

Znacznie szybciej jedzie się przez Słowację i Węgry...
    • Gość: lesiu Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 09:24
      byłem w ostanich latach kilka razy w Bułgarii i wydaje mi się że najlepiej
      jechać przez słowację, węgry, serbia czrnogóra, bułgaria
      dla ułatwienia dodam że jeżdże z 2 małych dzieci. Trasa spokojna, bezpieczna,
      wszędzie trzeba przestrzegać przepisów drogowych a w szczególności na Serbii
      gdzie za nawet najdrobniejsze wykroczenie kasują i jest dużo policji na
      autostradach, drogach szybkiego ruchu poprostu wszędzie. w tym oku też pojadę tą
      drogą do Pomorie, autostrady są platne na słowacji i wegrzech to winietki w
      serbii punkty kasowe przywjazdach na trasy, w bułgarii to też winietka kupowana
      na granicy
      pozdrawiam Lesiu
      • Gość: gtw Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: *.gprspla.plusgsm.pl 18.06.07, 09:44
        Zgadza się, Ukraina to masakra, zwłaszcza jeśli chodzi o drogi. Ja jechałem
        przez Słowację, Węgry i Rumunię. Granice przekracza się z marszu, a w Rumunii
        drogi głowne są całkiem niezłe, można zatankować/zjeść i przenocować w
        cywilizowanych warunkach...
        • Gość: huba Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.07, 14:47
          przez 2 lata jezdziłem przez słowację, węgry i rumunię i byłem nastawiony
          negatywnie do czasu jas pierwszy raz przejechałem przez ukrainę i zdecydowanie
          szybciej i taniej(PALIWO)
          pozdrwiam
          • Gość: gtw Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: 212.2.101.* 18.06.07, 21:07
            paliwo na Ukrainie kosztuje już ponad 3 zł w przeliczeniu. dla kilku groszy nie
            warto ryzykować kół i zawieszenia samochodu i tracić godzin na granicach...
            • Gość: huba Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.07, 08:14
              ciekawe czy ci co piszą przejeżdzali przez ukrianę?
              a na węgrzech i rumunii także są odcinki dróg, które nie należą
              do "najlepszych" a o tym jakoś zapominają napisać
              • des4 Re: przez Ukrainę do Bułgarii 19.06.07, 08:33
                Dość często jeżdze na Ukrainę służbowo - Lwów, Tarnopol, Łucka, Zakarpacie.
                Potwierdzam opinię przemówców, że drogi są tam fatalne. Kiedyś zaraz za
                Korczową rozwaliło na dwie felgi na środku gównej drogi, a pod Tarnopolem
                poszła na wybojach miska olejowa.

W przeciwieństwie do Węgier i Rumunii, na Ukrainie WSZYSTKIE drogi są
                tragiczne, a autostrad, przynajmniej w części zachodniej nie ma w ogóle. Przez
                Węgry przejeżdza się byłyskawicznie autostradą, głowne drogi rumuńskie są
                świeżo wyremontowane, więc nie ma żednego porównania z jakością dróg na
                Ukrainie...

Faktem jest też, że na grancy się czeka.W zeszłym roku znajomi jadąc do Rumunii
                spędzili na granicy rumuńskiej za Czerniowcami ok 6 godzin, wracjąc do Polski
                stali w Medyce ponad 10...
                • Gość: Kay Re: przez Ukrainę do Bułgarii IP: 195.117.241.* 21.06.07, 08:36
                  i jeszcze wszedzie trzeba placic lapówki a jak jedziesz przez wegry to tego nie ma, taxa, ekologia, słynna budka za granicą rumuńską gdzie siedzą jakieś panie co taxe kasują bo pogranicznik nie otworzy szlabanu, itd itd ciekawe czy w tym roku po wejściu do Uni ta budka dalej stoi pasowało by zrobić zdjęcie i wysłać do Brukseli, kolejny temat to 12 godzinne czekanie w medyce czy korczowej i wszędzie łapówki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka