Dodaj do ulubionych

Wróciłam z Bułgarii!

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:17
Własnie wróciłam z Bułgarii .Mogę pomóc w wyborze trasy-preferuję Rumunię zamiast Serbii.Jak macie pytania to postaram się pomóc!
Obserwuj wątek
    • Gość: jzsxfgh Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 21:18
      jak wygląda cenowo taki przejazd? gdzie opłaca się tankować? czy jest bezpiecznie?
      • Gość: betty Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:50
        Co do kosztów przejazdu to zależy z jakiej części Polski jedziesz,czy planujesz po drodze nocleg...My jechaliśmy z podkarpacia z noclegiem na Rumuni(ok.30 euro pok.2os+dzieci)Paliwo opłaca sie tankować na Rumunii.Podróż jest bezpieczna,zmorą są tylko tiry na Rumunii, i nie radzę jechać przez ten kraj nocą.
    • Gość: katalina8 Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.icpnet.pl 05.07.07, 21:37
      hej napisałam takiego posta ale nikt mi nie odpisał. Jutro wyjeżdżam i liczę na
      odp. dzięki:
      "Może moje pytanie wyda się dziwne ale czy wjeżdżając do BG autem
      (wycieczka niezorganizowana) musimy "zameldować się" na policji. Wyczytałam
      to w przewodniku, choć wydaje się absurdalne to jednak proszę o potwierdzenie
      a lepiej o zdementowanie. Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam."
    • andy322 do betty 06.07.07, 08:52
      jesli pisalas na bulgaricus i byłaś w riu miramar to napisałam Ci maila
      • darusek6 Re: do betty 07.07.07, 15:15
        przez które przejście rumuńsko- bułgarskie przechodziłaś i ile to kosztuje no i
        czy długo stałaś
        • Gość: betty Re: do betty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 16:43
          Przejezdzałam przez Ruse,zero kolejek(celnikom nie chce się nawet z budek wychodzić).Opłaty:most na Ruse 5euro,rovinieta na Rumuni 6 lei ,winietka na Bułgarii 5 euro/tydzień
    • Gość: Magda Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.07, 15:25
      hej,planuje wylot do Bulgarii.Jakie ceny sa tam i czy jest w miare czysto.Bede
      wdzieczna za odpowiedz
      • Gość: max Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: 213.17.204.* 08.07.07, 08:49
        byłem o obzorze-mała mieścina,krzywechodniki i ulice- jesli sa
        ceny jak w Polsce-no może alkohol-piwo w knajpie to 1lewa,kulka lodów na ulicy
        to 1lewa
        kwatery w których mieszkali Polacy nieciekawe i byłem zadowolony ze swojego
        wyboru ALL w hotelu-był super
        • Gość: betty Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 17:54
          To może byliśmy w tym samym hotelu ,ja też niedawnoo wróciłam i też hotel miałam super z sieci RIU.
    • Gość: dj Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: 81.219.48.* 08.07.07, 19:11
      opisz trasę - przez jakie miasta jechałaś?
      • Gość: Aneta Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 21:11
        Napisz prosze ile wyniosło Cie paliwo w obie strony i z jakiej miejscowosci
        jechałas?
        • Gość: betty Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 19:09
          Ruszałam z Rzeszowa-Barwinek-(SK)-Vysny Komarnik-Svidnik-Domasza(ładny zalew)-Hriadky-Trebisov-Slovenskie Nove Mesto-(H)-Satoraljoujhely-Tokaj(piękne okolice)-Nyiregyhaza-Debrecen-Berettyoujflau-Artand-(RO)-Oradea-Cluj Napoca-Turda-Sebes-Sibiu-Ramnicu Valcea-Pitesti-Bucarest(obwodnica,po prawej stronie 10km przed Bukaresztem ,na wprost Cerrfoura jest zjazd na CENTURA BUKARESTI -to jest ich obwodnica)-Giurgiu-(BG)-Ruse-Razgrad-Sumen(bez wjazdu do miasta)-Varna-Obzor,lub Burgas...

Paliwo w obie strony wyniosło nas ok.500-600zł.Opłaca się tankować w Rumunii ,mają tanie paliwo i dobrej jakości.
          • Gość: dejzika Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 09:14
            hmm..to calkiem niewielka kwota za paliwo w obie strony..Moglabys napisac jakim
            samochodem jechaliście??Diesel czy benzyna??My obliczyliśmy , ze przy srednim
            spalaniu ok 8 litrów i trasie 1500km, benzyna wyjdzie nas w obie strony ok.1000
            zl przy zalozeniu, ze koszt paliwa to srednio 4 zl za litr.
            • Gość: bułgarka Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: 195.164.254.* 10.07.07, 11:18
              bo zdecydowanie wyjdzie ok. 1000 zł. nie słyszałąm zeby ktoś zajechał za połowe
              tego
    • Gość: Aneta Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 13:10
      Zgadzam sie- ja na paliwo jak przeliczyłam to wydam 1000 zł jak nic. Powiedzcie
      mi czy w Bułgarii tankujac paliwo mozna płacic w Euro ? czy trzeba miec ich
      walute? dziekuje
    • pyrtek3 Re: Wróciłam z Bułgarii! 10.07.07, 13:25
      Witam,my jedziemy z krakowa z dziećmi też przez rumunię i też tam planujemy
      nocleg,jeżeli mozesz to napisz gdzie dokładnie nocowaliście,i czy był problem
      ze znalezieniem noclegu? o ktorej wyjechaliście z rzeszowa i na którą mniej
      wiecej byliscie w rumunii-nocleg. Dzieki
      • Gość: betty Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.07, 19:26
        Wyjechaliśmy z Rzeszowa ok.południa,nocowaliśmy w okolicach Turdy-miejscowośćTureni,hotel Paradis***,dotarliśmy tam ok.22 na polski czas(w Rumuni trzeba przesunąć zegarki godzinę do przodu czyli na 23).Na miejscu w Bułgarii ,w Obzorze byliśmy ok.18 następnego dnia.Z noclegami w Rumuni nie ma problemu jak jedziecie w tygodniu,w weekend jest trudniej bo jest wiele wesel w motelach.
    • Gość: Meggy100 Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 23:11
      A przy tej trasie, kórą opisują jakie winietki ( w których krajach ) o gdzie
      kupowałaś.
      Z góry dziękuję
      Magda
      • Gość: betty Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.07, 21:14
        Na Rumunui obowiązuje Rovinieta,którą kupuje się na stacji benzynowej zaraz po przekroczeniu granicy(6 lei-tydzień),przejscie RO-BG-most na Ruse ok 5-6 euro(kupujesz przy wjeżdzie na most ,opłata uzależniona jest od marki auta :im lepsze tym więcej płacisz)) ,winietka Bułgaria 5euro-tydzień(kupujesz na granicy).Węgry bez opłat(tą trasą),Słowację przejechaliśmy też bez winietek ,ale podobno zaczęły obowiązywać w całej Słowacji(ok.150koron,tj.15zł-mozna kupić w Polsce w PZM-otach)Plusem tej drogi jest brak opłat ekologicznych(maty,dezynfekcja auta)co jeszcze funkcjonuje na Serbii.
        • Gość: kkk_k Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.acn.waw.pl 16.07.07, 16:58
          Jaką walutę zabrać ze sobą do Bułgarii, lecąc tam samolotem? EUR czy BGN??
          Karolina
          • Gość: Ola Re: Wróciłam z Bułgarii! IP: *.mmpnet255.tnp.pl 05.08.07, 20:31
            chyba nie ma większej różnicy co do waluty czy jedzie się samochodem czy
            samolotem. wydaję mi się, że lepsze jest euro :)
        • Gość: Kasiunia Do betty ale nie tylko IP: 213.17.180.* 07.08.07, 09:52
          Dlaczego piszesz "na Rumunii" zamiast "w Rumunii"? W ogóle już wiele razy
          spotkałam się z sytuacją gdy ktoś pisze "na Chorwacji" na przykład. Ludzie
          chodziliście do szkoły?? Może być na Islandii, na Grenlandii ale nie na Rumunii
          i nie na Chorwacji!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka