Dodaj do ulubionych

samochodem do Bułgarii

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.07, 01:07
Czy jedzie ktos moze samochodem w sierpniu z okolic poznania do bułgarii?
szukamy towarzystwa
Obserwuj wątek
    • Gość: toler Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.07, 12:36
      Jedziemy z Poznania w dwa samochody, ale dopiero w ostatnich dniach sierpnia (ok
      29.sierpnia). Szukam właśnie dobrej drogi dojazdu do Słonecznego Brzegu. Nie
      pamiętam nr GG , jak jesteś zainteresowany to daj znać sprawdzę nr w innym
      kompie to się umówimy.
    • Gość: lindusek Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 18:03
      witaj,chcemy wybrać się samochodem w sierpniu do Bułgarii.miło będzie do kogoś
      dołączyć,weselej i rażniej ,podaję gg 6328024
      jsteśmy z okolic Poznania
      • Gość: JP Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:09
        Hej fajnie ze sie odezwaliscie ,jak bedziecie mieli czas wejdzcie na gg to
        poklikamy .Nie wiem czy wam odpowiada ale jedziemy z dwójka dzieci 7 lat i 1,5
        roku pozdrawiam
        • Gość: lindusek Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.07, 22:37
          jak mamy się do Was odezwać?? nie daliście gg
      • Gość: czech511 Re: samochodem do Bułgarii IP: 87.119.4.* 28.07.07, 12:53
        stanowczo odradzam jazdę do bułgarii samochodem ,właśnie wczoraj wróciłem z
        bułgarii i mam do siebie okropny żal ze nie wybrałem samolotu.jechałem z
        białegostoku i czas samej jazdy nie wliczając w to postojów i noclegów to 30 h
        co w moim przypadku z dziecmi było wielkim błędem
    • Gość: ranczo0 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 07:01
      witam.chciałam wszystkich ostrzec tylko przed przejazdem przez rumunię.nie
      jedzcie tą drogą!!! własnie wróciłam i nie polecem dróg rumuńskich..dziury,kocie
      łby,40-60 km/h to juz szczyt możliwości.jechalismy od oradea do przejścia przez
      ruse.na granicy spokój,ale jak wracalismy z powrotem zapłaciliśmy mandat za to
      ,ze dzieci nie miały pasów,...bo spały!! nic nie pomogło.jedzcie lepiej przez
      serbię.pozdrawiam kasia.w razie pytań gg 6449385.
      • Gość: Jarek Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.07, 15:12
        Wielokrotnie powtarza sie na tym forum -DO PODRÓŻY NALEZY SIĘ PRZYGOTOWAĆ I
        TROCHĘ POCZYTAĆ. Jeżeli wybiera sie drogę samemu bez konsultacji z ludzmi
        którzy mają pewne doświadczenie, to potem są takie konsekwęcje.
        W Rumuni są doskonałe drogi ( poza miastami ) i bez problemu można na tym forum
        zasięgnąć info jak dojechać po takowych do Bułgarii.
        • wiesnal Re: samochodem do Bułgarii 15.07.07, 23:01
          to ktora droge polecacie ?
          ja sie zastanawiam czy nie pojechac przez ukraine zeby ominac karpaty
        • Gość: ranczo0 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 23:38
          jarku właśnie z tych wypowiedzi jakoby drogi były dobre korzystałam i
          przekonałam sie na własnej skórze jakie bzdury się wypisuje.drogi sa fatalne i
          tyle.nie polecam zadnej drogi przez rumunie ,tylko i wyłacznie przez
          serbię.pozdro kasia
          • motorus Re: samochodem do Bułgarii 16.07.07, 08:09
            Z uporem maniaka lansujesz tezę, że wszystkie drogi w Rumunii są fatalne, a
            prawda ma się zgoła inaczej. Szkoda, że nie napisałaś w którym wieku nabywałaś
            to swoje przekonanie. Jeżdżę po Rumunii dwukrotnie kazdego roku i uważam, że to
            mnie upowaznia do przeciwstawienia się głoszonym podobnym opiniom i
            wprowadzania w błąd kierowców, a ponadto wpychania ich w łapy serbskiej
            policji. Wszystkim zainteresowanym przejazdem przez Rumunię do Bułgarii polecam
            przejazd od Oradei drogą nr 1 do Cluj-Napoca, dalej przez Turdę, Alba Iulia,
            Sebes, Sibiu. Z Sibiu można do Pitesti drogą nr 7, albo jak ktoś lubi kręcić po
            serpentynach i podziwiać górskie krajobrazy Trasą Transfogaraską przez
            najwyzsze góry Rumunii. Przy zjeździe z gór do Curtea De Arges jest gorsza
            nawierzchnia, która wymaga wolniejszej jazdy.
            Jest to droga, która umożliwia jazdę z prędkością dobrze powyżej setki, także w
            nocy. Kazdy się przekonana ile są warte zapewnienia rancho0.
            Warto zajrzeć na forum "Rumunia" gdzie można uzyskać wiarygodne informacje.
            • Gość: ranczo0 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 08:02
              ok każdy ma swoje zdanie.co roku jeżdzę samochodem po różnych krajach... nie
              sypiam w zadnych hotelach i dlatego trasa która się wlecze,bo nie możesz
              wyprzedzisz tira np. czy nawet osobówkę bo same zakrety to nie mów,ze to super
              droga.widoki owszem piekne ,bo kraj raczej górzysty.noca podgonisz ...też nie za
              wiele bo ciagle musisz jechac na dlugich..tak ciemno.a co do serbi..to ciekawe
              ile razy jechałeś? to że stoją przy mostach i musisz zwolnić do setki to az taki
              problem?? a u nas to nie stoją?
              • el_kujawiako Re: samochodem do Bułgarii 17.07.07, 11:50
                Gość portalu: ranczo0 napisał(a):

> ok każdy ma swoje zdanie.co roku jeżdzę samochodem po różnych krajach... nie
                > sypiam w zadnych hotelach i dlatego trasa która się wlecze,bo nie możesz
                > wyprzedzisz tira np. czy nawet osobówkę bo same zakrety to nie mów,ze to super
                > droga.

co do tego że w górach mnóstwo zakrętów i ciężko wyprzedzać to racja ale zobacz
                co napisałaś wcześniej - "kocie łby, 40-60 km/h maks" - przecież to bzdura, nie
                wiem dlaczego chcesz tak wszystkich zniechęcić do jazdy przez Rumunię pomimo
                tego że na tym forum oraz na bulgaricus większość osób które podróżuje co roku
                zdecydowanie opowiada się za tą trasą.
                • Gość: gniewko_syn_ryba Pewnie ma działkę od każdego auta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 15:48
                  jadącego przez Serbię... ;)
    • Gość: derkin Re: samochodem do Bułgarii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.07, 16:08
      Czytałem kiedyś w GW (wiem że to mało wiarygodna gazeta), że w Rumuni od 10 lat
      regularnie co roku oddaje sie do eksploatacji po kilkaset km autostrad (rok w
      rok). Czy ktoś jechał tymi drogami, jaka jest ich jakość i ile kosztują takie
      przejazdy. Chce jechać samochodem w tym roku do Bułgarii i mam trochę obawy.
      • Gość: Margola Re: samochodem do Bułgarii IP: *.blokowe.pl 18.07.07, 00:43
        Witam czytam te wszystkie wypowiedzi na forum i juz mam metlik w glowie, my
        mamy zamiar jechac w 7 osob voyagerem raczej w nocy z 19/20 lipca z ostrowca św
        bo rezerwacje mamy od 21 i nie wiem nadal jak z tymi oplatami na granicy z
        bulgaria i innymi, planujemy jechac wlasnie przez rumunie, i ciekawa jestem ile
        wyjdzie za paliwo skoro ten samochod spala ok 10 l. nie polecacie zamieniac na
        euro? wezcie jeszcze napiszcie co i jak i wytlumaczcie mi jak krowie na
        granicy:P
        • Gość: ranczo0 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:50
          witam.nie ma zadnych opłat za samochód,na granicy (jeśli przejeżdzacie przez
          most czyli np.w ruse) 8E.koszt paliwa to 1 l. -4,17 za benzynę 95.tyle ściągnęli
          mi z karty i to chyba najlepszy sposób płatności.pozdro kasia
        • Gość: ranczo0 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.07, 08:51
          aa to było za samochód osobowy ,nie wiem jak liczą wany.
          • Gość: Margola Re: samochodem do Bułgarii IP: 195.116.34.* 18.07.07, 21:55
            taaak , van i do tego diesel
    • Gość: Liwia37 Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 15:40
      My jedziemy w sierpniu do Bułgarii samochodem.kontakt lindusek@wp.pl
      • Gość: Darek Re: samochodem do Bułgarii IP: *.crowley.pl 22.07.07, 18:34
        Witam,czy ktoś wybiera sie 04-05 sierpnia do BG w ciemno?? jadę w 2 os
        (40 latkowie)mondeo ,chętnie się dołączymy.
    • Gość: bea Re: samochodem do Bułgarii IP: *.tvp.pl 28.07.07, 11:28
      jedziemy do slonecznego brzegu, musimy byc na miejscy 10 sierpnia po poludniu,
      chcemy jechac przez serbie bo podobno wygodniej
    • Gość: baryła Re: samochodem do Bułgarii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.07, 12:14
      Witam 12.08 jedziemy do Bułgarii samochodem z okolic Zakopanego .Mamy trojkę
      dzieci w wieku 13,9,4 latka. kwatery bedziemy szukać na miejscu. kto z nami???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka