Gość: kaśka IP: 80.51.198.* 27.07.07, 09:36 Proszę o informację jaka jest pogoda we wrześniu w Bułgarii?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
goldkenn Re: wrzesień 27.07.07, 11:04 jest to pytanie do PANA BOGA??? We wrześniu przeważnie pada śnieg, jest -20C, morze zamarznięte :{} Odpowiedz Link Zgłoś
shemsi1 heh :) do Pana Boga tez ;) 27.07.07, 11:09 ale bywałam w bułgarii we wrzesniu - początkami wrzesnia-(bardziej na poludniu, koło turcji) i była piekna pogoda. Owoce ich juz są (winogrona) było pieknie, a pogode zawsze mialam :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wrzesień IP: 80.51.198.* 27.07.07, 11:17 myslisz, że jest to ŚMIESZNE Odpowiedz Link Zgłoś
goldkenn Re: wrzesień 27.07.07, 11:23 a skąd! płakać się chce od takich pytań :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: wrzesień IP: 193.24.24.* 27.07.07, 14:54 no właśnie, chcę jechac w okolice Varny w II połowie wrzesnia, jakie tam będą wtedy temperatury? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bynio Re: wrzesień IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.07, 17:08 bardziej znośne niż teraz, a woda w morzu równie ciepła... no i ceny spadają na łeb, a nawet na szyję... gdybym miał czas to pojechałbym we wrześniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katow01 Re: wrzesień IP: *.adsl.inetia.pl 28.07.07, 00:44 Zdecydowanie najlepsza pora na urlop w Bułgarii. Ceny spadają, tłok jakby mniejszy, duży wybór owoców. Morze ciepłe, a powietrze nie jest już tak gorące, ale na plaży dalej trzeba uważać by się nie poparzyć, jeżeli nie ma się się przynajmniej trochę "krajowej" opalenizny. Jeżeli pobyt zahacza o II połowę września, dobrze jest wziąć z sobą sweter lub kurtkę i długie spodnie, bo ranki i wieczory mogą być chłodniejsze, a ranny spacer plażą, gdy morze jest cieplejsze od powietrza to naprawdę frajda. Szkoda byłoby rezygnować. Osobom wrażliwym na komary mocno polcam zabranie z sobą antykomarowego aparacika na prąd. Wkładki w postaci płytek można było kupić na miejscu, aparacików nie widziałem. ( ostatni raz byłem w BG 4-5 lat temu.) W Bułgarii oficjalny i zwyczajowy sezon turystyczny trwa do 15 wrzesnia. Nie należy więc być zdziwionym gdy po tej dacie niektóre sklepy, knajpy czy inne atrakcje turystyczne ( rejsy statkami, kampingi etc.) mogą być zamknięte i lub odwołane. Z hoteli i kwater znikają goście zagraniczni, pojawia się więcej tubylców .... Mimo wszystko na wakacje w II połowie września polecałbym tereny od Słonecznego Brzegu na południe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alajla Re: wrzesień a kiedy i gdzie? IP: *.bater.net.pl 22.08.07, 11:22 Witam. My również wybieramy się we wrześniu do Bułgari a dokłanie do Primorska i Sozopola. Z tego co wiem to dopiero w II połowie robi się chłodniej ale to wcale nie znaczy, że strasznie zimno. Pogoda jak zawsze i wszędzie może być kapryśna :) Może spotkamy się na miejscu w jakiś (mam nadzieję) słoneczny dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś