Dodaj do ulubionych

Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur

IP: *.wlb.vectranet.pl 25.02.08, 19:38
Czy ktoś tam może był i wie czy warto tam jechać z biurem Atur??
Obserwuj wątek
    • Gość: krol Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.aster.pl 26.02.08, 21:06
      Witam
      Oba hotele znajdują się w przepięknej miejscowości Elenite - jakieś 5-6 km od
      Słonecznego Brzegu jadąc na północ. Są to nowe hotele z bardzo dobrą
      infrastrukturą turystyczną. Atrium położone jest praktycznie na plaży, co
      gwarantuje wspaniale widoki gdy się ma okno na morze. Andaluzja trochę
      wściśnięta z tyłu. Hotele reasumując są b. dobre, co do biura i nnych warunków w
      tym cenowych się nie wypowiadam bo nie znam. Wiem tylko, że można tam wynająć
      studio za jakieś 50 euro/dobę, ale nie obejmuje to wyżywienia. w ubiegłym roku
      można było na miejscu wykupić dodatkowo tzw. pakiet AL za ok. 20. lewa /dzien/osoba
      W przypadku innych pytań proszę podać swój adres e-mailowy - chętnie odpowiem,
      mogę też przesłać zdjęcia z ubiegłego roku z wakacji.
      • Gość: Martin Sabat Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.vlan105.corcoran.lubman.net.pl 07.03.08, 12:24
        witam...mam pytanko bo wybieram sie z rodzinka do hotelu Andalusia...czy ten
        hotel na dzien dzisiejszy jest calkowicie wykonczony bo znalazlem fotki z sezonu
        2007 na ktorych widac bylo niedokonczone prace elewacyjne i otoczenia
        hotelu..czy to moze nie jest az za nowy hotel? jak ktos ma fotki aktualne to
        prosze na maila: sabatm@o2.pl...Z GORY WIELKIE DZIEKI
        • Gość: Nana Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.08, 12:29
          Faktycznie pod koniec ubiegłego sezonu nie był jeszcze wykończony, a
          juz przyjmował ludzi. W tym roku nie ma o co sie martwić, wszystkie
          prace sa skończone.
          Hotele nowiuteńkie, przy plaży, w kompleksie Royal Park - Elenite.
          Pozdrawiam,
          Ania
          • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.08, 16:21
            Właśnie wrócilśmy z hotelu Andalusia z Elenite, coś pięknego.
            Naprawdę polecam gorąco!!! Hotele nowiuteńke, położone przy samej
            plaży. Cała miejscowość wyłączona z ruchu drogowego, jedynie
            przyjeżdżający turyści podjeżdżają autokarami pod hotel. Trawniczki,
            ulczki, baseniki wszystko dopracowane w najmniejszym calu. Dla
            rodzin z dziećmi prawdziwa rewelacja. Z jednej strony hotelu plaża
            piaszczysta, z drugiej strony aquapark. Wszystko za free :) Leżaczki
            i parasole na plaży, strzecha z Dymitrem i wszystko jasne ;)
            Ponadto anmacje dla dzieci, codziennie mini dyskoteka dla
            najmłodszych prowadzona przez urocze Panie animatorki. Mój synek był
            zachwycony. My z resztą też. Bardzo cieszę się że nie pojechaliśmy
            na wczasy do Słonecznego Brzegu, gdzie hotel stoi na hotelu i jest
            to bardzo głośne miejsce. Elenite - spokój cisza i wszystko na
            miejscu!!! A jedzenie przepyszne.
            • Gość: pytek Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.aster.pl 17.07.08, 17:00
              A możesz napisać coś o kosztach wyjazdu - bo to co piszesz jest interesuące i
              ciekawe - ale ile to kosztowało bo może bym był zinteresowany.
              • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.08, 15:42
                zapłaciliśmy coś ok 2,5 tys, od osoby, za 10 dni all inclusiv i
                przelotem z Wrocławia
            • Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.wszins.tychy.pl 18.07.08, 14:34
              Witam! ucieszyłam się jak przeczytałam takie info na temat hotelu
              atrium& .. jade tam z dwojka małych dzieci poczatkiem września.Jesli
              byłaby taka mozliwosc bardzo prosze o przesłanie paru fotek na adres
              cysiak@poczta.fm . Dziekuje z góry:)
              • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.07.08, 15:51
                wysłałam trochę fotek :)
                • Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.wszins.tychy.pl 22.07.08, 08:58
                  Dziekuje za fotki! super! ten aqua faktycznie bez dodatkowych opłat?
                  Mam pytanko - widziałam na zdjeciu łózeczko turystyczne - czy to
                  Państwa czy hotelowe?ucieszyłabym sie gdyby hotel dysponował
                  łozeczkami no ale... Chciałam jeszcze zapytac jak było z wyżywieniem?
                  Dzieki z góry z info!pozdrawiam:)
                  • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.08, 12:46
                    Za wstęp do aquaparku nie płaci się, płatne są natomiast leżaki i
                    parasole (5lv za parasol i 5 lv za leżak - na cały dzień) no i bar
                    na terenie basenu nie należy do all inclusiv, więc napoje trzeba
                    sobie kupć.
                    Łóżeczko turystyczne nie było nasze, zamówilśmy pokój z dostawką i
                    wstawili nam takie łóżeczko turystyczne, dodatkowo rozkładany fotel
                    1-osobowy, bo chyba nie wiedzieli jak dziecko będzie chcało spać - a
                    on i tak najchętniej spał z nami na głowie ;)
                    • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 22.07.08, 12:58
                      Aha jeszcze wyżywienie - śniadania od 7.30 do 10.30, obiad w
                      godzinach 12.30 - 14.30 i kolacja 18-21. Nie było szans żeby
                      zgłodnieć, ale jeśli ktoś faktycznie coś chciałby podżerać w między
                      czasie, to przy plaży budka z pizzą, hot dogami i kebabem, na plaży
                      w pool barze frytki i smażone rybki no i lody przy basenie - to
                      wszystko oczywiście za free.
                      A posiłki bardzo smaczne, szwedzki stół i za każdym razem dla
                      każdego coś dobrego :) rano na ciepło jajecznica, jajka sadzone,
                      jajka na twardo, gorące paróweczki itp i bułeczki, pieczywo tostowe,
                      francuskie bułeczki, sery, wędliny, sałatki, pomidory, ogórki,
                      dżemy, jogurty, płatki śniadaniowe, mleko cepłe i zimne i jeszcze
                      pewnie inne rzeczy o których nie napisałam.
                      Na obiad: frytki, puree, ziemniaczki zapiekane, makarony, spagetti,
                      drób, wieprzowina, z grilla lub duszone, ryby, znowu masa różnych
                      sałatek, dwie zupki do wyboru, owoce: banany, pomarańcze, arbuzy,
                      śliwki, brzoskwinie itp.
                      Na kolacje podobny zestaw na ciepło tak jak przy obiedzie, też 2
                      zupki ale zawsze inne niż na obiad. No i też pieczywo + coś na górę.
                      Tak naprawdę to tego jedzenia jest nie do przejedzenia, i tylko
                      jakieś naprawdę osoby bardzo wybrzydzające mogłyby narzekać. Dla nas
                      była bomba!!!
                      Nawet domowy kompocik jak u babci mój synek miał codziennie świeży :)

• Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.wszins.tychy.pl 22.07.08, 13:12
                        Super!! dzieki wielkie za info:))ciekawe czy nam sie trafi
                        łozeczko.Jedziemy w dziecmi w wieku 3 i 1,5 roku wiec łozeczko
                        +dostawka byloby mile widziane:)Fajnie, ze wyzywnienie jest w
                        porzadku. A te brodziki przy basenach i sam basen byl ok?pisza ze
                        parasole i lozka bezpłatnie przy hotelu, a przy plaży?w ogole byla
                        dostateczna ilosc łozek? bo czasem ludzie sie zabiją o lezaki i jest
                        problem.A jak jest w okolicą?mozna isc gdzies na spacer czy wokoł
                        hotelu nie ma nic?
                        • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.07.08, 16:06
                          Szczerze mówiąc to mój synek tylko klika razy pluskał się w brodziku
                          przy basenie, woda spoko czysta, z resztą tam non stop sprzątają te
                          babeczki poubierane jak na zimę stoją w tym słońcu i ciągle pucują
                          kafle przy basenach :) Woda w aquaparku tez czyściutka, codziennie
                          zamykają o 18 i czyszczą. Na każdy pokój teoretycznie przypada 1
                          parasol i 2 leżaki, my zajmowaliśmy 3 i nikt się nie czepiał. Rano
                          zajmowaliśmy sobie ręcznikiem jakiś parasol i lezaki i potem nie
                          było kłopotu żeby siedzieć np przy samej wodzie. Dodatkowo oprócz
                          tych "zamontowanych" na stałe parasoli stały pod ścianą nówki i
                          każdy mógł wziąć i wbić sobie w piach. Przy basenach taż dużo
                          parasoli i leżaków. Za te parasole i leżaki zarówno na plaży jak i
                          na basenach przy hotelu nie płaci się. Tylko płatne są na terenie
                          aquaparku.
                          Spacerować można wzdłuż tej miejscowości, nie jest to długa
                          wyparawa, bo pewnie da się przejść wzdłuż w 5 minut, ale jest bardzo
                          przyjemnie, czyste zadbane deptaczki i atrakcje dla dzieci. No i co
                          dla nas było ważne wyłączony ruch drogowy w całym Elenite, jedynie
                          jakieś maleksy co jakiś czas dało się zauważyć.
                          • Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.wszins.tychy.pl 30.07.08, 13:16
                            Super:) jak tak wszytko opisujesz to az chce mi sie jechac :) bo jak
                            poczytałam na www.holidaycheck.pl/ i sie troche podłamałam
                            tymi fotkami ( grzyb na scianie, kopary, teren budowy) i opisami
                            niektorych :( Mam jeszcze pytanko z jakiego biura podróży
                            jechaliscie? Pozdrawiam!
                            • Gość: atrium Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.aster.pl 30.07.08, 13:51
                              Mogę spokojnie potwierdzić, że komplex jest gotowy i nie ma tam zadnych koparek,
                              czy czegoś w tym rodzaju. Jestem szczęśliwym właścicielem lokalu właśnie w
                              Atrium i spędziłem już tam wakacje w tym roku. Jak by ktoś był zainteresowany
                              wynajmem w przyszłym roku to proszę o podanie adresu to prześlę namiary. Jest
                              rzeczywiście cudownie - piękna plaża, widok na morze i spokój - o który w BG
                              coraz trudniej.
                            • Gość: antk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.07.08, 14:17
                              ja byłam z biura Atur. A opinie na tamtej stronie też czytałam przed
                              swoim wyjazdem i trzęsłam portkami, bez obaw żadnych koparek nie ma,
                              nawet z tego co wiem prywatni właściciele apartamentów mają zakazane
                              prace wykończeniowe do połowy września z uwagi na pobyt turystów,
                              żeby im nie zakłócać spokokoju.
                              A z drugiej strony to też mają ludzie niezłego hopla żeby jechać do
                              hotelu i fotografować jakieś grzyby na ścianach czy inne niedoróbki,
                              od razu śmierdzi to nieuczciwą walką konkurencji... Zwyczajny
                              turysta (taki jak np. ja) nie wpatruje się w sufit dopatrując
                              jakiegoś przecieku...
                              • Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.08, 21:47
                                Ja też jade z biura podróży ATUR i własnie przed chwilą otrzymałam
                                maila, że mam dopłacic po 190 zł /os ( a jedzie nas 3 osoby) z
                                powodu rosnących ceny paliw! poprostu mam dosc!to jest chyba lekka
                                przesada? Byłabym gotwa zrezygnowac z tej imprezy gdyby nie wpłacona
                                w lutym b.r.80 % zaliczka!Juz sie zraziłam do tego biura, aż boje
                                się co będzie dalej? :(
                                • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 01.08.08, 10:15
                                  My też mieliśmy z nimi niezbyt miły początek, szukaliśmy wycieczki
                                  już w lutym, zależało nam przede wszystkim na wylocie z Wrocławia i
                                  głównie pod tym kątem przeglądaliśmy oferty biur podróży. Mąż ma
                                  sztywny plan urlopu i głóżnie pod niego wybieraliśmy datę wylotu.
                                  Owszem z Warszawy czy Poznania lata prawie każde ale jeśli chodzi o
                                  Wrocław już sytuacja się zawęża. Wybraliśmy Atur, wpłaciliśmy
                                  zaliczkę i już spaliśmy spokojnie. Aż tu nagle na koniec marca
                                  przychodzi informacja że oni nie mają oferty wylotu z Wrocławia i
                                  wykupionym przez nas terminie i albo zgodzimy się na
                                  transport "bezpłatny" z Wrocławia do Poznania, albo wydłużymy nasz
                                  pobyt o 3 dni, albo zrezygnujemy bezkosztowo. Najbardziej mnie
                                  wkurzyła ta rezygnacja bezkosztowa, bo w końcu oni obracali naszą
                                  kasą od 2 miesięcy a my mamy zostać znowu w punkcie wyjścia. Wylot z
                                  Poznania też odpadał bo było to sprzeczne z naszą ideą szukania
                                  optymalnej wycieczki. W końcu więc zgodziliśmy się na wydłużenie z 7
                                  dni na 10 i sporą dopłatę.
                                  Myślę że nie powinni w ten sposób traktować klientów, no ale tak się
                                  stało...
                                  • Gość: cysia_sylwia Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.wszins.tychy.pl 01.08.08, 10:28
                                    a powiedz, jak na miejscu "sprawowalo " sie biuro podrozy? troche
                                    sie naczytałam, ze na lotnisku brak rezydenta i takie tam? Ogolnie
                                    rezydent jest ok? dbał o turystow ze swojego b.p. czy olewka ?
                                    Wiadomo, ze jak wszytko jest ok to nawet rezydent nie potrzeby no
                                    ale roznie to bywa tym bardziej jak sie leci z dziecmi - nie
                                    chciałabym kwitnąc na lotnisku lub w holu hotelu niewiadomo ile w
                                    srodku nocy z dziecmi na reku:(
                                    • Gość: aniatk Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.08.08, 10:34
                                      powiem Ci, że co do rezydentek nie miałam zastrzeżeń. Też bałam się
                                      tego że będziemy szukać ich na lotnisku w Burgas. A dłużej ich
                                      szukałam we Wrocławiu niż tam. Tam ledwo odebraliśmy z taśmy walizki
                                      i przeszliśmy przez drzwi a za drzwiami stały dwie Panie z
                                      tabliczkami Aturu i łapały swoich wczasowiczów. Zawiozły nas do
                                      hotelu i od razu zostaliśmy obsłużeni. Przyjechaliśmy do hotelu ok.
                                      północy więc przy recepcji byliśmy sami (tak się złożyło że z Aturu
                                      do tego hotelu w tym czasie co my jechała tylko nasza rodzinka).
                                      Przy recepcji szybko się odbyło, założyli nam opaski na ręce i
                                      chłopcy hotelowi zaprowadzili nas i nasze walizki do pokoju. Z
                                      rezydentką było wyznaczone spotkanie następnego dnia w holu. Była
                                      punktualnie, odpowiadała na wszystkie nasze pytania. Potem szczerze
                                      mówiąc nie korzystaliśmy z niej. Podały nam komórki do siebie i
                                      jeszcze jednego rezydenta (którego nie mieliśmy okazji poznać). W
                                      hotelu były wyznaczone dyżury tych rezydentów. One z tego co wiem
                                      mieszkają w Słonecznym Brzegu. Inni Polacy widziałam że prosili ją
                                      żeby poszła z nimi na wizytę do lekarza z dzieckiem żeby pomogła w
                                      tłumaczeniu. Droga powrotna również bez niespodzianek, wszytsko w
                                      umówionym czasie. Nie wiem jak wycieczki fakultatywne bo nie
                                      korzystaliśmy (sami sobie jeździliśmy).
      • renia-0 Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur 07.03.08, 17:49
        witam razem ze znajomymi myślimy o tym własnie hotelu przez biuro
        TUI.jeśli masz jakies zdjęcia to prosze o przesłanie interresuje
        mnie jeszcze czy może jechaliście samochodem bo to rozważamy
        • Gość: max Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.08, 09:27
          czy mógłbym prosić o jakieś zdjęcia hotelu(oprócz tych trzech z
          katalogu) ddaarreekk@wp.pl
        • Gość: Iwona Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.08, 17:14
          zainteresowanych wynajęciem apartamentu zapraszam na stronę
          www.foxestate.com , znajdziecie tam informacje dot wynajmu
          apartamentu w Atrium&Andalucia w Elenite
      • Gość: ola Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.eranet.pl 01.05.08, 20:45
        witam byłabym wdzięczna za przesłanie fotek hoteli atrium i
        andalusia, czy hotel andalusia także gwarantuje w miarę dobry
        widok na morze?
      • Gość: ola Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.eranet.pl 01.05.08, 20:49
        sory mój adres:
        olaisylwek@op.pl
        • kkiinniiaa Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur 15.05.08, 22:40
          witam byłabym wdzięczna za przesłanie fotek hoteli atrium i
          andalusia, czy hotel andalusia i atrium to jeden kompleks?? czy mają wspólne
          wyżywienie ??
          kinga_majcher@interia.pl
          • wielkanocnababa Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur 09.06.08, 09:59
            ja też poproszę o fotki tego hotelu lub miejscowości :)
            aniatkacz@poczta.onet.pl
    • osmula Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur 09.06.08, 14:38
      Będę wdzieczna za dodatkowe info i fotki ewentualnie wskazówki co do
      spokojnego miejsca w okolicach na wakacje z dzieckiem
      POzdrawiam
      • Gość: wera Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.derby.waw.pl 19.05.09, 20:41
        Czy to prawda ze w hotelu jest dyżur lekarza?
        • Gość: bg-pl@gazeta.pl Re: Hotele Atrium & Andalusia Bułgaria -Atur IP: *.aster.pl 19.05.09, 21:49
          Tak jest dyżur lekarza całą dobę. Jest to jednak odpłatne. Na terenie ośrodka
          stoi nawet karetka.
          pozdrawiam i do zobaczenia w Elenite
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka