Dodaj do ulubionych

Delfinarium w Warnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:08
Czy ktoś był tam ostatnio? Jak z cenami biletów, ich kupowaniem i
kiedy delfiny mają wolne ? Będę zobowiązany za informacje.
Obserwuj wątek
    • misiagdy Re: Delfinarium w Warnie 03.06.08, 17:32
      dopisuję się do pytania . Można pojechać bez biura , na własną
      rękę ?? Można tak obniżyć koszt ??
      Pozdrawiam
    • Gość: viki Re: Delfinarium w Warnie IP: *.cust.tele2.pl 03.06.08, 22:20
      z tego co pamiętam delfiny "pracowały" tylko do wczesnych godzin
      popołudniowych. Z biletami nie było problemów, ale ceny dokładnie
      nie pamiętam.W przeliczeniu chyba kilkadziesiąt złotych. Może ktoś
      to uściśli.
      • Gość: turystka Re: Delfinarium w Warnie IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 20:18
        ja byam kilka lat temu wiec cen nie pamietam, ale z biurem wyszlo
        nas więcej i zalowalismy, że nie pojechaliśmy taxi lub busem. Pilot
        i tak podprowadzil nas tylko pod wejscie, zobaczyliśmy występ i tyle.
        • mazia75 Re: Delfinarium w Warnie 20.06.08, 20:41
          ja własnie wróciłam z bułgarii za cztery osoby dwie dorosłe i dwójka dzieci
          plus aparat lub kamera załacilismy 75 lewy
    • Gość: maliniak Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 21.06.08, 01:25
      Tam się niestety nie wiele zmienia i od lat wiadomo,że nie warto tam
      chodzić.Jedynym wytłumaczeniem wizyty w tym miejscu są dzieci.Wiadomo jak
      człowiek ulega ...
      I to chyba jedyny powód oglądania żenującego spektaklu w basenie wielkości oczka
      wodnego.

• Gość: toler Re: Delfinarium w Warnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 15:00
        Aleś "trysnął" rozumem Maliniak...

Byłem tam ostatni raz w wrześniu. Pojechaliśmy sami bez rezerwacji z żoną i
        dzieckiem. Nie pamiętam dokładnie kosztów biletów, ale ceny podawał ktoś przede
        mną i chyba właśnie tak się kształtowały. Nie było kłopotów z wejściem
        indywidualnym, tylko przed samym występem są kolejki do skasowania biletów i
        zajęcia dogodnego miejsca.
        Delfiny mają występy trzy razy dziennie, samych delfinów jest pięć. W ubiegłym
        roku był jeden malutki który nie brał udziału jeszcze w występach możliwe, że
        teraz już występuje. Między występami są kilkugodzinne przerwy. Można wtedy
        skorzystać z kawiarenki do której wejście jest od tyłu. Jedna z ścian jest
        przeszklona i przez trochę brudną szybę można podziwiać delfiny.
        Sam występ trwa ok 40min. Bardzo atrakcyjne widowisko i niewiele w europie jest
        takich miejsc (delfinariów). Sam obiekt wybudowany w latach 80tych, ma atmosferę
        i wygląd z tego okresu. W samej Varnie mieliśmy małe kłopoty z znalezieniem
        Delfinarium. Miejscowi Bułgarzy pytani przez nas na ulicy mimo, że rozumieli o
        co nam chodzi nie znali tego obiektu i nie umieli wskazać drogi. Dopiero chyba
        10 zagadnięty o drogę wytłumaczył nam jak dojechać.
        • Gość: maliniak Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 24.06.08, 20:06
          Gość portalu: toler napisał(a):
          Bardzo atrakcyjne widowisko i niewiele w europie jest takich miejsc (delfinariów).

W Europie jest ich niewiele?Nie przesadzaj z tą unikalnością delfinarium.
          Na samym Krymie jest ich kilka i oferują większe atrakcje niż to w Warnie.
          Odwiedź kilka a zrozumiesz co miałem na myśli pisząc o tym w Warnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka