Gość: DaV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.08, 16:08 Czy ktoś był tam ostatnio? Jak z cenami biletów, ich kupowaniem i kiedy delfiny mają wolne ? Będę zobowiązany za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
misiagdy Re: Delfinarium w Warnie 03.06.08, 17:32 dopisuję się do pytania . Można pojechać bez biura , na własną rękę ?? Można tak obniżyć koszt ?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Re: Delfinarium w Warnie IP: *.cust.tele2.pl 03.06.08, 22:20 z tego co pamiętam delfiny "pracowały" tylko do wczesnych godzin popołudniowych. Z biletami nie było problemów, ale ceny dokładnie nie pamiętam.W przeliczeniu chyba kilkadziesiąt złotych. Może ktoś to uściśli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Delfinarium w Warnie IP: *.gprs.plus.pl 05.06.08, 20:18 ja byam kilka lat temu wiec cen nie pamietam, ale z biurem wyszlo nas więcej i zalowalismy, że nie pojechaliśmy taxi lub busem. Pilot i tak podprowadzil nas tylko pod wejscie, zobaczyliśmy występ i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mazia75 Re: Delfinarium w Warnie 20.06.08, 20:41 ja własnie wróciłam z bułgarii za cztery osoby dwie dorosłe i dwójka dzieci plus aparat lub kamera załacilismy 75 lewy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 21.06.08, 01:25 Tam się niestety nie wiele zmienia i od lat wiadomo,że nie warto tam chodzić.Jedynym wytłumaczeniem wizyty w tym miejscu są dzieci.Wiadomo jak człowiek ulega ... I to chyba jedyny powód oglądania żenującego spektaklu w basenie wielkości oczka wodnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toler Re: Delfinarium w Warnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.08, 15:00 Aleś "trysnął" rozumem Maliniak... Byłem tam ostatni raz w wrześniu. Pojechaliśmy sami bez rezerwacji z żoną i dzieckiem. Nie pamiętam dokładnie kosztów biletów, ale ceny podawał ktoś przede mną i chyba właśnie tak się kształtowały. Nie było kłopotów z wejściem indywidualnym, tylko przed samym występem są kolejki do skasowania biletów i zajęcia dogodnego miejsca. Delfiny mają występy trzy razy dziennie, samych delfinów jest pięć. W ubiegłym roku był jeden malutki który nie brał udziału jeszcze w występach możliwe, że teraz już występuje. Między występami są kilkugodzinne przerwy. Można wtedy skorzystać z kawiarenki do której wejście jest od tyłu. Jedna z ścian jest przeszklona i przez trochę brudną szybę można podziwiać delfiny. Sam występ trwa ok 40min. Bardzo atrakcyjne widowisko i niewiele w europie jest takich miejsc (delfinariów). Sam obiekt wybudowany w latach 80tych, ma atmosferę i wygląd z tego okresu. W samej Varnie mieliśmy małe kłopoty z znalezieniem Delfinarium. Miejscowi Bułgarzy pytani przez nas na ulicy mimo, że rozumieli o co nam chodzi nie znali tego obiektu i nie umieli wskazać drogi. Dopiero chyba 10 zagadnięty o drogę wytłumaczył nam jak dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maliniak Re: Delfinarium w Warnie IP: *.centertel.pl 24.06.08, 20:06 Gość portalu: toler napisał(a): Bardzo atrakcyjne widowisko i niewiele w europie jest takich miejsc (delfinariów). W Europie jest ich niewiele?Nie przesadzaj z tą unikalnością delfinarium. Na samym Krymie jest ich kilka i oferują większe atrakcje niż to w Warnie. Odwiedź kilka a zrozumiesz co miałem na myśli pisząc o tym w Warnie. Odpowiedz Link Zgłoś