Dodaj do ulubionych

hotel bijou ravda - co o nim wiecie

IP: *.ghnet.pl 15.07.08, 14:09
pytanie jak w temacie, byl tam ktos? bede wdzieczna za wskazowki, bo wlasnie
rozwazamy spedzenie tam naszych wakacji
pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: asia Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 18:03
      witam, własnie wrocilam z tego hotelu, bylam tam razem z chlopakiem
      17-29.07.2008, w 100% moge ten hotel, polecic. bardzo mila obsługa, jedzenie
      smaczne, no i oczywiscie bardzo duzym atutem jest jego polazenie: znajduje sie
      praktycznie przy samej plazy. a na 4 pietrze jest odkryty basen, z ktorego
      pieknie widac cała ravde, nessebar, wybrzeże. hotel jest o wysokim standardzie,
      posciel wymieniana co 5 dni, reczniki co 3.sniadania godz 7-10, obiado-kolacje
      18-20, jedzenie smaczne( chodz po tygodniu moga wam sie znudzic pomidory i ser
      feta, tak jak w moim przypadku:) ale mimo to bardzo go polecam!!! nie
      pożałujecie:)), polecam pokoje na 4 pietrze... blisko do basenu na dachu. jesli
      masz wiecej pytan pisz: asia1984@gmail.com
    • Gość: Jaga Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: 88.220.124.* 04.08.08, 22:45
      super obsługa. hotel nad samym morzem, słychacszum morza,
      restauracja ok
    • Gość: Coroner Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: 91.192.165.* 19.08.08, 17:38
      W pełni moge polecic hotel. Wysoki standart. Największy plus ze znajduje się
      praktycznie na plazy. Na 4 piętrze jest mały basenik ze Sky Barem. Ładna i miła
      obsługa :D mały minusik ze 1 osoba z recepcji i całej obsługi mówi po angielsku
      ;) Praktycznie z każdego pokoju (oprocz 6) widok na może. Jedzenie sie moze
      znudzić, ale mozna sie przyzwyczaic.
      • bulgarofilus Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie 20.08.08, 10:41
        Hotel prosto spod igły, przy samym morzu, polecam szczególnie
        apartament na ostatnim piętrze z szerokim tarasem, z którego miałem
        okazję korzystać. Praktycznie na dachu znajduje się basen z
        drinkbarem, a dodatkowego uroku dodaje temu miejscu położenie - trzy
        kroki od centrum Rawdy, a spokój i cisza jest tam jak na
        peryferiach...
        • Gość: miska Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.09, 10:02
          Witam czy z hotelu jest blisko do aqua parku w slonecznym brzegu a w
          ogole z samej Radwy ile jest do Slonecznego Brzegu? pozdrawiam
          • wojak999 Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie 08.04.09, 20:15
            Z Ravdy do Słonecznego jest 12 km, jadąc wzdłuż morza a trasą
            przelotową będzie około 15 km.
            • Gość: asid73 Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.1.telkab.pl 09.04.09, 22:17
              Myślę, że z Rawdy jest bliżej do słonecznego brzegu niż 12 km wg.
              mnie to ok. 5-7 km do centrum a do Nesebaru który graniczy ze
              słonecznym brzegiem jest ok 2-3 km a 4-5 do starego zabytkowego.
              Aqua Park jest prawie na miejscu w Rawdzie, nazywają go Paradise
              Aqua Park Nessebar ale administracyjnie to jest Rawda. Do Aquaparku
              i tak jeżdżą co 15-20 min bezpłatne busy, do drugiego Aquaparku w
              Słonecznym Brzegu może być z 8-10 km ale też jeżdżą busy.
              Byłem w obydwu Aquaparkach i uważam, że ten w Rawdzie - pomimo tego,
              że jest mniejszy to jest fajniejszy i lepiej zorganizowany.
              Co do hotelu BIJOU o którym jest ten wątek to mam prośbę do osób
              które w nim były o podzielenie się szerzej spostrzeżeniami. Wybieram
              się tam w lipcu a naczytałem się trochę złych opinii o samej Rawdzie
              a w szczególności o plażach. Ja byłem dwukrotnie w Sunny Beach i
              znowu wracam do Bułgarii. Pewna pogoda a koszt wczasów rozsądny.
              Takie oto zdjęcia Bijou udało mi się znaleźć:
              www.boiana-mg.com/site/?cont=boiana-mg&code=HotelViewBF&HotelID=1090
              • Gość: malvvi Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.09, 23:16
                wybieram sie do tego hotelu w lipcu i mam pytanie, czy na miejscu sa reczniki i
                czy jst prysznic na plaży przy hotelu? z gory dzieki za odp
                • Gość: mario Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.09, 18:12
                  Wita,
                  mam pytanie czy jest przy tym hotelu miejsce parkingowe, ponieważ
                  mam zamiar wybrać się tam samochodem.
                  • Gość: masabitumiczna Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.net.pulawy.pl 05.07.09, 23:58
                    mnie też to zastanawia, bo właśnie sie wybieram tam
                    • Gość: Ani Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.07.09, 20:25
                      Hotel niezły. Oczywiście nam wciskają pokoje z balkonami z widokiem
                      nie na morze. Ale jest czysto, jedzenie przyzwoite,ręczniki i
                      suszarka w łazience. Fajnie zorganizowany pobyt.
                      • Gość: beda6 Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.07.09, 17:39
                        WŁAŚNIE WRÓCIŁAM Z BUŁGARII , BYŁAM W TYM HOTELU.
                        HOTEL NOWY , CZYSTY , JEDZENIE SMACZNE ALE W KÓŁKO TO SAMO , NAPOJE
                        TYLKO DO ŚNIADANIA ALE MOŻNA ZAMÓWIĆ U KELNEREK , MAŁO OWOCÓW , NA
                        POSIŁKI RADZĘ CHODZIĆ WCZESNIEJ BO POTEM MAŁY WYBÓR ,JEŻELI BĘDZIE
                        MAŁO POLECAM BAR NA GŁÓWNEJ ULICY MACEDONIA U SERBÓW - TANIO , DUŻO
                        I DOBRE
                        NA DACHU MAŁY BASEN , BARDZIEJ DLA DZIECI , SĄ TEŻ STOLIKI I DARMOWE
                        LEŻAKI - NIESTETY NA PLAZY /ZRESZTĄ BEZNADZIEJNEJ I BRUDNEJ / TRZEBA
                        ZA WSZYSTKO PŁACIĆ
                        REZYDENTKA Z TEGO HOTELU MŁODA DZIEWCZYNA - KIEPSKO ZORIENTOWANA
                        POLECAM WYPRAWĘ DO AQUA PARKU - NAPRAWDĘ WARTO KOSZT 30 LEWA NA CAŁY
                        DZIEŃ , NA MIEJSCU KUPUJEMY JEDZENIE BO NIE WOLNO WNOSIĆ
                        GENERALNIE BUŁGARIA TO TAKIE NASZE LATA 80/90 , POMIJAM SUPER KURORTY
                        CENY W SKLEPACH PORÓWNYWALNE DO NAS CZASAMI DROŻEJ
                        JEŻELI BĘDĄ PYTANIA PROSZĘ PISAĆ
                        beata_pietruszewicz@wp.pl
                        • beluko12 Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie 27.08.09, 13:04
                          Potwierdzam pozytywne opinie o hotelu.26 sierpnia wróciłam z
                          Bijou.Wiele osób z mojego turnusu ocenilo go pozytywnie.Faktycznie
                          po zwiedzeniu Ravdy stwierdzam iż hotel jest wspaniale usytuowany,
                          tuż przy plaży,mozna w kostiumie kapielowym, bez przebierania w
                          ciągu kilku chwil zejść z plaży do pokoju, WC, do barku czy
                          hotelowej restauracji.Posiłki w restauracji z widokiem na Morze
                          Czarne,taras restauracji tuż nad plażą ( hotele o wyższej ilości
                          gwiazdek nie mogly poszczycić sie takimi urokami a przecież to
                          niezaprzeczalna atrakcja konsumować przy szumie fal)wieczorem
                          posilki przy akompaniamencie muzycznym. Wiekszość pokoi ma widok na
                          morze, to ważne gdyz można posiedzieć i popatrzeć na piękną zatokę,
                          na plaze,w nocy slychac szumu fal a nie krzków z ulicy. Bardzo
                          spokojne miejsce, choć o rzut beretem od centrum,to istotne dla osób
                          z małymi dziećmi , bądz szukających ciszy .Obsluga miła, jest
                          czysto.Jedzenie niezle, podali nawet musakę i kilka innych
                          bulgarskich potraw - nazw nie pamietam.Piechotą mozna iść do
                          Nesebaru lub bez problemu za 1 leva autobusem, około 10- 15 minut
                          drogi.Dlatego polecalabym indywidalną a nie z biura podrózy
                          wycieczkę do starego Nesebaru.Samemu można obejść i spokojnie
                          obejżeć cale miasto, bez limitu czasu.Dostępne są nawet na miejscu
                          przewodniki w języku polskim.
    • Gość: Kasia Re: hotel bijou ravda - co o nim wiecie IP: 212.160.234.* 20.09.09, 21:29
      Witam,
      Spędzałam w tym hoteliku tegoroczne dwutygodniowe wakacje z narzeczonym, mogę w
      100% stwierdzić że hotel jest godny polecenia. Czysto i pachnąco! Co
      najważniejsze - wszystko nowe, hotel jest wybudowany w 2008r więc samo w sobie
      mówi. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, jeśli chodzi posiłki i picie na
      mieście czy wiele innych rzeczy, jest bardzo tanio, co po niektóre rzeczy tańsze
      niż w Polsce :)
      Jedyny mały minusik jaki byl to powiedziałabym że wąska plaża, i bardzo mały
      basen... jeśli któś nie zarezerował sobie miejsca wczesniej na basenie czy
      wyszedł w miare późno na plaże to później mógł mieć problem z rozłożeniem się.
      Bardzo polecam Aqua Park w Nesseberze, cena 30Leva (60zł) na cały dzień łącznie
      z transportem, powierzchnia ok 5 hektara :) można znaleźć tam niezłą rozrywkę
      dla dzieci i dla dorosłych. To tak w skrócie, jeśli macie jakieś pytania prosze
      wysyłać na mail: kasia.sur@wp.pl chętnie odpowiem lub wyślę kilka zdjęć :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka