IP: 193.219.126.* 18.11.08, 19:40
Witam!
planuje urlop na przyszły rok w Bułgari ,mysle o miejscowosci Obzor,
czy ktos moze mi polecic jakes namiary na Obzor ?? myslimy o
dojezdzie własnym,na jakies 10 dni,czy myslicie że na poczatku lipca
można tam jechać "w ciemno"???w tym roku bylismy w Sv.Vlas,
uwazamy ze było super ,tym razem chcemy jechac gdzies inndziej,a
moze macie jakies inne ciekawe namiary,ale nie SB,to jest
zbyt "plastikowa"miejscowosc,bede wdzieczny za wasze sugestie,
Obserwuj wątek
    • Gość: wojt Re: Obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.08, 19:43
      mogę podać szczegóły dotyczące miejscowości Kiten, byłem
      samochodem "w ciemno" w 2007r w sierpniu. Też jestem ciekaw opinii
      na temat obzoru, w szczególności plaży, może ktoś ma jakieś foto?!!!
      • Gość: jur Re: Obzor IP: 193.219.126.* 19.11.08, 16:41
        wojt co z opisem na temat Kitev???? czekam na info
    • Gość: Jur Re: Obzor IP: *.cyberlex.pl 18.11.08, 23:33
      prosze o info o Kiten,jak tam jest,jaka plaza,jaki dojazd,jak znalazłes kwatere
      i.t.d,dzieki za odzew ,czekam na kolejne sugestie
      • Gość: mops Re: Obzor IP: 194.183.57.* 19.11.08, 09:42
        uważam że śmiało można jechać w ciemno do obzoru. kwaterę w obzorze znaleźliśmy
        w ciagu 15 minut przyjeżdżając do obzoru po godz 22 w pełni sezonu na początku
        sierpnia. na osiedlu domków jednorodzinnych pełno jest pokoi do wzięcia. jeśli u
        jednych gospodarzy nie będzie to polecą lub zaprowadzą do innych.
        • Gość: jur Re: Obzor IP: 193.219.126.* 19.11.08, 16:40
          Mops,czy mozesz napisac wiecej konkretów na temat
          twego pobytu w Obzoze ???? jaka plaza jaka jest ta miejscowosc,czy
          jest tam gdzie potanczyć i.t.d,czy byłes tam w te wakacje????
          jak daleko miałes do plazy ,domyslam sie ze byłes tam transportem
          własnym,jakie tam sa ceny za kwatery,jesli mozesz napisz cos
          wiecej,bede wdzieczny,
          • Gość: wojt Re: Kiten IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.08, 20:42
            Kiten jest średniej miejscowością położoną parenaście km w stronę
            Turcji od Primorska.Nie podzielam opinii poprzedników odnośnie
            znalezienia ad hoc noclegów. My w sierpniu 2007 szukaliśmu w
            Primorsku ok. 3 godzin i nic o przyzwoitym standardzie nie
            znaleźliśmy (choć w Obzorze jak ktoś tu pisał była dużo lepsza
            sytuacja. Ostatecznie znaleźliśmy właśnie w Kiten w małym hotelu z
            basenem i indywidualną klimatyzacją. Hotel na bardzo przyzwoitym
            poziomie. Pokoje porównywalne z 5 gwiazdkową Turcją (w Turcji hotel
            Presa di Finica. Bardzo czysto, duze pokoje, sprawna klima (w
            odróżnieniu od Turcji)Mili właściciele - 2 młodych chłopaków którzy
            wrócili z USA i otworzyli ten hotel. Cena za bardzo duży pokój z
            podwójnym małżeńskim łożem, z TV sat, lodówką łazienką i ładnymi
            meblami - ok. 160 zł (80 lev) w 2007r. ze śniadaniami. W hoteli
            restauracja ze śmiesznymi cenami - np. piwo butelkowe ok. 1,30 leva,
            obiadek ok. 8-10 lev. Plaża szeroka, niestety dość brudna. Morze
            czyste i ciepłe. W miejscowości dużo atrakcji dla dzieci i
            restauracji w przyzwoitych cenach. - A jak jest w Obzorze i Sv
            Wlaz z plażą i zejściem do morza; pytam, bo może jeszcze raz się do
            Bg wybiorę. W tym roku Turcja 5 gwiazdek mocno mnie rozczarowała.
            Wojciech.
            • Gość: mops obzor IP: 194.183.57.* 20.11.08, 10:57
              znaleźliśmy nocleg u starszych państwa w domu z wiatą obrośnięto winogronami.
              płaciliśmy po 5 euro za osobę. fakt, że nie był to żaden ekslusiv. łózka, szafa,
              stół i kuchnia z łazienką wspólna na 4 pokoje, ale biorąc pod uwagę, że
              przychodziliśmy tam tylko spać nic więcej nie było nam potrzebne. ceny
              wyżywienia w knajpach są niższe niż w polsce. żywność w sklepach też trochę
              tańsza natomiast alkohole są zdecydowanie tańsze. w obzorze są dwie
              imprezownie.bardzo duża dyskoteka space w której króluje muzyka dance i jej
              aspirujące do techno i house pochodne. dużo świateł, laserów. widziałem
              dżentelmenów obwieszonych złotem i dziewczyny w kozakach pomimo upalnej nocy;> w
              sumie dyskoteka jak wszędzie. druga jest na przeciwległym krańcu obzoru i jej
              zaletą jest to, że jest na powietrzu i jej bywalcy w czasie naszego pobytu byli
              młodsi od bywalców space. plaże są ok. można wypożyczyć parasole. atrakcje
              motorowodne. jednej rzeczy się nie da- nurkować. zmulona woda przez duży ruch
              plażowiczów i brak zatoczek;> życie nocne zamierało po godzinie 2.adresu nie
              braliśmy. ruszyliśmy do sozopola gdzie podobało nam się o wiele wiele bardziej:>
              • Gość: wojt Re: obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 11:14
                jedno pytanko odnosnie plaży w Obzorze, o której pisał mój
                Przedmówca - czy zejście do wody jest łagodne (dla dzieci), czy
                plaża jest szeroka a woda czysta?; może jakieś foto? dzięki. Wojciech
                • Gość: mops Re: obzor IP: 194.183.57.* 20.11.08, 13:40
                  plaże są szerokie.wejście do morza łagodne i bezpieczne dla dzieci. głęboko robi
                  się po 23-30 m od brzegu.woda jak wspomniałem - jest czysta, ale wirujący w niej
                  piach, unoszony z dna przez ludzi zmniejsza jej przejrzystość. a tak wygląda playa;>
                  piastar.republika.pl/plaza.jpg
                  • Gość: Jur Re: obzor IP: 193.219.126.* 20.11.08, 15:40
                    dzieki za opisy,jesli chodzi o Sv Vlas ,bylismy tam z Alfa
                    Star ,samolotem,bez wyzywienia ,lubimy sie stołowac sami "na
                    miescie" jestesmy super zadowoleni(bylismy w 3 rodziny),miejscowosc
                    bardzo urokliwa "z dusza"
                    nie tak jak SB ,to całkiem "plastikowa" miejscowosc,plaza w Sv Vlas
                    jest bardzo fajna, woda czysta no i oczywiscie bardzo ciepła,ceny w
                    Sv Vlas sa bardzo przystepne,zdecydowanie nizsze jak w centrum
                    SB,jesli chodzi o zejscie do plazy to niestety ale jak sie wraca to
                    jest "pod górke"(nie ma tragedi dla mnie to zaden problem ),zalezy
                    takze gdzie bedziesz miał nocleg jesli np mieszkałbys w hotelu
                    Berlin to do wody bedziesz miał bardzo blisko,my bylismy troszke
                    dalej od plazy (14 min z powrotem 10 min na dól)ale bylismy całkiem
                    w centrum ,jedyny mankament nie było gdie potanczyc ,trzeba było
                    jechac do SB,ogólnie bardzo nam sie podobało ale teraz chcemy jechac
                    transportem własnym i w inne miejsce,choc nie wykluczamy Sv
                    Vlasu,neci nas Obzor,pytanie do osób co były w Obzoze,czy faktycznie
                    mozna tam jechac w ciemno???
                    jest wiele postów ze tak,i coraz bardziej skłaniamy sie na ten
                    wariant
                    • Gość: wojt Re: obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.08, 21:06
                      jedno pytanko, czy plaża w Sv Vlas jest w miarę szeroka, jak z
                      zejściem w wode dla małych dzieci oraz atrakcjami dla nich w mieście
                      typu wesołe miasteczko itp?
                      • Gość: jur Re: obzor IP: 193.219.126.* 20.11.08, 22:04
                        woj, plaza jest naprawde szeroka,zejscie do wody dla małych dzieci
                        moim zdaniem bardzo dobre,jest daleko płytko,wiec jesli chce sie
                        popływac to "niestety "ale kawalek trzenba isc ,ratownicy co 100
                        metrów i bardzo stanowczy nie pozwalaja za daleko odpływac,co do
                        atrakcji dla dzieci to było wesołe miasteczko niedaleko ryneczku,
                        nie wiem co tam były za atrakcje ,z daleka widziałem jakies
                        samochodziki ,karuzele i.t.d. ,o innych atrakcjach dla dzieci nie
                        wiem nie było z nami dzieci ,znajomi mieli 11 latke wiec raczej ona
                        przebywała z nami,ale zawsze mozesz jechac do SB,autobus kursuje
                        bodaj co 15 minut bilet kosztuje jesli pamietam 1lv,czas jazdy około
                        10minut,wojt a Ty gdzie byłes w Obzoze ??? bo sie pogubiłem
                        • Gość: wojt Re: obzor IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.08, 11:25
                          dzięki za tę wyczerpującą odpowiedż. Ja byłem w Kiten rok temu, o
                          czym pisałem wyżej. Obzor pamiętam jedynie z wypraw z rodzicami 20
                          lat temu więc raczej nie wiele. Pytałem o tę plażę we Włazie bo
                          właśnie z tego co pamiętam sprzed ponad 20 lat jak byłem tam z
                          rodzicami to w porównaniu do plaż w innych miejscach (np w Obzorze,
                          Promorsku) ta we Włazie była wąska, ale to pewnie coś mi się
                          pokręciło bo to pamięć sprzed ponad 20 lat. O Kiten służę
                          informacjami, jest naprawdę urokliwe. Wojciech.
    • Gość: marta Re: Obzor IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.08, 17:16
      witam ...bylam w zeszlym roku w obzorze super miejsce extra
      apartamenty i straszne taniocha wyszlo nas 600 zl od osoby na
      tydzien moge podac namiar na nie gg4650487 pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka