Gość: mila2712 IP: *.sta.asta-net.com.pl 28.07.09, 23:29 pytanie do mam: zabierałyście jedzenie do samolotu ( bagaż podręczny ), jeżeli tak to co konkretnie, czy mogę zabrać łyżeczkę? dziecko w wieku 4 lata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trypel Re: jedzenie w samolocie 29.07.09, 07:44 4 letnie dziecko jest w stanie wytrzymać 2 godziny bez posiłku, jesli nie jest to masz problem :) metalowej nie, plastikową tak. Płyny, słoiczki do 100 ml =problemów nie bedzie, z kanapkami też żadnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mila2712 Re: jedzenie w samolocie IP: *.sta.asta-net.com.pl 29.07.09, 18:48 nie dodałam że mamy międzylądowanie w Gdańsku wylot 14.30 przylot 19.30 ( z uwzględnieniem zmiany czasu ) czyli nie żadne 1,5 godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: jedzenie w samolocie IP: 217.97.142.* 29.07.09, 08:39 W samolocie będziecie około 1,3 h , ja też mam dziecko w podobnym wieku 5 lat i nie było głodne. Dacie radę, bez obaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: jedzenie w samolocie IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.07.09, 11:18 pokarm dla niemowlaków (leciałem z 1,5rocznym) jest dozwolony, ale 4 lata to już duże dziecko, generalnie na odprawie zabierają wszystkie płyny, ale do samolotu możesz wziąć wszystko o ile to kupisz w "tax-free" w hali odlotów, więc możesz się tam zaopatrzyć w dowolną liczbę napoi, kanapek itp., tylko poco? to tylko 1,5g lotu. Na pokładzie LOTu (centralwings) nie jest drogo: kanapka, sok, cola po 5zł, ale np. w AirCyprian kanapki były po 13zł, napoje min 8zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: jedzenie w samolocie IP: 193.201.167.* 29.07.09, 12:56 a jakie płyny i ile mogę wnieść dla rocznego dziecka? ile słoiczków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: jedzenie w samolocie IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.07.09, 13:10 to już zależy od pogranicznika,generalnie możesz zabrać pokarm dla niemowlaka niezbędny na czas podróży, teraz mielismy 2 małe butelki avent'u (sok i woda) i 2 małe słoiki gerbera i nawet nie zwrócili na to uwagi, ale kiedyś sprawdzali dokładnie i kazali matce próbować mleka z butelki, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAR Re: jedzenie w samolocie IP: *.lubin.dialog.net.pl 29.07.09, 13:16 a jeżeli chcesz zabrać większą liczbę słoików na pobyt to pakuj do bagażu, tylko czy jest sens to dźwigać, w SB w mladost byly Gerbery takie jak u nas, chustki do pupu, pumpersy, a nawet Kubusie, Hortexy i czekolada Goplany, tylko Tyskiego brakowało ;) Odpowiedz Link Zgłoś