Gość: siedlisko@windowsl Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: 46.112.131.* 05.11.10, 08:42 Jestem a odbudową Orlinka, za dodatkowymi 600 miejscami pracy, za odyskaniem świetności tego wspanialego miejsca, przez lata zaniedbanego. Za nowa szansą Karpacza. Za przedsiebiorczością P. Gołębiowskiego. Jednak gdy patrzę na zdjęcie nowego Gargamela to mam ochotę natychmiast zburzyć tę budowlę. Nic dziwnego, że Konserwator Kapałczyński protestuje. Powinien protestować cały Karpacz. Czy wszystko co ma przynieść rozwój musi iść na skróty. Jak wcisnąć jeszcze kilka pokoi, jak wydusić jeszcze więcej z miejsca, które musi być chronione. Należało w fazie projektowania architektonicznego i biznesowego pilnować własciwych proporcji i nie dopuścić do gargamelowego finału. Wyjatkowe draństwo i brak poszanowania dziedzictwa nawet jesli ma niemieckie pochodzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Po prostu:ja Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: 80.50.232.* 05.11.10, 08:42 Ten wielki hotel kompletnie nie pasuje do Karpacza!!! Popieram w 100% konserwatora, a Burmistrz Malinowski powinien pożegnac sie ze stolkiem skoro taką wagę ma dla niego karkonoska przyroda, w ktora nieodlącznie wpisane są łąki. Chyba zapomniał jak pięknie one pachną, a nie śmierdzą, jak cudnie wygladają, to one cieszyły i cieszą nasze turystyczne oczy, a nie gmaszyska choćby nie wiem jak pieknych hoteli!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep IP: 63.170.34.* 05.11.10, 13:47 "Mamy wystarczająco mocne argumenty, aby udowodnić, że decyzja konserwatora jest niesłuszna - przekonuje Bogdan Malinowski, burmistrz Karpacza. - Rozmawiałem z wieloma budowlańcami, którzy potwierdzili, że położenie łupka na dachu o tak dużej powierzchni może być niebezpieczne". Z tej wypowiedzi powyzej, Burmistrz miasta Karpacza wyglada mi na jakiegos krotkowzrocznego, cynicznego i zupelnie nieodpowiedniego czlowieka na tak przeciez odpowiedzialnym stanowisku. Jego wypowiedz jest niezrozumiala, to jakis bezsensowny potok slow, ktory nie jest godny instytucji, ktora reprezentuje. Przykro mi, ze tacy ludzie nie maj pojecia o tak istotnych sprawach. Wykazal sie totalna ignorancja prawa i zdrowego rozsadku. W Wisle tez stoi taki olbrzym Golebiewski na stoku wzgorza i tylko czekac, az pewnego dnia osunie sie w dol rzeki, podmyty opadami, bo drzew ci tam na lekarstwo... Odpowiedz Link Zgłoś
anx78 Trzeba zmienić Kraj albo przepisy.. 05.11.10, 08:42 morze też nas zalewa o 30 cm a tatry sie kurczą.. tylko powrot do epoki kamiennej nas ratuje - Yaro przewodnik poprowadzi nas do niej zgodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
morongo Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy 05.11.10, 09:18 Kiedy to bezprawie zostanie wreeszcie ukrócone?! Czy to bantustan, czy panstwo europejskie? Jakis kacyk niszczy Karpacz (ktory cały jest piękny), a w dodatku mija się z prawem, a mimo to pozwala mu się budować kolejne molochy. Jakim do cholery prawem nabija sobie kabzę naszym kosztem, bo to przeciez dobro wspólne. Kiedy urzędnicy zrozumieją, że zarządzają rzeczami wspólnymi, dobrem wspólnym, a nie prywatnym biznesem. To zupełnie inne sprawy i inna odpowiedzialność. Czas trozliczyć ich z decyzji, np. o wydaniu pozolenia na budowę tego barbarzyństwa. A najlepiej rozebrać samowole budowlaną, tylko kto zapłaci za rekultywację ogromnego tereny, który został zniszczony. Odpowiedz Link Zgłoś
gen_sek Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 06.11.10, 13:34 Synku czy ty wiesz co mówisz gdacząc, że ktoś niszczy Karpacz. Gołąbek da prace kilkuset ludziom ileś tam złotych wpłynie za podatki aby taka durnota jak ty mogła żyć i pisać takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 07.11.10, 19:45 gen_sek napisał: > Synku czy ty wiesz co mówisz gdacząc, że ktoś niszczy Karpacz. Gołąbek da prace > kilkuset ludziom ileś tam złotych wpłynie za podatki aby taka durnota jak ty m > ogła żyć i pisać takie bzdury. Ta praca i podatki to jedna wielka farsa w marketach też masz pracę ale jaką i za ilę ? Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Perła architektury... 05.11.10, 23:25 Gość portalu: maciek napisał(a): > j/w To Ty chyba jesteś Perłą głupoty jeśli Twoim zdaniem ten moloch wytyczany nogą inwestora jest Perłą architektury:) Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 ironii nie zrozummiales. 07.11.10, 19:43 Swoja droga redakcja moglaby podac nazwisko tego "architekta" lub biura architektow, ktory ta "perle" zaprojektowal. Odpowiedz Link Zgłoś
a.ba Gołębiewski - kombinat typu PGR 05.11.10, 09:33 Nie ten kombinat przyciąga bogatych turystów z zachodu tylko obiekty typu: pałac Wojanów, pałac Staniszów, Pałac Łomnica, Paulinum. Stare wyremontowane i zmodernizowane (z basenami panie Warszawiak) piękne obiekty. Gołębiewski to typowy burak który musi mieć 'największego' - mógł swój PGR postawić poza miastem - i tak jego klienci są 'samowystarczalni' = rzadko opuszczają bunkier. Karpacz przy 50% obłożeniu obecnie działających hoteli nie jest w stanie przyjąć więcej gości - w soboty i niedziele droga jest kompletnie zakorkowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Gołębiewski - kombinat typu PGR IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:01 no właśnie, to tak jak z marketami, reklamują się i reklamują je samorządy hasłem "nowe miejsca pracy", a tymczasem zawsze gdy powstaje market padają sklepiki lokalnych przedsiębiorców. Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Gołębiewski - kombinat typu PGR 05.11.10, 23:32 a.ba napisał: > Nie ten kombinat przyciąga bogatych turystów z zachodu tylko obiekty typu: > pałac Wojanów, pałac Staniszów, Pałac Łomnica, Paulinum. Stare wyremontowane i > zmodernizowane (z basenami panie Warszawiak) piękne obiekty. > Gołębiewski to typowy burak który musi mieć 'największego' - mógł swój PGR >postawić poza miastem - i tak jego klienci są 'samowystarczalni' = rzadko opuszcza > ją bunkier. > ...a mleko już dawno się rozlało! Po cholerę wydano zgodę na budowę takiego molocha w środku kurortu, jakim powinien pozostać Karpacz? Przecież na dobrą sprawę nie ma drogi dojazdowej do tego hotelu - a od tego na dobrą sprawę, należało zacząć. A najlepiej by było, gdyby ta budowla powstała u podnóża Karpacza, gdzieś powyżej Miłkowa, na przykład. No ale co znaczy jakiś tam samorządny burmistrz, jacyś ekolodzy czy konserwatorzy wobec wielkich "gołębiewskich" pieniędzy! Potworek już stoi - i żadna siła go stamtąd nie ruszy. > Karpacz przy 50% obłożeniu obecnie działających hoteli nie jest w stanie przyjąć > więcej gości - w soboty i niedziele droga jest kompletnie zakorkowana. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terapeuta Wielkie budowle... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 22:06 ...stawiają zazwyczaj faceci z małym fiutkiem. Taka rekompensata niedoborów i leczenie kompleksów. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 09:42 No tak! 600 ale dla obcych a dla miejscowych 1200 wyląduje na bezrobociu bo padną. Ale co tam, tylko maksymalnie na 6 miesięcy a później to kopniak bo na MOPS już się nie załapią ale nie każdy doczeka. Pozdrawiam Pana Burmistrza. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 06.11.10, 11:44 Gość portalu: gość napisał(a): > No tak! 600 ale dla obcych a dla miejscowych 1200 wyląduje na bezrobociu bo pad > ną. > Ale co tam, tylko maksymalnie na 6 miesięcy a później to kopniak bo na MOPS już > się nie załapią ale nie każdy doczeka. > Pozdrawiam Pana Burmistrza. > :-) To fakt bo widziałem nawet murzyna wśród rekrutowanych do pracy na hotelu,szkoda że ja nie jestem murzynem to może bym tam miał szansę na pracę:)?!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jh Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.146.255.212.nat.umts.dynamic.eranet.pl 05.11.10, 09:44 Robi też naciski na Karkonoski Park Narodowy aby na jego terenie pobierać odę dla hotelu. Planując inwestycję nie przewidział ile wody będzie zużywać? Ten pan z nic ma prawo o ma pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 06.11.10, 11:48 Gość portalu: jh napisał(a): > Robi też naciski na Karkonoski Park Narodowy aby na jego terenie pobierać odę > dla hotelu. Planując inwestycję nie przewidział ile wody będzie zużywać? Ten pa > n z nic ma prawo o ma pieniądze. Niestety pieniądz rządzi światem a pan inwestor go ma przylatując helikopterem do hotelu więc może wszystko nawet budować po za prawem i planami zagospodarowania terenu :)Pozdro:) Odpowiedz Link Zgłoś
kropka9991 Duży może więcej? 05.11.10, 09:58 Gdzie był nadzór budowlany jak nadbudowywano dodatkowe piętro? Albo jak pokrywano dach innym pokryciem niż w pozwoleniu na budowę? Skoro w przypadku domku jednorodzinnego nakazuje się albo rozbiórkę samowoli albo zapłatę porządnej kary za nieuzgodnione odstępstwo od pozwolenia na budowę, nie wiem dlaczego HG miałby być potraktowany inaczej. Gdzie tu prawo równe dla wszystkich? Trudno mi znaleźć wytłumaczenie dla próby zmiany planu na tym etapie - pod potrzeby konkretnego inwestora stosującego metodę faktów dokonanych. A że miejsca pracy? Przede wszystkim HG pozbawi obecne hotele i pensjonaty wykwalifikowanego personelu. A w Sandrze właśnie byłam przez tydzień. Godna polecenia - dla wroga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rebel Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: 192.100.112.* 05.11.10, 10:08 Prawo powinno być przestrzegana to nie podlega dyskusji. Mam nadzieję, że minister nie przyklepie samowoli budowlanej i Gołębiowski będzie musiał jak każdy zwyczajny człowiek dostosować się do przepisów. Inna sprawa to sam hotel. Burmistrz jest idiotą jeśli pozwala na taką inwestycję. Karpacz to miejscowość turystyczna i jej kapitałem być może największym jest krajobraz, a taaaaaki budynek po prostu go demoluje. Pozostaje dojazd, jak ktoś słusznie zauważył, parkingi i teraz nie jest z tym najlepiej, a po powstaniu takiego molocha zwyczajnie miasto się zatka. Infrastruktura: wyciągi, wypożyczalnie, stoki, szlaki górskie to wszystko jest w Karpaczu na granicy pojemności, a czasem poza granicą. Jeśli tak bardzo zwiększamy bazę noclegową to potrzebne są też nowe trasy i wyciągi. Najlepiej kilkanaście. Za kilka lat Karpacz zamieni się w zatłoczone, zakorkowane, mniejsze i biedniejsze Zakopane. Za kilkanaście kiedy wakacje za granicą będę w porównywalnych cenach zostanie już tylko jeden przymiotnik opustoszałe i uzależnione od konferencji, spa i basenów maka-hotelu. Proponuję zobaczyć zagranicą jak rozwija się miejscowości górskie np. Cortina d’Ampezzo. Jakoś nikt nie wpadł tam na pomysł stawiania takich molochów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V. Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.adsl.inetia.pl 05.11.10, 10:25 Widziałam to monstrum. W eksponowanym miejscu, na zboczu stoku, widoczny z dużej odległości stoi .... raczej "rozłazi się" gigantyczny kompleks budynków, przypominający małe osiedle przykryte jednym dachem. Abstrahując od estetyki, uważam, że konserwator i ekolodzy mają rację o tyle, że naginanie przepisów pod inwestora, który chciał przyoszczędzić (łupek jest 3-4 razy droższy niż blacha, a ze 2x droższy niż dachówka) i na dodatek zbudować większy budynek niż zakłądał zatwierdzony projekt. I co, projektując hotel nie wiedzieli jaki mają limit wysokości? "zdziwił" ich spadek dachu? przecież to jest żenda - hotel dostał pewnie jakieś pozwolenie na budowę. Projekt MUSIAŁ być zgodny z ISTNIEJĄCYM prawem. Czyli - zmienili projekt w stosunku do uzgodnionego. Czyli - dokonali samowoli budowlanej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naten Wisłę już oszpecili potworem. Stanowcze NIE. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 10:44 Gołębiewski to miłośnik betonu. Moskwa czeka na takie inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopka Syf dla nowobogackich IP: *.fdk.abpl.pl 05.11.10, 10:49 Byłem w Gołębiewskim w Wiśle. Coś okropnego... Psuje cały krajobraz, a w środku pseudobogactwo w kiepskim guście... Kompletnie nie rozumiem jak można jechać odpoczywać w góry w takie miejsce.... Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Syf dla nowobogackich 06.11.10, 12:07 Gość portalu: jopka napisał(a): > Byłem w Gołębiewskim w Wiśle. Coś okropnego... > Psuje cały krajobraz, a w środku pseudobogactwo w kiepskim guście... > Kompletnie nie rozumiem jak można jechać odpoczywać w góry w takie miejsce.... W H.G Karpaczu ma powstać Europejskie Centrum Konferencyjne więc nie liczy się nic a wszystko co stanie na przeszkodzie tej inwestycji zostanie sforsowane gdyż z tym wiąże się ogromna kasa więc gust czy krajobraz lub prawo nie ma znaczenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
echoforever Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy 05.11.10, 10:50 Oprócz basenów i wysokiego standardu wypoczynkowi i dobrym wspomnieniom służy także atmosfera i specyficzny klimat miejsca. Karpacz miał swój klimat i zapewniam, że żadna łąka tam nie śmierdziała. Chyba, że ktoś nie wie jak pachną łąki... Karpacz klimat miał, ale już prawdopodobnie bezpowrotnie go stracił. Zresztą miasta z wierzchowiny Karkonoszy już nie widać. W oczy rzuca się od razu Gołębiewski. Mieszkańcom Karpacza współczuję drogi, którą obrali wybrani przez nich rajcy. Jeśli Karpacz rzeczywiście ma być bliżej Warszawy, to chyba to się stało. Niestety dla mnie Karpacz tym samym całkowicie stracił urok. Szkoda. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep IP: *.mofnet.gov.pl 05.11.10, 12:28 Karpacz był urokliwym miejcem, dziś coraz bardziej gwarny, ale jeszcze do przeżycia. Powstało masę hoteli w stylu alpejskich wkomponowanych w krajobraz i tak Karpacz się rozwijał. A Hotel Gołębiewski - fakt jest faktem, że ten hotel pasuje do miejsca jak pięść do oka i bardzo popsuł widoki. Kiedyś KArpacz był uroczym miejscem, a dziś ogromny hotel Gołębiewski szpeci krajobraz i już powoduje korki na wąskich i krętych ulicach górnego Karpacza (śmierdzące ciężarówki - może o nich a nie o łące mówił burmistrz - mam wrażenie że facet nie wie co mówi). Przykre, ale wyglada na to, że rajcowie Karpacza dbaja bardziej o swoją kieszeń niż dobro miasta, bo przecież miejsca pracy w hotelu to dobra posadka dla rodziny lub dla siebie w przypadku przegranej w wyborach. Przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 06.11.10, 12:19 Gość portalu: turystka napisał(a): > Karpacz był urokliwym miejcem, dziś coraz bardziej gwarny, ale jeszcze do przeż > ycia. Powstało masę hoteli w stylu alpejskich wkomponowanych w krajobraz i tak > Karpacz się rozwijał. A Hotel Gołębiewski - fakt jest faktem, że ten hotel pasu > je do miejsca jak pięść do oka i bardzo popsuł widoki. Kiedyś KArpacz był urocz > ym miejscem, a dziś ogromny hotel Gołębiewski szpeci krajobraz i już powoduje k > orki na wąskich i krętych ulicach górnego Karpacza (śmierdzące ciężarówki - moż > e o nich a nie o łące mówił burmistrz - mam wrażenie że facet nie wie co mówi). > Przykre, ale wyglada na to, że rajcowie Karpacza dbaja bardziej o swoją kies > zeń niż dobro miasta, bo przecież miejsca pracy w hotelu to dobra posadka dla r > odziny lub dla siebie w przypadku przegranej w wyborach. Przykre... Niestety w tym przypadku kasa rządzi o nie ma tu miejsca na sentyment,gust czy prawo,smutne ale prawdziwe:( Odpowiedz Link Zgłoś
ad2009 Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy 05.11.10, 12:03 Przecież tu nie ma sie nad czym zastanawiać !!! Zmieniamy prawo pod hotel !!! Przeciez już na samym początku jakiś tam konserwator czegoś tam wydawal decyzje pod hotel !!! CBA do roboty, bo na pewno nie robił tego za darmo !!! Kolejny konserwator spokojnie juz teraz zaczeka na odpowiednie dla hotelu zmiany w prawie W tym śmiesznym kraiku jest jeszcze jakieś prawo ???? I co wogóle znaczy to slowo ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cleon no ciekawe pewnie znowu kasa zwycięży IP: 217.153.152.* 05.11.10, 12:41 ja tam uwielbiam Karkonosze ale jak mają się zamienić w kolejne siedlisko pijanej disco-hołoty z Gołębiewskim w tle to szkoda ale przerzucę się na czeską stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golmark Re: no ciekawe pewnie znowu kasa zwycięży IP: *.lanet.net.pl 05.11.10, 14:03 Gołębiewski ma głowę a nie melon. Hotel będzie służył Forum Ekonomicznemu - Krynica już nie ma możliwości. A to jest największy prestiż ! Fakt, disco-pijaństwo to makabra, ale turysta tam nie trafi. Przeszedłem wszyskie karkonoskie szlaki i nadal cieszę się nimi. Chodzę tam gdzie jest najpiękniej . "Najemcy" z Gołębiewskiego nie zajdą wyżej niż na Kopę, braknie im sił . Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: no ciekawe pewnie znowu kasa zwycięży 06.11.10, 12:28 Gość portalu: golmark napisał(a): > Gołębiewski ma głowę a nie melon. Hotel będzie służył Forum Ekonomicznemu - Kry > nica już nie ma możliwości. A to jest największy prestiż ! > Fakt, disco-pijaństwo to makabra, ale turysta tam nie trafi. > Przeszedłem wszyskie karkonoskie szlaki i nadal cieszę się nimi. Chodzę tam g > dzie jest najpiękniej . > "Najemcy" z Gołębiewskiego nie zajdą wyżej niż na Kopę, braknie im sił . Tam gdzie nie zajdą tam ich zawiozą albo dolecą helikopterem inwestora a hotel będzie służył nie Forum Ekonomicznemu ale jako Europejskie Centrum Konferencyjne gdzie prym wiedzie kasa i sentyment,gust a często prawo nie ma nic wspólnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośću Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.lubin.dialog.net.pl 05.11.10, 14:10 to jest chore! co ma konserwator zabytków do nowopowstającego obiektu. niech się lepiej weźmie za konserwację tego co popada w ruinę. wszędzie tego pełno a on węszy tylko tam gdzie płynie strumień kasy. CH.J Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byrcyn Jakby to był Kowalski, to dawno by dostał IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.11.10, 14:14 nakaz rozebrania budy, ale Gołębiewski - o Paaniee- Gołębiewski = miejsca pracy, podatki, władze miasta zapraszane na różne pieczone prosiaki - panowie - o czym tu w ogóle mowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzajacydziad Re: Jakby to był Kowalski, to dawno by dostał 05.11.10, 19:04 A Rozencwajg, to już w ogóle, jeszcze kasę by wziął za to, że chciał hotel wybudować... Obudźcie się matołki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz! Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.hsd1.il.comcast.net 05.11.10, 14:28 Sprawa oczywista .Konserwator czeka na lapowke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ax Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep IP: 213.192.80.* 05.11.10, 14:42 Zapewne mierzysz swoją miarą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Hotel moze sie podobac! IP: *.dsl.bell.ca 05.11.10, 14:34 Sadzac ze zdjecia zamieszczonego w tym artykule hotel ten wcale zle nie wyglada. Rzeczywiscie duzy, ale juz i Niemcy wiele podobnych ogromnych obiektow hotelowo-sanatoryjnych na tym terenie wybudowali i wcale nie zamierzamy ich burzyc. Szansy na zachowanie Karkonoszy w dziewiczym stanie i tak nie ma, gdyby Niemcy stad nie odeszli bylyby one juz duzo bardziej zagospodarowane, zmiana granic plus ostre przepisy o ruchu przygranicznym proces ten o paredziesiat lat opoznily ale teraz gdy granic praktycznie nie ma nie ma tez i szansy na powstrzymanie procesu zagospodarowania tych gor, tereny te sa zbyt atrakcyjne zeby to bylo mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Turystka Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.11.10, 14:50 Pan Bogdan Malinowski broni inwestora: "Niektórzy wychodzą z założenia, że należy dokopać inwestorowi niezależnie od tego, jak wiele dobrego robi dla miasta. Gołębiewski to 600 nowych miejsc pracy. Gdybyśmy słuchali ekologów, na tym miejscu nadal byłaby tylko śmierdząca łąka." Ludze, czyżby była to działalność charytatywna?? Inwestor zarobi na tym obiekcie krocie i to jemu powinno zależeć na budowie. Nie jesteśmy trzecim światem, poza tym, ze przybędzie nowych miejsc pracy dbajmy o to, żeby nasz kraj wyglądał tak, że turyści będą chcieli tu przyjechać. Przez korupcję nazwaną tu delikatnie plecami Polska jest pełna takich obiektów jak to szkaradztwo. Byłam w Karpaczu rok temu i oniemiałam jak zobaczyłam tego w molocha w tym niewielkim górskim miasteczku. Odpowiedz Link Zgłoś
j230 Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy 05.11.10, 15:21 Nie rozumiem jak może trwać spór o coś co jest oczywiste.Jest projekt hotelu.Jeśli hotel nie został zbudowany zgodnie z projektem to zostało złamane prawo które obowiązuje wszystkich bogatych i biednych,więc sprawa jest oczywista i nie ma o czym dyskutować.Jest jedno rozwiązanie popularne w naszym kraju:dać łapówke odpowiedniej osobie i nie trzeba zmieniać hotelu lub przepisów. Odpowiedz Link Zgłoś
buszel Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy 05.11.10, 17:09 No chyba padnę. Rzecz tu polega na tym że budować mu pozwolono, lecz jest on skompiradałem skrajnym i chce więcej więcej więcej i wyżej i wyżej, bo mu szkoda kupić trochę więcej działki kupić. A to jest przestępstwo, a na przestępstwa są paragrafy. Należy zatem obiekt doprowadzić do zgodności z przepisami, czyli zdjąć kondygnację. O co tyle płaczu? Źle wybudował, musi poprawić. Każdemu by tak kazano. Kłamstwem jest że dach musiał być bardziej stromy, obliczenia są na etapie projektu budowlanego i projektant musiał policzyć to. Co za obłuda że troska o miejsca pracy...tylko kto tam przyjedzie. Powstanie getto, w którym pan Gołębiewski zatrudni za pensję minimalną. Czy pan Bogdan Zdrojewski jest ministrem czy ma jakąś moralność, dowiemy się niebawem. Bo to że pan z samorządu jest ignorantem wiemy już teraz. Pytanie jest czy za wspieranie samowoli nie staje się współwinnym przestępstwa? Może jak tak pan Malinowski głośno krzyczy trzeba go przesłuchać i sprawdzić stan majątkowy w ciągu najbliższych kilku lat... Ja radzę panu, panie Malinowski. Niech pan lepiej siedzi cicho i nie krzyczy tak głośno o rzeczach o których pan pojęcia nie ma (jak projekt budowlany), bo staje się pan współwinnym przestępstwa. Myślę że sprawa powinna trafić do prokuratury i to może by ostudziło coś zbyt troskliwych samorządowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anjagi Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep IP: *.lan / 192.168.0.* 05.11.10, 20:51 Można budowac niezgodnie z prawem budowlanym (pozwoleniem na budowę a nawet bez tego pozwolenia!), nalezy tylko wnieść stosowne opłaty. Takie wyjasnienie uzyskałem od Powiatowego inspektora Nadzoru Budowkanego w ...Sosnowcu. Chyba nie pomyliłem nazwy urzędu. I co wy na to ? O rozbiórce mowy nie ma! Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Zmienic przepisy - tak jak zrobiono z dopalaczami 05.11.10, 18:15 to latwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aq Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przepisy IP: *.rybnik.vectranet.pl 05.11.10, 19:09 W Wiśle też podskakiwali Gołębiewskiemu i na tym się skończyło Funkcjonuje do dziś Odpowiedz Link Zgłoś
potwierdzacz Re: Trzeba zmienić hotel (Gołębiewski) albo przep 05.11.10, 23:46 Gość portalu: aq napisał(a): > W Wiśle też podskakiwali Gołębiewskiemu i na tym się skończyło Funkcjonuje do dziś.No właśnie chyba tak nie powinno być?!? Odpowiedz Link Zgłoś