Dodaj do ulubionych

Powodzianie nie chcą pieniędzy. Nie wiadomo dla...

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 09:00
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: znawca ja wiem IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 09:15
      ja wiem czemu nie skorzystali.
      ja też z tych wszystkich programów nie skorzystałem zarówno na rozwój z unii jak i gdy mnie zalało całkowicie 2010. (gospodarstwo rolne) szkody w uprawach na kilkadziesiąt tyś złotych.
      1- nie wierze w takie pieniądze
      2- za dużo formalności biurokracji
      3- później sie okazuje że ci przyznali ale ci sie nie należało i masz zwrócić!!! oj było tak bardzo często
      4- raz chciałem skorzystać z dopłaty młody rolnik ,jakieś 5 lat temu wszystkie wymagania spełniałem, biurokracji tyle że szkoda gadać jak juz wszystko było to się okazało że pieniędzy juz brakło. odpowiedź :proszę złożyć ponownie tylko ponownie to mi mija okres 10 miesięcy od przekazania gosp rol.
      5- te wszystkie pieniądze to rzeczywiście pic na wode!!! znajomi też mieli tyle kłopotów i problemów
      6-człowieku umiesz liczyć w tym kraju to licz na siebie, gdyż kraj polski nie jest lojalny wobec swoich partnerów jak i obywateli.( w UE chyba zajmujemy miejsce tylko przed rumunią)
      pozdrawiam
      • Gość: warta Re: ja wiem IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.02.11, 09:17
        Czyli w skrócie, bo to niedouczeni paranoicy?
      • Gość: Lord Of Wrocław jak można zaufać mafii ??? IP: *.wroclaw.mm.pl 02.02.11, 09:25
        korupcja w GUS, afera hazardowa, posłanka Sawicka, senator Misiak , oszukane autostrady, stocznie sprzedane tajemniczemu Katarskiemu inwestorowi .... jak można wierzyć PO ? trzeba być ślepym, głuchym i kretynem bo to zrobić :)
        • Gość: sss Re: jak można zaufać mafii ??? IP: *.internetia.net.pl 02.02.11, 10:01
          Dobra lord a teraz napisz co to ma wspolnego z tematem? I koniecznie wez tabletke.
      • Gość: sss Re: ja wiem IP: *.internetia.net.pl 02.02.11, 10:00
        "Ludziom nie chce się tyłków ruszyć i naprawdę nie wiem, co jeszcze można by zrobić, żeby przekonać ich do tej pomocy"

Bo chlop u nas glupi - jak mawial klasyk.
      • Gość: a Re: ja wiem IP: *.internetunion.pl 02.02.11, 12:01
        zapomniałeś jeszcze o wekslu in-blanco. Jeden mały błąd formalny, spóźnienie z terminem i na kardiologa wydajesz więcej niż dostałeś.
      • Gość: kera Re: ja wiem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.11, 14:13
        "Nie wezmę pieniędzy, bo nie wierze w to wszystko, na pewno chcą mnie oszukać" jejku, wiekszych bzdur nie słyszałem nigdy :D lud u nas ciemny na wsi, że szkoda słów
    • Gość: Paweł Jakieś żarty IP: *.finemedia.pl 02.02.11, 09:26
      Skoro świadomie nie chcą pieniędzy, to po cholerę wciskać je im do gardła.
      Przecież to absurd... Jeśli nie zostaną wydane to będą mogły wrócić do budżetu i odrobinę zmniejszyć wielką, czarną dziurę budżetową.
    • Gość: za1111 Re: Powodzianie nie chcą pieniędzy. Nie wiadomo d IP: *.umwd.pl 02.02.11, 09:36
      ale bełkot, człowieku czy Ty sam rozumiesz co napisałeś?
    • Gość: mikroskop A może nie chcą zostać "wyrychtowani"? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.11, 10:36
      władza zupełnie straciła zaufanie
    • pssz Tak bardzo nie ufają. 02.02.11, 12:27
      Nie chcą peiniędzy aby uniknąć kontaktu z różnymi urzędowymi przedstawicielami władzy?
      • Gość: nicpodobnego Do dyrektora Agencji Karkonowskiej IP: *.internetia.net.pl 02.02.11, 18:38
        Rozumiem, że Pan się bardzo stara, jak dowodzą statystyki bardziej niż Pana koledzy z innych agencji. Może skoro ludzie maja potrzebę a Pan możliowści zaspokojenia tych potrzeb to nie ludzie są durni, tylko Pana umiejętności do niczego? To ludzie po tragediach, nie wystarczy, że urzędnik stworzy możliwości i będzie czekał na chętnych. Oni często myślą inaczej, a myśli mają czarne i nawet jak słyszą - ludzie za darmo macie kredyt, złóżcie wniosek - to nie dociera do nich zbyt wiele. Bo człowiek w depresji ma czasem taką niemoc w sobie... Ale Pan pewnie miał to na studiach, potrafi Pan zrozumieć ta sytuację. Nie pisze do Pana jak np. do dyrektora Wrocławskiej Agencji Rozwoju Regionalnego, który w rozmowie wręcz tłumaczy, że jest bezsilny i nic nie może (! w innych sprawach niż powódź, duuużo prostszych) bo już wiemy, że Pan może i chce.
        Proszę, niech Pan pójdzie jeszcze mały kroczek dalej. Jest Pan przykładem urzędnika jakiego chcielibysmy spotykać. Te 10 dni może wystarczyć jesli Pana ludzie jutro zadzwonia do sołtysa i powiedzą, żeby roztrąbił, że ten Zenek z Radomierzyc już ma na koncie pieniadze, a Gośka z Bogatyni juz się rozliczyła i ma całość kredytu umorzoną. Oni zyja w swoim zatopionym świecie i przykłady osób jak Zenek czy Goska moga im pomóc.
        Życzę Panu, aby Karkonoska Agencja zawsze miała pierwsze miejsce w rankingach jeśli chodzi o rozdysponowane środki.
        I jeszcze to zdjęcie do artykułu - mam nadzieję, że takiego czegoś nie trzeba remontować, tylko wyburzyć i wywieźć i zakopać resztki. Co w tych ścianach siedzi? Kolonie grzybów i pleśni.
    • Gość: overheated Chcą, chcą IP: *.internetia.net.pl 02.02.11, 15:43
      Wniosek dawno złożony. Kasa by się przydała. Dzwonię, pytam - kiedy przelew?
      I słyszę - Nie mamy pieniędzy.
      2 miesiące czekania i dalej - Nie mamy pieniędzy.
      A teraz czytam takie bzdury że ludzie nie chcą.
    • Gość: asia A z czego spłacą? IP: *.adsl.inetia.pl 02.02.11, 16:58
      Jak ktoś wszystko stracił i na kupie gruzu z dziećmi został to każdy grosz dla niego się liczy. Wszystko musi kupić stołek, kołdrę, talerz.
      To z czego ma odkładać na te spłaty?
    • Gość: Jonek Sam pan sobie odpowiedział IP: *.e-wro.net.pl 02.02.11, 18:05
      Ludzie tyle lat już są przez urzędasów ru...ni bez wazeliny, że już w nic nie wierzą. Te wszystkie obiecanki-cacanki, drobne druczki, gwiazdki w umowach spowodowały, ze na każdego kto przychodzi z pieniędzmi patrzy się jak na oszusta i osobistego wroga. Po tylu latach kłamstw, oszustw i obłudy teraz macie czelność być zdziwionymi podejrzliwością i brakiem zaufania?
      • Gość: ehee Re: Sam pan sobie odpowiedział IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.02.11, 18:32
        A mnie się zdaje, że nie chcą ujawniać swoich dochodów i wielkości biznesu. Dotychczas ukrywali część przed Urzędem Skarbowym, a teraz mają zdradzać się na pismie? Chłop głupi nie jest. Im mniej o nim wiedzą tym lepiej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka