Gość: kama IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 27.08.01, 03:40 Przybrały na sile spotkania wyborcze. Jestem bardzo ciekawa czy w Jeleniej Górze oprócz Leppera byli inni kandydaci i jakie pozostawili po sobie wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 27.08.01, 18:35 W formie ''wiecu'' odbyły się spotkania z kandydatami SLD-UP (sporo było osób, oj sporo, no ale pojawił się sam Leszek ''przyszły premier'' Miler) i UW (przyjechali autobusem, m. in. Wierchowicz i Lityński) Poza tym widziałem plakaty informujące o spotkaniu z Lechem Kaczyńskim (chyba Lech, bo ja ich nie odróżniam ;-) ) - bardziej kameralna ''impreza'' chyba w Żeromie. Więcej nie przypominam sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gero Re: Spotkania wyborcze IP: *.mcps.com 28.08.01, 12:24 A "syn" ziemi Jeleniogorskiej pan Szmajdzinski, pojawil sie chociaz raz podczas kadecji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 13:00 Trzeba mu przyznać, że bywa dość regularnie. Zaszczyca również swoim udziałem większość imprez, w których uczestniczą władze miejskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 14:36 Gość portalu: Gero napisał(a): > A "syn" ziemi Jeleniogorskiej pan Szmajdzinski, pojawil sie chociaz raz > podczas kadecji? Regularnie pojawia sie na kazdej inauguracji roku akademickiego na AE w Jelonce - pewnie bo dosc blisko z biura na Wojska Polskiego a przy okazji moze kogos wciagnac do "druzyny" Millera ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 17:35 Widziałem go dziś w lokalnej TV w materiale o prezentacji pierwszoligowej drużyny koszykarek Dolfamexu. Szmajdziński zorganizował ponoć nowego sponsora. I to mu się chwali niezależnie od mojego stosunku do partii którą reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 14:32 Gość portalu: bondido napisał(a): > W formie ''''wiecu'''' odbyły się spotkania z kandydatami SLD-UP (sporo było osób, > oj > sporo, no ale pojawił się sam Leszek ''''przyszły premier'''' Miler) i UW > (przyjechali autobusem, m. in. Wierchowicz i Lityński) > Poza tym widziałem plakaty informujące o spotkaniu z Lechem Kaczyńskim (chyba > Lech, bo ja ich nie odróżniam ;-) ) - bardziej kameralna ''''impreza'''' chyba w > Żeromie. > > Więcej nie przypominam sobie. To raczej byl brat blizniak Jaroslaw - ciekawe ktory z nich gral Jacka a ktory Placka ;-)) A samo spotkanie rzeczywiscie odbylo sie w I LO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.08.01, 15:32 Gość portalu: SoSoS napisał(a): > To raczej byl brat blizniak Jaroslaw - ciekawe ktory z nich gral Jacka a ktory > Placka ;-)) Podobno zamieniali się rolami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.08.01, 11:28 Gość portalu: bondido napisał(a): > Podobno zamieniali się rolami. Pewnie teraz tez to robia - polityczni jajcarze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 01.09.01, 01:00 To tal jak słynni włamywacze jelenigórscy, bliźniacy bracia Sz. z rogu Wolności i Mickiewicza, którzy przez lata obrabiali kioski. Jeden rabował, a drugi siedział w domu. Kiedy dochodziło do konfrontacji, to niestety, nie mozna było wskazać, który to był - ten a może tamten?. Więc przez wiele lat byli bezkarni. Jestem ciekawy co sie z nimi stało, bo nie widać ich na mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 01.09.01, 12:27 Ciekawy watek Maurycy - troche kryminalu wdarlo sie w ten temat :-) Moze sie dowiesz co z tymi blizniakami wlamywaczami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maurycy Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 03.09.01, 13:11 Chyba siedzą, bo nikt nic o nich nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 28.08.01, 14:17 Doszły mnie słuchy, że ma być w Jeleniej 2 września o godz.11, razem z Grażyną Malczuk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 04.09.01, 22:56 W dzienniku podano, że odwiedził Jelenią Frasyniuk. Czy ktoś był na spotkaniu i może się podzielić swoimi przemyśleniami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bondido Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.09.01, 23:30 Nie byłem, ale swój stosunek do Pana Frasyniuka mam. Reprezentuje on to, czego nie lubię w Unii Wolności. Wg niego fakt, iż partia ta uchodzi za inteligencką, automatycznie upoważnia ją do sprawowania władzy. Szkoda że to jego frakcja zdominowała UW i wykosili ludzi Tuska. Jeśli chodzi o program gospodarczy - UW się skończyła (jak dla mnie oczywiście). Niczym się praktycznie nie różnią od SLD. Może jednak więcej nic nie napiszę, bo jak widać z innych wątków - tematy polityczne nie służą temu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.10.01, 03:09 W związku z tym, że wybory mamy za sobą napiszcie kto został waszym przedstawicielem zarówno w sejmie jak i w senacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.10.01, 11:24 Gość portalu: kama napisał(a): > W związku z tym, że wybory mamy za sobą napiszcie kto został waszym > przedstawicielem zarówno w sejmie jak i w senacie? Wiekszosc mandatow poselskich zdobyla SLD (jak wszedzie zreszta- m.in. Szmajdzinski)- z tego co pamietam jeden przypadl PiS i PO (Mackala). A senatorow 3 z SLD. Wiecej znajdziesz na: wybory.pkw.gov.pl/glowna.html pzdr. SoSoS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 20.10.01, 23:42 Mnie chodzi o to, czy konkretnie z Jeleniej lub najbliższych okolic ktoś się załapał a nie o spadochroniarzy. Same nazwiska nic nie mówią, bo trzeba znać życiorysy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 11:52 Jedno jest pewne - ze Marcin Zawila z UW nie zasadzie w Sejmie (podobnie jak Jego koledzy). Inne nazwiska niewiele mi mowia. P.S. Pan Szmajdzinski jest takim Jeleniogorzaninem jak ja Eskimosem (bez urazy dla tych ostatnich). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 21.10.01, 14:19 To skąd on u was wylądował? Czym zdobył takie poparcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AML Re: Spotkania wyborcze IP: *.jeleniag.sdi.tpnet.pl 21.10.01, 14:59 Gość portalu: SoSoS napisał(a): > Jedno jest pewne - ze Marcin Zawila z UW nie zasadzie w Sejmie (podobnie jak > Jego koledzy). > Inne nazwiska niewiele mi mowia. > > P.S. Pan Szmajdzinski jest takim Jeleniogorzaninem jak ja Eskimosem (bez urazy > dla tych ostatnich). Nie głosowałem na Szmajdzińskiego, ale obiło mi się o uszy, że on naprawdę mieszkał w Jeleniej Górze (a może nawet teraz ma wpisane jako miejsce stałego zamieszkania Jelenią Górę) A swoją drogą to niezłe fujary z Jeleniogórzan, skoro nie potrafili wprowadzić do Sejmu żadnego swojego, mieszkającego tu i znającego to miasto przedstawiciela. (To była samokrytyka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Re: Spotkania wyborcze IP: *.jgora.dialog.net.pl 21.10.01, 20:48 Gość portalu: AML napisał(a): > Nie głosowałem na Szmajdzińskiego, ale obiło mi się o > uszy, że on naprawdę mieszkał w Jeleniej Górze (a może > nawet teraz ma wpisane jako miejsce stałego > zamieszkania Jelenią Górę) > > A swoją drogą to niezłe fujary z Jeleniogórzan, skoro > nie potrafili wprowadzić do Sejmu żadnego swojego, > mieszkającego tu i znającego to miasto przedstawiciela. > (To była samokrytyka). Tez sie dolaczam do tej samokrytyki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Spotkania wyborcze IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 22.10.01, 02:50 Przypuszczam, że gdybyście mieli na liście jeleniogórzanina, którego byście naprawdę znali, prawdopodobnie on zostałby wybrany. A z drugiej strony to dobrze, że macie ministra obrony. Może nie pozwoli na rozpirzenie resztek jednostki i nie przybędzie Wam bezrobotnych zarówno wojskowych jak i cywili tam pracujących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SoSoS Jednostki wojskowe IP: *.jgora.dialog.net.pl 22.10.01, 15:57 Likwidacja jednostek wojskowych ma zdaje sie zwiazek z przystapieniem Polski do UE (tak chyba wynika z unijnych dyrektyw). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Jednostki wojskowe IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.10.01, 00:16 Chyba z natowskich. Jednak ich dyrektywy dotyczyły oficerów starszych. A u nas wiadomo. Lepiej zlikwidować całą jednostkę niż wywalić generała. Odpowiedz Link Zgłoś