Dodaj do ulubionych

Kolegium Karkonoskie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:05
Co to za szkoła, co myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ala Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.07.05, 15:34
      nie polecam. Dobry tylko instytut językow zachodnich. Reszta kiła
    • Gość: kfiatek Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.tvk3.pl / 80.51.157.* 05.07.05, 13:01
      ja własnie skonczyłam te cudowna uczelnię ( instytut jezyków zacjodnich - j.
      ang.) i faktycznie nie jest super ekstra łatwo , ale bez przesady. kadra w
      porządku, chociaz zauważyłam pewien ekscentryzm u niektórych wykładowców. ja
      narzekałam całe 3 lata, ale teraz jestem zadowolona, mozna sie wiele nauczyc,
      pod warunkiem,że sie chce, nikt tam nie wbija wiedzy młotkiem. jak ci sie nie
      chce to to spadaj

aha, przynajmniej 5 nowych wykładowców bedzie w tym roku (wielka szkoda
      szczególnie dr O)

a jaki kierunek ciebie interesuje?
    • Gość: kfiatek Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.tvk3.pl / 80.51.157.* 05.07.05, 13:01
      chce to to spadaj

szczególnie dr O)

chce to to spadaj

szczególnie dr O)

• jamx Re: Kolegium Karkonoskie 05.07.05, 17:58
        A informatykę macie tam?:) Bo coś kiepskawo chyba:)

Pozdrawiam

jamx
        • Gość: kfiatek Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.tvk3.pl / 80.51.157.* 06.07.05, 21:27
          informatyka jest, ale chyba rzeczywiście taka srednia. ale nie sugeruj sie, to
          tylko takie moje wrażenie :) ale koleżanka obija sie cały rok i sama sie
          przyznała, że z pisaniem programów to ona za wiele stycznosci nie miała, amoże
          tylko tak mi sie zdaje... oj nie wiem :)
      • Gość: JpoI Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:55
        Mnie interesuje fizjoterapia a dziewczynę pedagogika.
        • Gość: kfiatek Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.tvk3.pl / 80.51.157.* 06.07.05, 21:22
          na fizjoterapi pierwszy rok jest njgorszy ( tak mówią) a wszystko przez
          anatomie która potrafi uprzykrzyc człowiekowi życie! do tego trzeba niezle
          zakówac! a poza tym to jesli jesteś wstydliwy to musisz to przemóc masaże
          pośladków i nnych czesci ciała i wogóle takie bajery to tam jest dostatek!! ale
          moja kolezanka jest na tym kierunku i jest naprawde zadowolona. jeśli chodzi o
          ten kierunek, to trzeba przyznac, że nie jest jest całkiem w porządku.

o pedagogice nie wiele moge powiedziec ale wiem ze jest spore zainteresowanie.
          warto złozyc razem z podaniem rozmaite zaśwadczenie np. praca na koloniach,
          wolontariat, i wogóle jakies akcje tego typu. nie wiem jak tam jest ale, chyba
          luzik. :)
        • Gość: Livia Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.07.05, 13:20
          Fizjoterapia jest ok, nie wiem za duzo ale wiem że aż tak latwo jak sie
          wszystkim wydaje to nie jest, słyszałam że najgorsza jest fizyka, co do
          pedagogiki to wiem dużo. wszystki zależy od tego jaki wybierze się język i na
          jakiego wykładowce sie trafi, ogólnie jest łatwo, ale problemy na pierwszym
          roku może sprawiać filozofia. to co tu najważniejsze to od początku zgłaszać
          się, mówić, mówić i jeszcze raz mówić
    • marcela1985 Re: Kolegium Karkonoskie 16.06.06, 15:40
      sama w nei jstudiuje właśnie fizjorerapię pieerwszy rok najgorszy: anatomia
      trzeba spro zakuwać za tro na drugim roku wiecej praktyki zaczynają sięzajęcia z
      masażu kinezyterapii i fizykoterapii... sprzętu nei mają za wiele i nei stety na
      fizykoterapii wiele z nich nei działą ...ale dla chchcącego nic trudnego...wiem
      że wszyscy narzekają... ale i prawda jest taka że w szkole to jedno na
      praktykach drugie tak naprawde właśnei praktyki przygotowują do przyszłego
      zawodu pozdrawiam
    • Gość: Mariusz Poziom żenująco niski... IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.06.06, 17:47
      Kolegium to powstało, bo dzisiaj edukacja to niezły biznes.
    • Gość: zenio Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jeleniag.cvx.ppp.tpnet.pl 17.06.06, 09:03
      Szkolka parafialna, nie ma o czym dyskutowac, bo i szkola zadna! Jak sie ktos nigdzie nie nadaje to KK. acha moze troche lepsza niz prywatne wyzsze tego i owego.
      • Gość: ed Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 19.06.06, 00:15
        dziwię sie ludziom, którzy wybierają tego typu uczelnie zawodowe. Niby
        wyksztalcenie wyższe ale jakieś takie zubożone, tylko ciut więcej od matury.
        Jeśli już chcesz wlożyć wysiłek i poświęcić parę lat studiowaniu to idź na
        znaną uczelnie, na studia magisterskie, ukończ i przynajmniej będzie z tego
        jakiś pożytek, choćby satysfakcja.
        • Gość: Jacek Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 02:58
          Po skończeniu tej uczelni zostaje tylko praca jako kasjerka w TESCO albo w innym hipermarkecie.Więc powiem szczerze nie warto marnować czasu ani też pieniędzy.Trzeba wybrać normalną uczelnię i wtedy szansa jest na znalezienie lepszej pracy.Pozdrawiam Jacek.
          Sam to przeżyłem na własnym grzbiecie i dlatego staram się teraz na studia policencjackie, bo na razie jak komuś mówię co skończyłem to poza śmiechem nic nie słyszę.Faktycznie kasę tam robią niezłą.Nic poza tym.
        • Gość: Paulina Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.chello.pl 25.06.06, 10:46
          Jasne, łatwo pisać - idź na dobre studia, do dużego miasta, warto wybrać magisterskie na poziomie :) A pieniądze? Utrzymanie studenta na dziennych studiach w Warszawie, o ile człowiek ma się uczyć (np. na medycynie dorabianie kiedy indziej niż na wakacjach jest niemożliwe) to koszt ok. 1500 zł miesięcznie. Jeśli ma przyjeżdzać do domu rodzinnego częściej niż raz w roku, może trochę więcej.
          KK jakie by nie było - jest BLISKO. KSZTAŁCI ludzi. I w Paryżu nie zrobią z owsa ryżu, jeśli ktoś nie chce się uczyć. Jeśli chce - da radę i w KK.
          • Gość: ed Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.06.06, 13:03
            a kto mówi o Warszawie, jest mnóstwo szkól na poziomie magisterskim we
            Wroclawiu a nawet w JG, kończenie miernej uczelni z powodu braku środkow
            finansowych, kiedy można skończyć lepszą uczelnie za te same lub niewiele
            wyższe pieniądze jest nieporozumieniem.
            • paul_ina Re: Kolegium Karkonoskie 25.06.06, 14:56
              No to podaj nazwy tych lepszych uczelni w Jeleniej Górze.
              • Gość: mars Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 25.06.06, 15:37
                np. Filia Politechniki Wrocławskiej, bądź Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu
                • Gość: ed Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 25.06.06, 23:35
                  Tak na marginesie, pozornie malo istotne a jednak..., AE w Jeleniej Góze to nie
                  filia tylko wydzial zamiejscowy wroclawskiej AE, rowny w prawach z wydzialami
                  wroclawskimi, a pod wieloma względami od nich lepszy (Państwowa Komisja
                  Akredytacyjna znacznie wyżej ocenila poziom ksztalcenia w JG niż na wydziałach
                  wroclawskich, faktem jest takze że ośrodki zamiejscowe wydzialu w JG czyli
                  Walbrzych i Bolesławiec jako pierwsze tego typu jednostki uzyskały pozytywną
                  ocenę PKA)- piszę to po to żeby nikt nie mówil że nie ma w JG lepszych i
                  bardziej znaczących szkól niż szeroko reklamowane w mediach KK. Wroclawska AE
                  (w tym takze wydzial w JG) w raningu ekonomicznych szkół wyższych zajmuje
                  corocznie 4-5 miejsce spośród wszystkich uczelni mających wydzialy ekonomiczne.
                  • paul_ina Re: Kolegium Karkonoskie 26.06.06, 01:36
                    Hej,
                    to ja dla porządku wrzucę link,
                    www.ae.jgora.pl/
                    ale między nami, to jest tylko jeden Wydział - trochę za mało....
                    Co do PWr, również trochę wąsko:
                    jegorek.pwr.jgora.pl/
                    • Gość: ed Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.06.06, 10:33
                      co za mało?? a na ilu wydzialach chcialabyś studiować? ważny jest kierunek
                      studiów- jeśli komuś zalezy na ekonomii to wybiera wydzial z tym kierunkiem,
                      jeśli wybiera języki obce to chyba nie obchodzą go takie kierunki jak
                      informatyka, rehabilitacja itp i ich istnienie nie ma wtedy znaczenia. po za
                      tym na AE masz chyba 8 rożnych specjalności ekonomicznych, więc nie mów że nie
                      ma wyboru.
            • Gość: zenon5 Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.ppp.tiscali.fr 25.06.06, 15:25
              mysle ze rzecz w nazwie a nie w jakosci.Gdyba np,KK nazwano Uniwersytetem Ziem
              Zachodnich,nikt by sie nie uzalal.Przyklad?Kiedys Katolicki Uniwesytet Lubelski
              byl nie do pomyslenia.Kojarzyl sie z ksiezami itd.Dzisiaj jego rola wzrosla
              niewspomiernie.Sama ta nazwa koresponduje z jakoscia studiow.Albo
              uniwersytet,albo kolegium,ale czego kolegium?Mozna regionalnie myslec,np,oscypki
              pochodza z Zakopanego,ale nikt nie przemianowal Zakopane na oscypek.Nie nalezy
              sie bac otworzyc uczelni na miare tego regionu i to wszystko,a moze sie myle?
    • Gość: mgr Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.231.udn.pl 22.06.06, 18:52
      szkoda kasy
      • Gość: ???? Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.06.06, 23:43
        Myślę, że jednak się mylisz. To dobra uczelnia. Szczególnie polecam
        pielęgniarstwo. Obecnie zarobki pielęgniarki w krajach UE wahają się od 3-5
        tysięcy euro. KK dobrze kształci kadry medyczne. Może szwankuje nieco
        organizacja pracy, ale wyszkolenie pielęgniarek, ratowników, fizjoterapeutów
        jest świetne.
        • Gość: wujo Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.pfeilheim.sth.ac.at / *.pfeilheim.sth.ac.at 26.06.06, 10:00
          "od 3 do 5 tys euro" Nie rozsmieszaj mnie bo zajadow dostane, skad Ty takie dane bierzesz, kobieto cyba sie z ksiezyca urwalas, w niemczech czy austrii lekarz tyle nie zarabia! Wiec nie pisz GLUPOT!!!!!
          • Gość: ed Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 26.06.06, 10:35
            no a juz na pewno nie ktoś po KK :-)))
          • Gość: ??? Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 28.06.06, 22:28
            Właśnie przyjechałam na miesiąc z Irlandii. Tam pracuję jako pielęgniarka.
            Skończyłam KK. Moje zarobki po odliczeniu podatków wynoszą 3,465 euro.
            • Gość: HIK Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 22:39
              HAHAHA co za brednie.
            • Gość: Julek wszystko się zgadza... IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.06.06, 14:39
              tylko że są to zarobki ROCZNE
    • Gość: uw Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.clk.net / 83.14.23.* 05.07.06, 18:09
      To szkoła średnia nic więcej. Nie nazywajcie tego szkołą wyższą. Jak
      studiowałam na UW to na jedno zaliczenie musiałam więcej się nauczyń
      niż "studenci" KK na całą sesję egzaminacyjną.
      • Gość: agusia Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.07.06, 00:05
        No rzeczywiście. Szkoda, że nie zdawałeś anatomii w KK. Dopiero byś wiedział,
        co znaczy nauka.
        • Gość: qaz Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.07.06, 09:13
          ciekawe jakby wypadło porównanie z anatomią na Akademii Medycznej... :-)
          • Gość: agusia Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 06.07.06, 12:42
            Wyleciałam z KK właśnie przez anatomię. Teraz studiuję w AM we wrocku i powiem
            Ci, że jest łatwiej.
            • Gość: qaz Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.07.06, 00:08
              hmmm jakoś co nie wierzę
              • Gość: tralala Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.dami.pl / *.230.udn.pl 07.07.06, 18:59
                Dajcie spokój, kolegium to totalna miernota. W życiu bym nie chciała tam
                studiować...
                • Gość: agusia Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.jgora.dialog.net.pl 07.07.06, 23:28
                  Dlaczego twierdzisz, że kolegium to totalna miernota?
                  • Gość: arbiter Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.06, 10:29
                    Bijcie się :)
    • Gość: Gość Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:10
      KK to Wyższa Szkoła Zawodowa, daje możliwość zdobycia więc wyższego wykształcenia. Niestety nie ze stopniem magistra:(. W rakigach szkół zawodowych jest na: www.edu.edu.pl/info/info_list.php?i=6055
      Atutem tej szkoły możliwość zdobycia wykształcenia przez osoby które z jakich względów nie chcą, lub nie mogą uczyć się gdzie indziej np: z powodów materialnych, zdrowotnych itd.
      Pozdrawiam
      • Gość: ; Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:56
        Intelektualnych ...
    • Gość: ED Re: Kolegium Karkonoskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 01:30
      taka sobie, bez emocji, raczej nie wiele sie tu nauczysz, ale jako zapychacz
      moze byc, jelsi sie sam doksztalcasz i chesz cos z zyciu osiagnac, to moze byc,
      napewno lepsze niz nic nie robienie albo pojscie do woja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka