Gość: obywatel IP: *.dami.pl 28.07.05, 11:25 www.jelonka.com/?menu=a98908cc57e27d0687cd3d3c33ea548c&artid=698 co o tym myślicie??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: RS Re: pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:12 Moja calkowicie prywatna opinia... Dyr. szpitala chce przejac uslugi pogotowia do tworzonego w szpitalu oddzialu ratunkowego (ale bez karetek nie moze go stworzyc a na karetki go nie stac), ale pogotowie w Jelonce mialo zysk wiec nie bylo podstaw do jego likwidacji. A zatem powstal smialy plan, NFZ obcial pogotowiu czesc uslug i teraz pogotowie nie jezdzi jak mu za to nie placa. Kumple dyr. szpitala z urzedu marszalkowskiego posuneli dyrektorke pogotowia, bo pogotowie nie jezdzilo:) a na jej miejsce wszedl koles z Boleslawca ale ogolnie z wrocka, uwaga - gdzie wczesniej pracowal Biardzki? w Boleslawcu. Nowy dyrektor zapowiada, ze bedzie jezdzil nawet bez kontraktu a wiec po roku pogotowie bedzie mialo dlugi i trzeba je bedzie zrestrukturyzowac czyli oddac Biardzkiemu za 1 PLN (ten sam organ zalozycielski obu instytucji) i teraz Biardzki przejmie na szpital dobrze platne uslugi pogotowia i powie, ze uratowal szpital... To jest moja prywatna opinia, ale mozna ja wydrukowac i za rok sprawdzic... Oparlem ja na wypowiedziach - jednego czlonka zarzadu wojewodztwa, - jednego zwiazkowca ze szpitala, - jednego zwiazkowca z pogotowia, - jednego dyrektora departamentu UM, - jedego dyrektora pogotowia (nowego) - jednej dyrektor pogotowia (bylej) - rzecznik prasowej NFZ z wrocka - jednego dyrektor departamentu NFZ z wrocka pozdrawiam Nie powiem ze radosc mi sprawia, jak po moich zlosliwych postach rusza dyskusja:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duzy Re: pogotowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 20:18 "Świetny" plan ,oby się nie spełnił. A ja jestem ciekaw kiedy z Wrocławia zamiast "fachowców" zaczniemy dostawać jakieś konkretne pieniądze na działanie "wojewódzkich" instytucji oraz na inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś