Gość: obywatel IP: *.dami.pl 16.09.05, 10:53 www.jelonka.com/?menu=a98908cc57e27d0687cd3d3c33ea548c&artid=023 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wk53jan Re: nowe centrun konferencyjne koło Jeleniej Góry 16.09.05, 11:14 Czy to chodzi o ten obiekt, w którym kiedys była siedziba ZOMO i OHP (Wojanów-Bobrów)? Czy może o obiekt znajdujący sie obok obecnego pałacu Łomnica? A może jakiś inny? Odpowiedz Link Zgłoś
cyg Re: nowe centrun konferencyjne koło Jeleniej Góry 16.09.05, 14:07 to chodzi o pałac w Wojanowie. pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierzp To ten pałac! 16.09.05, 16:09 To ten obiekt: wroclaw.hydral.com.pl/test.php?obiekt=5854 Odpowiedz Link Zgłoś
cyg Re: To ten pałac! 16.09.05, 22:26 Kilka lat temu spalił się był, a prace były już dalece posunięte. Byłem tam ostatnio rok temu i ochroniarz poinformował mnie, że ma już nowego właściciela i trzeba jeszcze tylko "wysiedlić" mieszkańców. Cieszę się, że coś ruszyło i kolejny bardzo wartościowy obiekt z naszej kotliny zostanie odrestaurowany i będzie uświetniał nasze okolice. pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś
wk53jan Re: To ten pałac! 18.09.05, 21:49 Z tego co kojarzę, to jest obiekt niejako z tyłu obecnego Pałacu Łomnica. Dalej w Wojanowie (a właściwie to Wojanowie-Bobrowie) jest potężny obiekt, też w trakcie remontu. Za komuny były tam ZOMO a potem OHP. To z tego pałacu swego czasu (lata siedemdziesiąte) została zdjęta dachówka w wyniku czego cysterna na wodę zlokalizowana na najwyższym piętrze wylądowała w piwnicy. Po drodze sforsowała wszystkie stropy. Dachówka zdobi pewien ptrywatny dom blisko centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
cyg Re: To ten pałac! 18.09.05, 22:59 Chodzi Ci o ten: www.zabytki.pl/sources/forum/studenckie/bobrow/bobrow.html?? Byłem tam rok temu, ale nie wyglądał na "bliski ukończenia" pozdrawiam Damian Odpowiedz Link Zgłoś