Dodaj do ulubionych

Tanie opony zimowe

IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.12.05, 08:04
Byłem niedawno w Goerlitz w sklepie "Martkauf" i widziałem opony zimowe w
cenie od 30 do 33 euro za sztukę.Nie były to opony markowe ale napewno są
lepsze od bieżnikowanych czy używanych.Myślę,że cena jest świetna.Za cenę
jednej opony w Polsce można tam kupić dwie.(wszystkie rozmiary)
Obserwuj wątek
    • Gość: Strejner Re: Tanie opony zimowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 10:48
      Chyba to żadna rewelacja cenowa nie jest, doliczając jeszcze koszt dojazdu no i
      przełożenia, których można uniknąć kupując u miejscowego przedstawiciela, który
      od razu je montuje. Poza tym tanie mięso psy jedzą.
      • dannyk_ Re: Tanie opony zimowe 05.12.05, 11:23
        > Poza tym tanie mięso psy jedzą.

racja!!

ja zeszłej zimy kupiłem w sklepie internetowym www.baloon.pl (siedziba -
        Wrocław) opny Pirelli - Carving. Nie jest to jakiś "high-end" ale bardzo sobie
        je chwalę. Zapłaciłem wówczas po około 170 pln za szt (175 / 65 / 14). To troche
        wiecej niz te 33 euro, ale cena zależy od rozmiaru opony a ten nie został podany..

W tej chwili na baloon.pl cena najtańszych Pirellek o których pisałem to 119.65
        zł ( 135 / 80 / R13). A wysyłka w cenie....
        • 85t1 Re: Tanie opony zimowe 05.12.05, 11:40
          W swoim aucie, a mam je od nowości na oryg dębicach lato zrobiłem przód (napęd)
          ok. 50tyś natomiast tył równe 120000!!! i nigdy nie wymieniałem ich na zime.
          Przy wymianie przednich też dębica 2 razy robiłem zwroty, bo były wybrzuszone
          okazało sie, że seria była taka. Ajak bym kupił te zimówki w Goerlitz i były by
          wadliwe, to pewnie bym latał w te i nazad. A w polsce takie nówki 14-
          stki/175/65 można już znależć od 120-140-stu pln. Więc warto poszukac u nas, bo
          nie wiadomo co się trafi.
          • 85t1 Re: Tanie opony zimowe 05.12.05, 11:45
            Wulkanizacja na Wojska Polskiego napąpowała mi oponki azotem i muszę przyznać
            rewelacja. Różnica od razu odczuwalna. Polecam kierowcy!!!
            • dannyk_ Re: Tanie opony zimowe 05.12.05, 11:52
              też mam azot w oponach ale tylko na lato....
              opony nie rozgrzewają się tak jak napompowane powietrzem. Poza tym raczej nie
              uchodzi z nich gaz....a w resztę tzn. ze poprawiają komfort jazdy, zmniejszają
              zużycie bieżnika oraz inne bajery to raczej nie wierzę...

piszesz "Różnica od razu odczuwalna."
              napisz więc czym się ona objawiała...
              • 85t1 Re: Tanie opony zimowe 05.12.05, 14:17
                w komforcie może mzsz rację.Ale to mnie wogule nie interesuje. Dziś jest dużo
                nie zaśnieżonych asfaltów. Przerób trochę zakrętów ale naprawdę ostro,,a
                zobaczysz różnicę sam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka