Dodaj do ulubionych

gospodarstwo ekologiczne

IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:53
Witam,
Czy w okolicach Jeleniej Góry jest gospodarstwo ekologiczne? Chciałabym
kupować zdrowe warzywa i mieć jak największą gwarancję, że nie były
uprawiane koło autostrady (na przykład) i podlewane sztucznymi nawozami?
Pozdrawiam a
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.06, 08:27
      Nie ma :(
    • Gość: jajeczko Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.231.udn.pl 09.07.06, 10:03
      teraz wszędzie sypie sie nawozy i nawet nasiona sa modyfikowane genetycznie
      • Gość: jelgór Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.07.06, 13:21
        A może Ananda Marga w Głębocku albo krysznowcy w Czarnowie? Wybadaj sprawę.
        • Gość: Lech Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.core.lanet.net.pl 09.07.06, 22:40
          > A może Ananda Marga w Głębocku albo krysznowcy w Czarnowie? Wybadaj sprawę.

Aby wybadać sprawę najlepiej zaopoznać się z kilkoma relacjami =>

sec25.webpark.pl/pranie.htm
          sec25.webpark.pl/farma.htm
          sec25.webpark.pl/wege.htm
    • Gość: poiu Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.jgora.dialog.net.pl 10.07.06, 23:33
      Nie jetsem pewien, ale wątpię, czy w okolicy jest jakies prawdziwe gospodarstwo ekologiczne, gdzie podają rosół z prawdziwej kury 'co po gnoju lata', mięso z wieprzka chowanego na ziemiakach, zbożu i na domowych odpadach a nie na przemysłowych granulkach a sałatę wyrwaną pięc minut wcześniej z ogródka.
      Faktem jest, że najwięcej widac samochodów z napisami 'agroturyska' k. południa w pewnej hurtowni, gdzie wszyscy kupują warzywa te same co w hipermarktetach lub zgoła w hipermarketach, bo taniej.
    • kurzynski Re: gospodarstwo ekologiczne 11.07.06, 06:48
      a nieprosciej jest zaczac samemu uprawiac zagonek a juz niemowiac a malej
      dzialce? Z kilku metrow bedziesz mial tyle warzyw ze nie przejesz i jeszcze
      sama bedziesz mogla rozdawac, sprzedwac lub wymieniac.
    • Gość: capricorn Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.06, 19:39
      Ananda Marga w Głębocku jak najbardziej....
      Warzywa czyste jak łza, wypieki a i sery dobre robia, mi osobiście smakuje
      parmezan ich wyrobu.
      Polecam. Sprawdzone!!!!!!
      • Gość: AR Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 12.07.06, 22:13
        > Ananda Marga w Głębocku jak najbardziej....

Niestety, ale ta organizacja na Zachodzie znajduje się na liście destrukcyjnych
        sekt stosujących praktyki psychomanipulacji. Liderzy sekty byli w Indiach
        oskarżani o terroryzm, a w Europie wyznawcy sekty dopuścili się m.in. skandalu
        uprowadzenia samolotu Lufthanzy.
        • Gość: poiu Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.jgora.dialog.net.pl 12.07.06, 22:35
          A u nas, w Polsce, zaraz po wojnie wybuchł skandal. Kolejarze prostestowali p-ko wyświetlaniu filmu,w którym gwałcicielem okazał sie pracownik PKP. A niemożlwością było aby kolejarz był takim łobuzem. Zdarzenie autentyczne.
          To do AR; mam nadzieję, że zrozumiał przypowiastkę.
          Ale żeby uprowadzić samolot, to faktycznie skandal.
          Bo ja raczej nazwałbym to terroryzmem. Ale z tym tez jest jakoś relatywnie, bo Basków już nikt terrorystami nie nazywa. Takoż samo z Irlandią (fakt, uspokoiło się)a Organizacja Wyzwolenia Palestyny uzyskała dawno temu nawet status podmiotu prawa międzynarodowego.
          Aha i jeszcze jedno pytanie; pokaż mi jakikolwiek kościół , związek wyznaniowy który NIE OPIERA się na indoktrynacji?.
          Bowiem przez brak indokrynacji rozumiem wybór wiary w wieku, który taki wybór powoduje możliwym i absolutną tolerancję dla odmienności poglądów. W skrajnej postaci wyobrażam sobie jak to papież ma wokół siebie samych oddanych pracowników, z których jeden jest muzułmaninem a inny buddystą.
          Wszelkiej maści protestantów tam bez liku. O starozakonnych to szkoda nawet mówić; wiadomo, że są wszędzie, nawet u Indian i Aborygenów.
          Chyba wyszedł totalny off-topic...
          Tak sobie popisałem na dobranoc...a może to ten upał...?
          • Gość: zenon5 Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.ppp.tiscali.fr 12.07.06, 22:42
            No i co hrabio,wchodzimy w ta sekte czy nie ,bo juz nic nie rozumie?I znow malo
            czytam!A niech to diabli!
            • Gość: poiu Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.jgora.dialog.net.pl 13.07.06, 22:22
              Hrabia do Xięcia
              Jasne, że wchodzimy. Zasady będą nadzwyczaj proste, demokracja jedyna z możliwych. My mamy prawo do wydawania wszelkich poleceń a reszta ma nieograniczone żadnymi ramami prawo realizowac nasze pomysły.Żadnych zakazów. Każdy też może wyznawać jakakolwiek ideologię pod warunkiem jednak, że nie jest sprzeczna z naszą. Skoro my wyznajemy ideologię jedynie słuszną , to nie widzę żadnego powodu aby ktos poszukiwał słusznej bardziej. Po co marnować ma czas i zdrowie? Przecież nasza jest doskonała niczym perepetum mobile.
              I parafrazując niejakiego Ludwika XIV, powiadam: fraternite, liberte, egalite se mois (mam nadzieję, że napisałem bez błędu ale piszę z pamięci, francuskiego się nie uczyłem a z francuszczyzny do znam jedynie ... hmm... figle).
      • Gość: gość Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:10
        A jakiś dokładniejszy namiar??? Bo trochę słabo zorientowana jestem :(
        Dziękuję i pozdrawiam
        • Gość: gosc Re: gospodarstwo ekologiczne IP: *.clk.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.06, 10:35
          Poszukałam na Internecie i coś już znalazłam :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka