Dodaj do ulubionych

na jelonce.pl cenzura

IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 16:03
dają tylko komentarze które są po ich myśli, a te krytyczne lub sprzeczne z
wizją jakiego idioty moderatora po prostu się nie ukazują, szkoda, już
nigdzie nie można się swobodnie wypowiedzieć, na gazecie niestety też nie
Obserwuj wątek
    • Gość: Kamil Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.jgora.dialog.net.pl 20.07.06, 16:22
      To jest właśnie bolączka braku demokracji w Jeleniej Górze. Tyle wolności
      człowieka w tym mieście ile niezależności mediów. Nowiny, Dami, Muzyczne Radio
      i portale internetowe w pełni spacyfikowane przez włodarzy miasta i ich
      pozornych konkurentów. Tacy "moderatorzy" są pierwszymi wrogami szarego
      człowieka. Trzeba się wypowiadać anonimowo, albo klaskać faworytom...
    • Gość: Marek Tkacz Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.06, 21:52
      Szanowni Państwo,
      Komentarze staramy się moderować najlepiej jak możemy, wedle ustalonych zasad.
      Co do opinii dotyczących artykułów, które dotyczą osób zamierzających się
      ubiegać o urząd prezydenta miasta oraz zabiegających o wybór do rady miasta w
      nadchodzących wyborach samorządowych, jesteśmy otwarci na publikację pod
      warunkiem, że szanowny internauta nie pozostanie anonimowy, ale poda swoje dane
      (imię i nazwisko, adres oraz kontakt telefoniczny) do wiadomości redakcji.
      Zastrzegamy, że za treść komentarzy w każdym przypadku odpowiedzialność przed
      organami wymiaru sprawiedliwości Rzeczpospolitej Polskiej będzie ponosił ich
      autor, a nie portal Jelonka.com.
      Z poważaniem
      Marek Tkacz właściciel portalu Jelonka.com
      • Gość: qaz Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.jgora.dialog.net.pl 29.07.06, 21:56
        jasne, tylko że mój komentarz nie był polityczny ale krytyczny w stosunku do
        głupiego artykulu zamieszczonego na jelonce, no i niestety się nie ukazał
        • Gość: gaz Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 22:26
          Oni są sprzymierzeni.
          • jaremax Re: na jelonce.pl cenzura 30.07.06, 11:27
            No to wychodzi na to szanowni forumowicze,że mamy nowe forumowe prawo.Nasz moderator zdaje się nie wchodzi na inne fora np.SPOŁECZEŃSTWO w GAZECIE.Tam to dopiero miałby pole do popisu ;-))).
            • Gość: zenon5 Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 12:31
              cenzura to pojecie stare jak swiat,kiedys obcinano glowy za wypowiedzi
              jakiekolwiek.Dzisiaj wielu kombinuje tak:"powiem co chcem,jestem
              demokrata".Slowo demokracja to antidotum na wszystko.Nawet jak kogos pchly
              gryza,nie wolno im przeszkadzac,to przeczy demokracji.Ale jedno jest pewne,kto
              chce sie zajmowac polityka,musi wystepowac otwarcie i dac sie poznac.I to jest
              najtrudniejsze.Ale wiecie wszyscy ze nawet policja niechetnie czyta anonimy?Co
              zmienicie poprzez anonimowosc?Jest tu watek o wyborach samorzadowych,do teraz
              nikt sie nie wypowiedzial czy to dobrze czy zle ze taki watek
              istnieje!Dlaczego?Bo trzeba podac dane i email!No to w koncu o co chodzi?Chcecie
              zeby bylo dobrze powiedzcie swoje,podpiszcie sie i zadajcie wyjasnien.Miejcie
              wiecej odwagi cywilnej a bedziecie bardziej wiarygodni.Chyba o to w koncu chodzi?
              • Gość: ed Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.07.06, 16:54
                zenon a odpowiedz mi co to zmieni jeśli podam że nazywam się Piotr Kryszyński,
                czy ktos kto chce ze mną polemizować zmieni swój stosunek do moich wypowiedzi
                jeśli będzie wiedział jak się nazywam. Mnie interesuje raczej co ktoś myśli a
                nie jak sie nazywa. Często anonimowośc wplywa pozytywnie na jakość dyskusji,
                ocenia się wtedy poglądy czysto a nie poprzez pryzmat osoby je głoszącej.
                Wyobraź sobie że np ktoś kogo nie lubisz wyraża na forum jakąś bardzo dobrą
                pozytywną opinię z którą generalnie sie zgadzasz ale nie akceptujesz osoby. Czy
                wtedy obiektywnie będziesz polemizował z ta opinią? Z drugiej strony
                zastanawiam się po co komuś np moderatorowi lub właścicielowi portalu (forum)
                są potrzebne moje dane, po co, co on z nimi zamierza zrobić, no bo coś zamierza
                skoro ich wymaga. Jestem za pelną anonimo wością na forach w internecie. Razi
                mnie tylko to jak ktoś występuje pod różnymi nickami lub podkrada nick innej
                osobie.
                • Gość: Ed Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:58
                  Zgadzam sie z edem
                • Gość: zenon5 Re: na jelonce.pl cenzura IP: *.ppp.tiscali.fr 30.07.06, 18:28
                  odpowiadam dla duzego Eda i dla malego eda.Generalnie macie racje,z tym ze
                  polityka to nie kupno gaci w przypadkowym sklepie.Przynajmniej mam takie
                  odczucie,ze jak zaczynam o czyms mowic, to sie jednoznacznie w to angazuje.Ale
                  najbardziej nie lubie,i przyznajcie na milosc boska ze tez tego nie lubicie,jak
                  ktos zza wegla,czasami spontanicznie,czasami zlosliwie,"podszczypuje"reszte
                  tylko aby wywolac efekt calkiem odwrotny od zamierzonego.Na tym forum znam
                  osobiscie wiele osob,odmiennych od moich pogladow.Nie przeszkadza mi to
                  dyskutowac z tymi ludzmi.Co do danych osobowych,sprawa jest skomplikowana,tak
                  mysle.Dochodzi tutaj sprzedaz danych do tzw celow komercyjnych.Wystepowanie pod
                  roznymi nickami dla mnie to poprostu taka prostytucja intelektualna,nawet to nie
                  ma nic wspolnego z dowcipem.Na koniec,wole Piotr Kryszynski jak ed,tak juz
                  mam,otwartosc to cecha nielicznych,pozdrawiam
                • Gość: Marek Tkacz Prawda o anonimowości IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.06, 20:13
                  Szanowni Państwo,
                  Niestety nie wszyscy internauci, jak Państwo, umieją polemizować, wiele osób
                  obraża innych i domaga się, aby ich komentarze były publikowane.
                  Natomiast osoby, których to dotyczy lub ich prawnicy, dzwonią do nas, domagając
                  się IP forumowiczów, jak również grożą nam sądem.
                  Chcemy sobie tych problemów zaoszczędzić.
                  Z poważaniem
                  Marek Tkacz właściciel portalu Jelonka.com
                  • Gość: olin Re: Prawda o anonimowości IP: *.neti.gsm.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:01
                    Daj Pan spokoj. Jacy prawnicy? Nie czyta Pan prasy nie zna pan przepisow i
                    wyrokow w takich sprawach? Dziwne ze dzwonia do Pana tylko prawnicy a raczej
                    prawnik ( u nas pracuje jeden) prezydenta. Ja mam zupelnie inne wrazenie ze
                    portal Jelonka.pl jest portalem tylko dobrych wiadomosci! Ale np KSON oraz
                    innych ludzi potraficie szkalowac tylko nie Pana Kusiaka. Nie wiesz czlowieku
                    co to jest wolnosc slowa? A numer IP w wyniku dochodzenia i tak mozecie i
                    musicie w przypadku nakazu wydac. ALe dobrze teraz publikujac na jelonce posty
                    podam swoje dane zobaczymy czy to co pisze szanowny wlasciciel jelonki jest
                    prawda czy po prostu jest tuba propogandowa Prezia Miasta. Pozdrawiam!
                  • Gość: ed Re: Prawda o anonimowości IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.07.06, 19:49
                    głupszego wytlumaczenia dawno już nie widziałem.a co pan Tkacz odpowie na to że
                    dziś wyslalem post dotyczący szczekających psów i też sie nie ukazał. Pewnie
                    boicie się prawnika jakiegoś kundla szczekającego. Nie ośmieszaj sie pan, bo
                    śmieszne jest juz to co robicie na tym swoim idiotycznym portalu
                    • pawko_jg Re: Prawda o anonimowości 31.07.06, 20:22
                      Uprzedzenia są, były i będą...
                      • Gość: beobachter Re: Prawda o anonimowości IP: *.jgora.dialog.net.pl 31.07.06, 22:37
                        Internet daje prawo do anonimowości, ale nie zwalnia od odpowiedzialności za
                        słowa... Sami uczestnicy tego forum gazety pl. mieli pretensje do kogoś, że im
                        wycina posty, więc trudno mieć za złe moderatorowi jelonki, że też kasuje
                        niektóre wypowiedzi. Nic nie można poradzić na to, że niektórzy forumowicze,
                        zwłaszcza ci nastoletni, mają tak zwane kiełbie we łbie i sądzą, że mają prawo
                        nadawać, co chcą. Przez internet łatwo można każdego obrazić, znieważyć,
                        zdeptać sądząc, że jest to zupełnie bezkarne.... dlatego rozumiem moderatora
                        jelonki choć tez mam do niego zastrzezenia, że czasem puszcza niecenzuralne
                        wypowiedzi
                  • Gość: Gapiszon Coś panu powiem panie Tkacz IP: *.embc.org.uk / 213.249.155.* 31.07.06, 23:18
                    Panie Tkacz, dam panu dobra rade, nie odpisuj tu juz.
                    Nie widzisz pan ze to banda krzykaczy, ktorzy nie maja
                    nawet jaj sie podpisac. Twardziele za swoimi komputerami.
                    Jestem z panem, chociaz tez sie nie podpisze, ale w moim przypadku
                    ja nie udaje ze pozjadlem rozumy.
                    A co do Jelonki to czytam codziennie, nawet niejaki olin,
                    ktory pana strone krytykuje i uwaza ja za idiotyczny tez czyta,
                    ba nawet komentuje artykuly, to chyba mowi samo za siebie.
                    Serdecznie pozdrawiam.
                    • jaremax Re: Coś panu powiem panie Tkacz 01.08.06, 00:14
                      Gapiszon! Nie na temat.Chodzi o wybiórczą cenzurę.
                    • mario_max Re: Coś panu powiem panie Tkacz 14.02.15, 21:05
                      Spokojnie, pan Marek i tak wnikliwie czyta to forum. Nawet 10 lat po tamtej dyskusji. Bo wie że bardzo go tutaj krytykują a on nie lubi krytyki na swój temat. A ty dlaczego ukrywasz swój prawdziwy numer IP, pisząc przez angielskie proxy? Czego się boisz? Może pan Marek i ty to jedna osoba?
    • Gość: Ed Re: Prawda o anonimowości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:30
      No to będzie goraco.
    • raf_jg Re: na jelonce.pl cenzura 13.02.15, 13:48
      Na Jelonce cenzura była, jest i będzie. Nie bez powodu przylgnęła do niej nazwa Cenzorka.com. A wymagania pana Tkacza są po prostu śmieszne. Nie dziwię się że tyle komentarzy znika - w końcu kto podaje przy komentarzu swój adres zamieszkania i numer telefonu? xD
    • mario_max [...] 14.02.15, 21:12
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • leszeek.p Re: na jelonce.pl cenzura 15.03.15, 22:19
      Jelonka to zdecydowanie największy ściek w Kotlinie. Jak są artykuły o PIS, to wszelkie bardziej krytyczne komentarze są kasowane. Wręcz nie można niczego negatywnego napisać o tej partii. Tymczasem teraz w serii tendencyjnych artykułów Jelonka przypuściła ewidentnie przez kogoś sterowany atak na lokalne PO i wyzwiska typu debile, chamy, do eutanazji itd. pojawiające się w komentarzach pod adresem konkretnych osób są na porządku dziennym. Jakoś moderator nie widzi niczego złego w obrażaniu różnych osób. Dziwne? Nie na Jelonce! Ciekaw jestem kiedy lokalna władza to dostrzeże i zdecyduje się utrzeć nosa temu lokalnemu szmatławcowi i jego szefowi Markowi Tkaczowi. Mam nadzieję, że już wkrótce.
      • xystos Re: na jelonce.pl cenzura 03.04.15, 03:58
        Swoje ganicie cudzego nieznajac
    • xystos Re: na jelonce.pl cenzura 02.04.15, 13:48
      Wolnosc wypowiedzi znajdziesz.u Proboszcza na plebani.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka