Dodaj do ulubionych

Dziś mam 45 urodziny

23.07.06, 12:32
Zaczyna się era Lwa.
Mogłyby władze faktycznie ustanowić okolice tego dnia świętem państwowym.
Wiem, wiem, dziękuję, nie cukrujcie...
Obserwuj wątek
    • Gość: tygrys997 i starczy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 12:46
      to znowu Ty? Masz jakieś kompleksy mały człowieczku? Wszystkie jeleniogórskie
      fora zaśmiecasz swoją prywatą... Blog Ci nie wystarcza? Bez spamowania pewnie
      nikt go nie odwiedza. Znajomi by się przydali...
      Zastanów się trochę nad sobą i opóść nieco nos... żenada
      • karaoke56 Re: i starczy... 23.07.06, 14:28
        Żenada to pana post...
        Wszystkiego najlepszego panie Grzegorzu!
        Iska
      • Gość: Krzysiek Re: i starczy... IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 15:14
        Myślę, że to Ty masz kompleks Niedźwieckiego:
        pl.wikipedia.org/wiki/Kompleks_(psychologia)
        Proponuję każdemu, zanim zaczniemy ubliżać drugiemu, zrobić sobie samemu mały
        test:
        szkola.interia.pl/id/korytarz/psychotesty/www/ps/psychopyt&id_ank=89kpk
        22 lipca 1944 - Manifest PKWN
        Żal po stracie?
        • Gość: zenon5 Re: i starczy... IP: *.ppp.tiscali.fr 23.07.06, 18:15
          Dajcie czlowiekowi wypic toast za zdrowie.O co chodzi?Podzielil sie z Wami
          prywatna sprawa.przeczytalem tylko jeden fragment z jego blogu o
          cinkciarzach.Wierzcie mi !!!tak bylo!!Reszty nie komentuje,bo poprostu nie
          musze!Pewne rzeczy trzeba przezyc i nie da sie to przelozyc na
          polityke.Zwlaszcza w czerwonej dolince.Juz wiele razy mowilem ,ze mam ten luksus
          obserwacji z zewnatrz.Dla mnie nie ma ze czarne to biale,i nie myle sie jak to
          mowie i nie spiewam na opak hymnu.Ale jednak wiem o co chodzi.
      • Gość: MAX Re: i starczy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 01:17
        daj mu spokoj
        • Gość: Ed Re: i starczy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 09:09
          starczy to jest uwiąd...
    • Gość: młodszy Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.06, 19:37
      Mi też jest przykro....
    • Gość: Zabobrzanka Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 20:06
      Ks. Radosław z parafii św. Jana Apostoła Ewangelisty również ma dzisiaj
      urodziny. Obu składam najserdeczniejsze życzenia zdrowia i pomyślności.
      Krystyna
      • Gość: poiu Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 21:08
        Zajrzałem. Wbrew wcześniejeszemu postanowieniu, ze tego typa nie będę czytał. Arcyciekawe linki Kryzyśka.
        Jak nie walnięty GN to jakis moher...
        Dobiła mnie Zabobrzanka. Moze jeszcze jakaś siostrzyczka zakonna ma urodziny lub imieniny? :-(((
        • Gość: zenon5 Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.ppp.tiscali.fr 23.07.06, 21:30
          Przykro mi,ale ja mam urodziny w listopadzie,na forum sie raczej nie
          obchodzi,moze dojsc do nieporozumien .Patrz watek!A ja lubie siostry
          zakonne,wrecz uwielbiam jedna, ktora prowadzila auto w filmie,Zandarm na
          emeryturze.Cudowna!!!!
          • Gość: poiu Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 22:06
            Ale tamta zakonnica była w filmie francuskim. Była też Whoopie Goldberg.
            W polskim filmie zakonnice są albo nieskazitelne i śmiertlenie poważne albo wręcz prawie święte.
        • Gość: siostra_urszula Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 22:50
          MODLITWA ŚW. TOMASZA Z AKWINU

Panie, Ty wiesz lepiej aniżeli ja sam, że się starzeję i pewnego dnia będę
          stary.

Zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy
          temat i przy każdej okazji. Odbierz mi chęć prostowania każdemu jego ścieżek.

Uczyń mnie poważnym, lecz nie ponurym, czynnym, lecz nie narzucającym się.

Szkoda mi nie spożytkować wielkich zasobów mądrości jakie posiadam, ale Ty
          Panie wiesz, że chciałbym zachować do końca paru przyjaciół.

Wyzwól mój umysł od niekończącego brnięcia w szczegóły i dodaj mi skrzydeł bym
          w lot przechodził do rzeczy. Zamknij mi usta w przedmiocie mych niedomagań i
          cierpień w miarę jak mi ich przybywa, a chęć wyliczania ich staje się z upływem
          lat coraz słodsza.

Nie proszę o łaskę rozkoszowania się opowieściami o cudzych cierpieniach, ale
          daj mi cierpliwość wysłuchania ich.

Nie śmiem Cię prosić o lepszą pamięć, ale proszę Cię o większą pokorę i mniej
          niezachwianą pewność, gdy moje wspomnienia wydają się sprzeczne z cudzymi.
          Użycz mi chwalebnego poczucia, że czasem mogę się mylić. Zachowaj mnie miłym
          dla ludzi, choć z niektórymi z nich doprawdy trudno wytrzymać. Nie chcę być
          świętym, ale zgryźliwi starcy to jedno ze szczytów osiągnięć szatana. Daj mi
          zdolność dostrzegania dobrych rzeczy w nieoczekiwanych miejscach i
          niespodziewanych zalet w ludziach i daj Panie łaskę mówienia im o tym.
          • Gość: poiu Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.07.06, 22:56
            o, quźwa, rydzyki na naszym forum.....
            Zwiewam, ide spać. Ma nadzieję, że mi się nie przyśnią...
            • Gość: zenon5 Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.ppp.tiscali.fr 23.07.06, 23:27
              No to Cie dobije!czytaj przed snem!

Moje dziecko!

Ja naprawdę nie muszę karać ludzi,
              którzy nie chcą wypełniać moich przykazań.
              Prędzej czy później sami sie ukarzą.

Najpierw mnie przeklinają,
              mówią,że nie jestem im potrzebny,
              robią to, na co mają ochotę,
              a pózniej okazuje się,
              że ich życie rozsypuje się na kawałki.

Czy Ja chcę im odpłacać za to, co robią?
              Czy ich przeklinam?Nie, oni karzą się sami,
              odrzucając moją dobroć.
              Życie beze Mnie to jak picie trucizny.
              Przynosi śmierć.

Kiedy jednak zdecydują się
              wypełniać moje przykazania,
              pomagam im i otaczam ich opieką.

Robienie rzeczy zgodnych z moją wolą
              jest jak orzeźwiajaca woda w upalny dzień.
              Ty wybierasz,
              jednak jeśli będziesz się przede mna chować,
              kłopoty z pewnością cie znajdą.
              Prosze, pozwól Mi cię błogosławić i strzec.

Twoja Tarcza
              Bóg

• Gość: smakosz Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 04.08.06, 22:22
      Zaczyna się nalot frustratów:-)))
      • lew1961 Re: Dziś mam 45 urodziny 04.08.06, 22:28
        Wena
        Nie mam weny. Co zrobić? Muszę napisać felieton. Mam tylko trzy dni. Chyba się
        napiję. No to siup… Spoko! A jak wypiję za dużo? To wyląduję znowu w Warszawie.
        A może tym razem i w Moskwie. A przy czterech promilach to mogę dojechać i do
        Pekinu. Teraz pytanie, pić na smutno, czy na wesoło? Jak będę pił na smutno, to
        napiszę jakieś treny, a nie felieton. A jak będę pił na wesoło, to napiszę
        fraszkę i mi nie zapłacą. Trzeba pić umiarkowanie. Eee… toż to będzie felieton
        do bani. No dobra, ale co pić? Piwo, wino, wódkę, spiryt? Tanie, droższe, czy
        wynalazki? Od bimbru, to mi papier żółknie. Piwem go zalewam. Po wódce, to
        nigdy nie kończę. Od szampana, robi się uwertura. Po dżinie piszę za długo. Po
        dykcie śmierdzi bibuła. I co robić? Siup… Może wermut? Tak, tylko, że po
        wermutach, to zawsze rzygam i zaś z tego nic nie będzie. Siup… Śliwowicy albo
        żubrówki z kłoskiem bym się napił. Tak, a potem znowu będę się czuł jakby mnie
        koń kopnął w głowę. Po likierze czy miodzie pitnym, to mnie pszczoły ganiają.
        Ryzling albo cabinet? To dobre do obiadu na apetyt, a nie pobudzać szare
        komórki. Oj Boże! Ile mam jeszcze czasu? Coś mi ta wena dalej nie przychodzi.
        Skoczę do baru. Nie, to dopiero mi czas uciekinie. U siup… Cholera, robię byki.
        Ale tak do lustra? To wyjdzie rymowanka. Z kimś? To się pogubię. Z dziewczyną?
        To wyjdzie romans. Siup… O kurde, w głowie mi się kręci. Będzie bajka. Przy
        muzyce? Nie, bo znowu napiszę całą symfonię. Przy świecy? Za ciemno, to będzie
        tragedia. Siup… Cholera czcionka mi się zlewa. Upp… mam czkawkę. Muszę się
        napić. Tylko co? Od wody mi nie przechodzi. Brzozówkę mam w łazience! Nie, to
        dobre po goleniu. Siup… Idę do piwnicy, tam mam dobrą nalewkę. Ale jak zapiję?
        To zaś nic nie napiszę. A mam już niewiele czasu. To pójdę do sąsiada! On ma
        samogon! Tak, tylko to się zawsze kończy Izbą i piszą inni kwity, a ja tylko je
        podpisuję. Siup… Może mam coś w kanapie? Zawsze chowam przed starą! No tak.
        Wtedy mam limo i też nic nie piszę, bo nie widzę. Siup… Wiem! Pomieszam trunki!
        Nie… to wyjdzie trylogia. Głowa mi pęka od tego myślenia. Siup… Kurde, dalej ta
        wena mi nie przychodzi. Bełta sobie chlapnę. Taaa… dopiero wyjdzie szmira.
        Rakija, albo ouzo, marzenie, to bym napisał książkę do geografii. Siup… Sake!
        Heh… to będę pisał kursywą. Poncz, to będzie elementarz. Aaaaa… co mi się tak
        ziewa. Kurde, czas ucieka, a ja akapitu nie mogę zrobić. Siup… Wiem,
        jagermeister… nie, bo wytnę wszystkich w pień. Po tokaju, czy egri bikaver to
        skaczę z mostu. Po whiskaczach i brendziakach to zawsze robię western, a potem
        mnie dzielnicowy szeryf nachodzi. Siup… Pociągnę sobie rurkę do gąsiora. Nie,
        bo mi się znowu przeleje nogawką. Po rumie, to bujam w obłokach i tańczę
        lambadę. Siup… gdzie ta wena? Cherry, porto; na tequilę mam ochotę lub koniaki.
        Taaa… To mogą pić tylko Kusiaki.
        Kurde, już rano. Co ja pi(sa)łem???
        Grzegorz Niedźwiecki
        grzegorz-niedzwiecki.blog.onet.pl/
        • Gość: Stefan Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.08.06, 16:00
          to jest wytłumaczenie? A może ktoś taki nie musi się tłumaczyć? No tak lepiej
          niech się inni tłumaczą...
          • lew1961 Re: Dziś mam 45 urodziny 05.08.06, 17:06
            Oświadczenie majątkowe opublikowane jest na stronach internetowych miasta JG.
            Poza tym zapewniam Cię, że do komunii św. jutro przystąpię z czystym sumieniem.
            • Gość: Stefan Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.08.06, 17:22
              Tacy jak Ty zawsze mają czyste sumienie.
              • Gość: Ed Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:08
                Neich ktos tego czlowieka zabierze...
    • memelo Re: Dziś mam 45 urodziny 05.08.06, 13:43
      Demony Gronowskiego dorwały się chyba gdzieś do łączy...
      • Gość: j23 Re: Dziś mam 45 urodziny IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.08.06, 18:49
        Albo Kusiaka?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka