Dodaj do ulubionych

Psycholog - Jelenia Góra

13.01.07, 22:52
Szukam dobrego (i niedrogiego niestety;) psychologa w Jeleniej Górze.
Przeglądałam forum ale nie mogę znaleźć żadnych namiarów...:(
Ktoś zna, ktoś poda?
Obserwuj wątek
    • mmaja1 Re: Psycholog - Jelenia Góra 02.04.07, 22:46
      w Poradni Psych -Pedag w Cieplicach masz za darmo:)))
      • Gość: ja Re: Psycholog - Jelenia Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 23:12
        Tak, ja byłam w sprawie dziecka. Porażka. Nie pamiętam nazwiska pani psycholog
        ale szkoda mojego czasu. Więcej nie pójdę.
        • Gość: mamamia Re: Psycholog - Jelenia Góra IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.04.07, 09:56
          Dlaczego porażka w Cieplicach? Mozesz coś wiecej o tym?
          • Gość: ja Re: Psycholog - Jelenia Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 17:15
            Po pierwsze, przyszłam na umówioną godzinę i czekałam pod wskazanym pokojem. Po
            około 20 minutach zaczęłam poszukiwać pani psycholog, gdyż w pokoju nikogo nie
            było. Okazało się, że poszła do innego pokoju i sobie tam na mnie czekała i nie
            wpadła na pomysł, żeby wyjść na korytarz i poinformować mnie, że zmieniła
            pokój.
            Poszłam do niej z konkretnym problemem (nie chcę tutaj opisywać z jakim). Pani
            mnie wysłuchała a później kazała opowiedzieć od samego początku jak było
            wychowywane dziecko, jakie kary i nagrody stosujemy. Rozmowa trwała 2 godziny.
            Pani stwierdziła, że dziecko wychowywane jest prawidłowo, że oboje z mężem na
            tyle jesteśmy wykształceni, że wiemy jak wychowywać (jakby wykształcenie miało
            jakiś wpływ). No cóż, nie zainteresowała się problemem, który dla mnie był
            bardzo ważny. Jak poprosiłam, po 2 godz. rozmowy, żeby mi powiedziała jak
            rozwiązać mój problem, to stwierdziła, że rozmawiać i rozmawiać i słuchać
            dziecka. Ja do niej mówię, "przecież tłumaczyłam pani, że cały czas z dzieckiem
            rozmawiamy, że poświęcamy jemu dużo czasu, że nawet telewizor włączamy tylko o
            19.00, bo bawimy się z dzieckiem. Powiedziała pani, że mamy rewelacyjne
            podejście, że dobrze się nim zajmujemy a teraz mówi mi pani co innego". A ona
            co na to, "no tak, ale z dzieckiem trzeba rozmawiać". Jaki wniosek - baba w
            ogóle mnie nie słuchała. Straciłam kupę czasu, młody czekał do 17.00 w
            przedszkolu, bo nie spodziewałam się, że to tak długo potrwa. Jestem zła i na
            pewno więcej tam nie pójdę.
    • mmaja1 Re: Psycholog - Jelenia Góra 03.04.07, 10:50
      napisz do mnie na priva doradzę ci kogoś:))
      • Gość: jelgór Re: Psycholog - Jelenia Góra IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.04.07, 21:02
        Przesadzasz, Zuza, jak rozmowa o twoim synu trwała 2 godziny, to chyba
        pozwoliła psycholożce wyrobić sobie zdanie o sprawie. Dla mnie to jest nawet
        rekomendacja. Może porada nie trafiła ci w gust po prostu, ale można sądzić, że
        udzielona była rzetelnie! Chyba trochę przesadzasz i stwarzasz sztuczne
        problemy...
    • mmaja1 Re: Psycholog - Jelenia Góra 04.04.07, 11:54

• Gość: az71 Re: Psycholog - Jelenia Góra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 22:07
      Polecam ale we Wrocławiu
      Dorota Dyjakon lub Agnieszka Widera-Wysoczańska. Ośrodek EGO.
    • zukinka Re: Psycholog - Jelenia Góra 22.01.14, 20:16
      Witajcie,
      wznawiam temat, poszukuję psychologa dziecięcego dla chłopca 6,5 letniego. Czy polecacie kogoś konkretnego?
      • mrauczyk Re: Psycholog - Jelenia Góra 04.03.14, 14:42
        Zgadzam się, że poradnia w Cieplicach to porażka. "Zaliczyłam" z dzieckiem trzech psychologów i pedagoga w tej placówce i każdy mówił co innego. Po opinię, która powinna być wysłana pocztą (po to się wypełnia specjalny druk) trzeba jeździć samemu, upominać się, prosić, bo nikt nie raczy tego zrobić, a na koniec okazuje się, że część opinii dotyczy zupełnie innego dziecka o innym imieniu. Praca metodą "kopiuj-wklej" i nawet sobie nikt trudu nie zada, żeby choć imię właściwe wpisać ??? Większość znajomych rodziców, którzy tam zawitali, mają takie same odczucia jak ja i podobne doświadczenia. Szkoła zmusza rodziców do jeżdżenia tam, bo "jeśli Pani sama nie pojedzie to skierujemy dziecko jako szkoła i wyjdzie na to, że się Pani nie interesuje problemami dziecka". Naganianie klientów, żeby placówka miała rację bytu, tak to, niestety, wygląda.
    • ajurwda Re: Psycholog - Jelenia Góra 30.03.17, 08:49
      Jeżeli potrzebujesz konkretnej pomocy a nie zaświadczenia polecam panią Ewę . Cudowna kobieta, mądra, wesoła. Prowadzi terapię z Ajurweda w życiu. Jest pedagogiem, ogromna wiedza.Nie pamiętam telefonu ale jak się wpisze w wyszukiwarkę"ajurweda w życiu" wyskakuje jej strona.Korzystałam, polecam kazdemu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka