Dodaj do ulubionych

targowisko rondo

16.01.07, 20:53
Uwaga na zakupy na tym targowisku.
Dzisiaj przekonałem sie któryś raz, że naszych 'uczciwych i ciężko harujących handlowców' nalezy unikac szerokim łukiem.
Na jednym straganie kupiłem 1,1 kg jabłek za który pani wyliczyła 2,30 zł (cena 2 zł/kg) oraz 0,8 kg kiszonej kapusty (cena 2,5/kg), za którą pani wykliczyła 2,20 zł. Razem walnęła mnie na 30 gr. Niby niedużo. Strach jednak myśleć, ile by różnica wynosiła przy 10 pozycjach. A takich klientów ma dzinnie pewnie setkę minimum.
Stragan mieści sie w głównym ciągu, od strony tyłu blaszaków. Jako jedyny miał szarą renetę a właściwie coś, co miało ją imitować.
Na drugim straganie kupiłem cebulę. Juz nie liczyłem ale w domu okazało się, że jest lekko podmrożona.
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: targowisko rondo IP: 217.116.110.* 16.01.07, 21:07
      targowiska od zawsze kojarzyły mi się ze starymi przepoconymi babami i grą w 3
      kubki.Skoro tam zachodzisz to nie powinieneś się dziwić że cię robią w konia.
      Zazwyczaj jest tak że jak się na początku chce zaoszczędzić to na końcu się
      straci.Taki twój los.A ponadto nagadasz na tych ze straganu a jutro pójdzie tam
      znowu.
    • Gość: elvis Re: targowisko rondo IP: *.jgora.dialog.net.pl 16.01.07, 23:35
      bo zakupy robi się w sklepie, a nie u ulicznych handlarzy.
      • cy.nick Re: targowisko rondo 17.01.07, 17:35
        A czy uważasz, ze w sklepach obsługiwany jesteś inaczej?
        Tyle tylko, że jak zabiorę paragon, to moge na spokojnie sprawdzaić ale reklamacji mi i tak nie uwzlędnią.
        Ale generalnie masz rację :-)
        • Gość: gospodyni domowa Re: targowisko rondo IP: *.jgora.dialog.net.pl 17.01.07, 23:02
          ... no to .... pozostają "znienawidzone" markety. Tu możesz sobie sam wybrać
          towar. I nie narzekać na swoją głupotę.
          • cy.nick Re: targowisko rondo 21.01.07, 13:16
            Dziękuję "gospodyni domowej" za delikatne nazwanie :-)
            Gdybyś tak jeszcze pstawiła taki znaczek, jak ja postawiłem w poprzedniej linijce...
            A przy okazji, to ciekawe, czy Twój mąż ma na głowie zakupy i jak się sprawia w tej roli ?
            A marketu ja nie "nienawidzę". Wręcz przeciwnie, wolę tam kupować. Najfajniej jest tam ok 19-20 bo wówczas można spotkać większość włascicieli sklepików i straganów, którzy zaopatrują sie u znienawidzonej konkurencji :-)
            Miłego dnia :-)
          • shamsa Re: targowisko rondo 22.01.07, 12:53
            no nie wiem, czy tam mozna wybrac. z jednego sortu pomidorow, cebuli i innych
            warzyw. na targowisku przynajmniej kilka roznych sie znajdzie.

trzeba liczyc kase na miejscu i pilnowac sprzedawcow.
            • Gość: poiu Re: targowisko rondo IP: *.jgora.dialog.net.pl 23.01.07, 16:56
              Dowicpo polega na tym, ze wszystkie stragany zaopattrują się w największych hurtowniach a te mają towar... z jednego TIR-a.
              • shamsa Re: targowisko rondo 23.01.07, 23:48
                znam ten dowcip i dlatego nie napisalam kilkadziesiat gatunkow tylko kilka. bo
                tyle stwierdzam.
    • Gość: kupiec mandarynek były przemarznięte IP: *.231.udn.pl 25.01.07, 19:13
      ale co mogę poradzić? wracac mi sie nie chce dla kg owoców- ale z chęcia
      posadziłabym ta panią przy stole i kazała jej jeść te niejadalne
      przemarznięte, pozbawione soku wewnątrz i smaku tym samym- owoców zawnych
      mandarynkami. Pozornie nie budziły moich podejrzeń... za to w domu... szybki
      rzut do kosza
      nastepnym razem jak tu wejde dodam nr owego stoiska a pania przy okazji
      poprosze o nazwisko- niech się wstydzi za nieuczciwy handel. przeciez nie
      chciałam kupic plastikowych ozdób do koszyczka- tylko owoce na deser
      • kurzynski Re: były przemarznięte 26.01.07, 05:01
        bo sezon na mandarynki sie skonczyl. Teraz sie je grejpfruty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka