Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o I LO im. Żeromskiego w JG?

IP: *.centertel.pl 02.07.07, 14:38
jak wyżej.
Obserwuj wątek
    • Gość: dest Re: Co sądzicie o I LO im. Żeromskiego w JG? IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.07.07, 16:56
      Szkoła, jak każda inna. Ani lepsza, ani gorsza. No, może trochę z przerostem
      ambicji niedowartościowanych nauczycieli. Mają beznadziejnych matematyków (może
      z wyjątkiem jednego, najmłodszego z nich wszystkich, bo jemu się jeszcze coś
      chce).Polonistów dobrych jest 4 osoby, jeden dobry fizyk (fizyczka jest
      totalnym nieporozumieniem), jeden niezły geograf (chyba, że nie chce mu się
      przemęczać). Historycy: jeden niezły, drugi myśli wyłącznie o robieniu kasy,
      nie przykłada się do zajęć, często spóźnia się na lekcje, albo w ogóle ich nie
      prowadzi, historyczka powinna już dawno iść na emeryturę. W dziedzinie biologi
      dwie panie, obie świetne. Chemia: durnowata średnia ważona, która więcej robi
      złego, niż dobrego. WOS - nauczyciel świetny, ale nie chce mu się. WOK -
      nieporozumienie, zgroza, brak słów. Totalna porażka. Informatyka - poziom taki
      sobie. Uczniowie po edukacji prochu nie wymyślą, chyba, że sami są pasjonatami,
      to i panią czegoś nauczą. Języki obce - poziom niezły.To by było z grubsza.
      Ogólnie podsumowując: szkoła mało przyjazna uczniowi. Nie przykłada się do
      pracy z uczniem słabym, ani zdolnym. Promuje średniaków. Wbrew zapewnieniom
      dyrektora w szkole nie działają żadne koła (poza sportowymi).
      • bondel Re: Co sądzicie o I LO im. Żeromskiego w JG? 02.07.07, 17:55
        swietna analiza! Czekam na podobna z I-go LO
    • Gość: smart Re: Co sądzicie o I LO im. Żeromskiego w JG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 20:49
      Guziczku, licz na własną inteligencję i nie zważaj na opinie zdegustowanych
      malkonentów!
    • Gość: absolwent :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 07:14
      kończyłem tą szkołę jakieś 10lat temu (heh...) i nauczyłem się tam bardzo dużo...
      potem na PWr mogłem sobie odpuścić analizę, bo już to umiałem :)
      • Gość: dest Re: :) IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.07.07, 10:06
        10 lat temu byli w tej szkole NAUCZYCIELE. Szczególnie jeden MATEMATYK. Dzisiaj
        niestety już go nie ma. I to jest odpowiedź dlaczego wtedy miałeś okazję dużo
        się nauczyć. Został zgorzkniały emeryt, dla którego zdolny uczeń jest potwornym
        zagrożeniem. Na szczęście są obozy matematyczne, na których młodzi zdolni
        uczniowie mogą zdobyć i wiedzę i umiejętności. Obozów oczywiście nie prowadzą
        nauczyciele z "elitarnej szkoły na wzgórzu". Drugi matematyk (już nie emeryt)
        prowadzi zajęcia wg zasady:" czy się stoi, czy się leży"...O
        paniach ":matematyczkach" aż szkoda w ogóle wspominać. Jest jeden, młody,
        ambitny, który ma duże szanse zastąpić nieodżałowanego Pana K (jeśli nie
        zmanieruje go obecne grono miernych belfrów). I nie jestem malkontentem. To są
        czyste fakty na podstawie obserwacji. Na szczęście moja córa jest olimpijką,
        ale sukces zawdzięcza wyłącznie swojej pracy, gdyż nauczyciel raczył wykazać
        zainteresowanie wówczas, gdy ziewczyna dostała się do etapu centralnego.
        Dziewczyna ma w głowie poukładane prawidłowo i raczyła podziękować panu za
        zainteresowanie swoimi sukcesami. Pewnie dzięki temu została laureatką. Z
        nauczycielem nie pracowała ANI JEDNEJ GODZINY.
        • Gość: guziczek Re: :) IP: *.centertel.pl 10.07.07, 11:39
          dzięki... i co ja teraz zrobię? :)
          • Gość: Jagoda Re: :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.07, 21:30
            Zeroma ukończyło wiele osob ktorzy pozniej zostali switenymi prawnikami ,
            sędziami , prokuratorami , adwokatami. Ciesza sie duzym uznaniem nie tylko w
            Jeleniej Górze w ktorej pracuje wielu z nich do dzisiaj . Swoetna szkoła.
            • Gość: dest Re: :) IP: *.jgora.dialog.net.pl 30.07.07, 14:56
              Gość portalu: Jagoda napisał(a):

> Zeroma ukończyło wiele osob ktorzy pozniej zostali switenymi prawnikami ,
              > sędziami , prokuratorami , adwokatami. Ciesza sie duzym uznaniem nie tylko w
              > Jeleniej Górze w ktorej pracuje wielu z nich do dzisiaj . Swoetna szkoła.

Podobnie, jak Norwida i wiele innych średnich szkół. Przykładem może
              być "Weterynarz", który "wydał" niezłego polonistę. To nie szkoła spowodowała,
              że po Żeromie wielu ludzi zostało np. prawnikami, ale sami oni. Ja też mam za
              sabą Żerom. Z bardzo dobrymi wynikami maturalnymi i nie narzekam na swoją pracę
              i uznanie. Ale mam też mózg. Nie wyprany przez system oświaty i całkiem niezłe
              zdolności analityczne. Wszystko, o czym piszę jest obiektywne i prawdziwe.
              Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka