Dodaj do ulubionych

Ukraina - kilka pytań

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.16, 22:30
Dzień dobry Państwu, planuje wyjazd na Ukrainę za dwa tygodnie. Plan mam taki aby dojechać pociągiem do Przemyśla i stamtąd pojechać autobusem do Sambora. W związku z tym mam kilka pytań:

1) na stronie Przedsiębiorstwa PKS w Przemyślu (link poniżej) znajduje się informacja o tym, że sprzedaż biletów odbywa się tylko po zgłoszeniu przejazdu przez przewoźnika ukraińskiego. Czy częstym zjawiskiem jest aby kurs został odwołany?

2) Jest również informacja o telefonicznej rezerwacji biletów - czy zainteresowanie jest rzeczywiście tak duże, że warto zarezerwować bilet telefonicznie?

3) Zbieram karty telefoniczne i nie ukrywam lubię podzwonić z budek telefonicznych - czy na Ukrainie są one jeszcze spotykane? Jeśli tak to jak jest z dostępnością kart telefonicznych i szansą spotkania ulicznego telefonu?

4) Czy w Samborze jest czynny w soboty Urząd Pocztowy? Nie ukrywam, że będąc na Ukrainie chciałbym wysłać znajomym pocztówki z Ukrainy

5) Jak rozumiem jeśli jadę PKS-em to wizę kupuje na granicy? I jedyne co muszę posiadać wsiadając do autobusu to ważny paszport?

Przepraszam, być może niektóre pytania są błahe. Niestety, mimo korzystania z Google Tłumacz nie dawałem rady znaleźć informacji na wskazane przeze mnie pytania, mimo przeszukiwania stron poczty ukraińskiej itd. Bardzo dziękuje za wszystkie odpowiedzi i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gzagal Re: Ukraina - kilka pytań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.16, 22:31
      Podaje wspomniany link do strony PKS-u w Przemyślu:

www.pks-przemysl.pl/rozklad-jazdy-miedzynarodowy.html
    • jarekkar_1 Re: Ukraina - kilka pytań 19.02.16, 18:58
      Jeżeli chodzi o Twoje 5) pytanie to wydaje mi się, że wizy nie kupujesz bo Polacy na Ukrainę udają się bez wiz.
      Nie wiem czy nie lepiej przejść pieszo przez granicę i dalej udać się ukraińskim transportem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka