Dodaj do ulubionych

Problem wody na Ukrainie

IP: *.toya.net.pl 01.01.06, 17:48
Czy ktoś światły może wytłumaczyć o co chodzi z tą woda na Ukrainie ?!! Nie
uznaję się za szczególnego eksperta ale w paru miejscach na Ukrainie byłem i
pytałem tubylców i oni też nie umieli mi odpowiedzieć. Myślę, że ta
nieumiejętność wynikała trochę z ich fatalizmu - tak jest, i tak musi być a
dlaczego tak jest to my nie wiemy. We Lwowie-bo rury? W centralnym Krymie bo
step? A w Sewastopolu, Ałuszcie dlaczego? A w Hersonie na godziny - przecie to
nad samym Dnieprem a Dniepr tam szeroki jak trzy Wisły. Dlaczego?!!
Obserwuj wątek
    • pawelec47 Re: Problem wody na Ukrainie 02.01.06, 13:51
      moim zdaniem problem braku wody w kranach na calej Ukrainie jest problemem
      glownie ekonomicznym i dlatego tak powszechnym . z jednej strony sypie sie
      infrastruktura powstala jeszcze za nieboszczyka zsrr/wiadomo jakiej jakosci/
      z drugiej strony wzrost cen wody spowodowal ze wielu Ukraincow nie placi.no i
      kolo sie zamyka bo nie ma kasy na remonty nie mowiac juz o nowych inwetycjach.
      W Odessie bylo juz tak ze burmistrz w zimie wylaczyl calemu miastu ogrzewanie
      bo powszechny byl nawyk nieplacenia.Za komuny podstawowe uslugi bytowe byly za
      poldarmo,a teraz to sie skonczylo i se ne wrati.
      • buanitka Re: Problem wody na Ukrainie 02.01.06, 14:02
        obawiam sie, że woda to tylko początek. Niedługo dojdzie brak gazu, brak prądu
        i wszechogólny BRAK wszystkiego - a szkoda, WIELKA szkoda :-((
        • pawelec47 Re: Problem wody na Ukrainie 02.01.06, 14:11
          nie kracz buanitka na Ukrainie sa pewne braki, ale to tylko dodaje lokalnego
          kolorytu i stanowi pewna egzotyke.za to kolej dziala tam perfekt.pkp sie nie
          umywa.a jak chcesz miec wszystkie wygody to najlepiej SIEDZ W DOMU.
          • buanitka Re: Problem wody na Ukrainie 02.01.06, 14:52
            tfu-tfu.... nie chcę krakać... Uwielbiam UKRAINĘ i UWIELBIAM KRYM i życzę im
            jak najlepiej. Co roku tam jeżdżę i będę jeździła nawet jak tam zabraknie
            wszystkiego!! Nigdy nie zamienię Krymu na inne kurorty!!!!!!!!!
            • Gość: Lewar Re: Problem wody na Ukrainie IP: *.toya.net.pl 02.01.06, 20:55
              A tera trochę zmienię temat. A byliśta ludziska na Krymie trochę dalej od
              opisywanych przez przewodniki utartych ścieżek ? A na ten przykład wieta, że
              między Eupatorią a Czernomorskoye są przepiękne, piaszczyste plaże na które
              tubylcy wjeżdżają samochodami? Infrastruktura jak to na zapadłych wsiach
              ukraińskich - żadna, ale odpocząć można od zgiełku a serce autochtonów wielkie
              bo nie skażone chytrością jak w Jałcie czy Ałuszcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka