Gość: dorka IP: *.sdl.vectranet.pl 03.07.06, 15:44 czy wykupujecie ac na wyjazd na ukraine? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: AC na samochód 04.07.06, 14:49 Polskie AC niestety nie jest ważne na wschód od RP.. Można w niektórych firmach wykupić, ale podobno kosztuje to bardzo słono. Można wykupić na Ukrainie. Koszt także bardzo wysoki. Jednym słowem - chyba nie warto. Na Ukrainie raczej jest bezpiecznie. Zostawiaj autko na strzeżonych parkingach itd.. Lepiej (IMHO) zainwestować pieniądze w dodatkowe zabezpieczenia (typu anty-coś tam..) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: AC na samochód IP: *.chello.pl 24.07.06, 19:15 właśnie wróciłem od agenta ubezpieczeniowego i sprawa ma się następująco: AC na Ukrainie nie uchroni nas od kradzieży, można jednak wykupić rozszeżenie ubezpieczenia od kradzieży na Ukrainie w PZU oraz PTU. Warunek jednak to pełne ubezpieczenie AC + 100% zwyżki na ubezpieczenie od kradzieży. W moim przypadku za auto, które zostalo wycenione na 21000zł, musialem dopłacić 300zł., żeby ubezpieczyć od kradzieży na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: AC na samochód IP: *.135.rev.vline.pl 26.07.06, 20:24 A Litwa nie jest na wschodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skferek Re: AC na samochód IP: *.dynamic.chello.pl 07.10.13, 21:23 Litwa jest w UE i dlatego AC obowiącuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr1 Re: AC na samochód IP: *.jjs.pl 07.07.06, 14:40 Polskie AC na Ukrainie nie chroni przed kradzieżą samochodu, ale przed uszkodzeniem tak. Można wykupić dodatkową opcję, ale tylko w firmie, w której mamy ubezpieczenia AC. Taką możliwość daje m.in. PZU i Warta. Koszt to ok. 30 proc. wartości polisy krajowej. NIe można jednak wykupić jej tylko na czas wyjazdu, lecz do końca ważności polisy. Jeśli np. wynosi on tylko miesiąc zapłącisz niewiele, jeśli rok będzie to kosztowało słono. Jeżdżąc w Karpaty nie wykupuję dodatkowego ubezpieczenie, samochód trzymam w strzeżonym miejscu, jest tam bezpiecznie, a ponadto mój fiat stilo nie jest obiektem marzeń wschodnich mafiosów. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: AC na samochód 15.07.06, 23:21 A co jest obiektem ich marzeń? Czy duzo widziałeś tam Fordów oraz ich serwisów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr1 Re: AC na samochód IP: *.jjs.pl 18.07.06, 14:19 NIe widziałem tam serwisu forda, niewiele jeździ samochodó tej marki. JEst natomiat dużo sklepów z częściami zamiennymi, zwykle uzywanymi do aut zachodnich. Prestiżowe marki na Ukrainie to głównie mercedesy, bmw, jeepy, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
drumiki AC Ukraina 23.08.13, 23:38 ...dla Chryslera T&C ubezpieczenie AC na Ukrainę to ok 420 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyszek72 Re: AC Ukraina IP: *.sileman.net.pl 21.01.14, 20:38 Byłem na Krymie w 2011 auto ubezpieczone w Hestii dopłaciłem parę złotych do polisy AC i tylko za okres pobytu.W tym roku też się wybieram na Krym , więc co i jak napiszę później. Odpowiedz Link Zgłoś