Gość: Eber IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:00 Czy ktoś tam był i ma dobry nocleg, jak dojechac? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: domin Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.chello.pl 10.09.06, 18:06 Byłem, noclegu nie posiadam, można dojechać na rózne sposoby. Zależy skąd jedziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ancyk.62 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 10.09.06, 20:33 hmm....byłam tam niespełna miesiąc temu. Nocleg przd Kamieńcem był naszym pierwszym noclegiem...i chyba ostatnim bardzo przyzwoitym:) Przed wjazdem do Kamieńca po prawej stronie jest stacja benzynowa- motel. 70 hrywien za 2-osobowy pokój,naprawde bardzo przyzwoite warunki,czysto,mili gospodarze..polecam. Trudno mi o bliższe namiary...chyba więcej stacji z motelem przed Kamieńcem nie bylo Jechaliśmy trasa : Tarnopol-Winnica itd.. Mniej więcej w połowie trasy jest zjazd na Kamieniec Podolski..i niedaleko Chocim. Duzo wrażeń zyczę...Ja wyjazd wspominam rewelacyjnie.. Niestety trasa do Kamieńca była najgorsza...póżniej juz normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dymitros Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:17 Czy można znależć fajną kwatere w Czerniowcach, Jakie są ceny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 08:36 Czy w Czerniowcach są jakies dobre noclegi. Czy warto je zwiedzac? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: 80.84.181.* 11.09.06, 12:24 >Czy w Czerniowcach są jakies dobre noclegi. Czy warto je zwiedzac? Polecam hotel Bukowyna, niedaleko centrum. Zwiedzac WARTO! Przepiekna starowka, rewelacyjnie odnowiona (znacznie lepiej niz we Lwowie). W nocy wyglada super. Jednym slowem stolica (Bukoviny). W okolicach Czerniowcow polecam wypad do wsi Toporiwci (20 min jazdy marszrutka). Stoi tam bardzo ciekawa cerkiew obronna. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:23 Miasto jest fantastyczne. Oprócz starówki warto zwiedzić cmentarze: katolicki i żydowski i zobaczyć pomnik Legionistów w Rarańczy (teraz Ridkivcy. Również polecam hotel Bukovyna - 170 hr dwójka. Najwygodniej dojechać pociagiem z Przemyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
irish76 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 18.09.06, 16:02 bylem samochodem ale pewnie mozna i pociagiem. z tym ze do Kamienca niczym bezposerdnio nie dojedziesz i musisz sie przesiadac albo w Chmielnickim albo w Czerniowcach. w Kamiency spalem w hotelu Ukraina i nie polecam. tzn jak ktos nie jesr francuski piesek a nie chce spac u naszego ksiedza to moze sie przemeczyc noc czy dwie. inne hotele sa podobno wyremontowane ale drogie. i nie polecam hotelu Geolog w Stryju! omijac szerokim łukiem! Czerniowce faktycznie sprawiaja poztytywne wrazenie bo tam co sie dzieje tzn remontuja itd. jak bylem tam rok temu to starowka byla rozkopane. widocznie remont juz sie skonczyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoltar Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.apus-net.pl 01.12.06, 05:56 W Kamieńcu pytaj o nocleg na plebanii u polskiego księdza na starówce. Jesli u niego będzie full na pewno znajdzie się kilka miejsc u polskiej rodziny organisty z tamtejszego kościoła p. Stasia Nahorniaka. Przesympatyczni ludzie, mają fajny dom , są zyczliwi.A jaką jajecznicę serwuje gospodyni..Mniam...No i trunki własnej roboty:-)Pan Staś opowiada świetne historie. Adres o ile pamiętam : Pionierskij Piereułok, numer zapomniałem:-).Na tej ulicy każdy go zna.Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.jjs.pl 01.12.06, 10:09 Noclegi w Kamieńcu Hotel Ksenia, znajduje się za twierdzą, nocują tu głównie polskie wycieczki. Dwójka z łazienką 120 hr. Żwaniecka szose 3, tel. (03849) 28 613. Ukraina, postsowiecki gmach w samym centrum miasta, blisko starówki. Zwykła jedynka – 44 hr, z łazienką 100 hr. Tel. (03849) 32 300, 39 148. Gala, nowy hotel o wysokim standardzie, ok. 1,5 km od centrum. Dwójka – 180-200 hr. Łesi Ukrainki 84, tel. (03849) 28 106, 36 777. Hetman, komfortowy hotel, znakomicie położony, przy Polskim rynku 8, w kamienicy z 1735 r. Dwójka – 350-400 hr, tel. (067) 588 22 15, 763 15 28. Noclegi oferują również o.o. paulini w pokojach z łazienką (ok. 12 dolarów od osoby z 2 posiłkami), tel. (03849) 234 59 oraz parafia przy katedrze w pokojach wieloosobowych, tel. (03849) 232 44. Odpowiedz Link Zgłoś
kresen Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 02.12.06, 17:34 Witam ! nocleg w Kamiencu Podolskim u moich znajomych rodzina polska Pani Maryla tel 00380-3849-25851 powołac sie na Kazika nocleg bez wyzywienia 5 $=25 hrywien a z 2 posilkami 10 $=50 hrywien . Z Przemyśla pociag do Czerniowiec i dalej do Kamienca lub z Przemysla pociag do Chmielnickiego i dalej do Kamienca to ok. 100 km w obu przypadkach.Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yona Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.aster.pl 13.02.07, 20:09 Mam pytanko apropos Kamienca. Czy jest tam na dworcu jakas przechowalnia bagazu? Pytam, bo bede z kajakiem wracajac z Dniestru i niewygodnie bedzie sie z taka paka wloczyc po miescie, a warunkow ukrainskich nie znam nic a nic - bede pierwszy raz. I jeszcze jedno - jak dostac sie z Chocimia do Kamienca? Jak dalej do Lwowa juz wiem. dzieki za pomoc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.bhsu.edu 13.02.07, 21:14 >Czy jest tam na dworcu jakas przechowalnia bagazu? Dworzec dosc duzy tam jest, wiec musi byc. Zawsze mozna znalezc rozwiazanie. Nie znalezlismy przechowalni w Buczaczu, wiec zostawilismy nasze plecaki w ...sklepie spozywczym ;) >I jeszcze jedno - jak dostac sie z Chocimia do Kamienca? Na tej trasie jest duzo busow. Odpowiedz Link Zgłoś
lukklimowicz1 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 16.02.07, 11:50 Kresen, czy możesz powidzieć mniej więcej jakie są tam warunki? Czy to jest daleko od centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
cotokurwajest Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 13.03.07, 15:40 Przechowalni nie ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktor [...] IP: *.umcs.lublin.pl 09.05.07, 11:50 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bolas Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 18.05.07, 17:09 Byłem na majówce w okolicy - Chocim, Skała Podolska, Okopy Św.Trójcy, no i sam Kamieniec. Przyjechałem za flaszkę wódki, doczepiając się w Stanisławowie do polskiej wycieczki. Dalej pojechaliśmy sobie do Kijowa. Akurat w maju było cieżko z kwaterami (wolne dni u nich też). Koleją są dobre połączenia do Kijowa, z dworca autobusowego bez problemu można dojechać do miasta Chmielnicki które jest spotrym wezłem kolejowym i z niego wszędzie. Do Kamieńca za to na luzie busami z Czerniowców. Parę fotek: Kamieniec - forteca: odkrywca.pl/forum_pics/picsforum19/kamieniec_podolski3.jpg img520.imageshack.us/img520/4327/kamieniecpodolski1tb2.jpg img523.imageshack.us/img523/6638/kamieniecpodolski10jo1.jpg img254.imageshack.us/img254/284/kamieniecpodolski6rj2.jpg Chocim: img221.imageshack.us/img221/2392/chocim3ot6.jpg odkrywca.pl/forum_pics/picsforum19/chocim1.jpg Odpowiedz Link Zgłoś