Dodaj do ulubionych

Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.06, 18:00
Czy ktoś tam był i ma dobry nocleg, jak dojechac?
Obserwuj wątek
    • Gość: domin Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.chello.pl 10.09.06, 18:06
      Byłem, noclegu nie posiadam, można dojechać na rózne sposoby. Zależy skąd jedziesz.
      • ancyk.62 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 10.09.06, 20:33
        hmm....byłam tam niespełna miesiąc temu.
        Nocleg przd Kamieńcem był naszym pierwszym noclegiem...i chyba ostatnim bardzo
        przyzwoitym:)
        Przed wjazdem do Kamieńca po prawej stronie jest stacja benzynowa- motel.
        70 hrywien za 2-osobowy pokój,naprawde bardzo przyzwoite warunki,czysto,mili
        gospodarze..polecam.
        Trudno mi o bliższe namiary...chyba więcej stacji z motelem przed Kamieńcem nie
        bylo
        Jechaliśmy trasa : Tarnopol-Winnica itd.. Mniej więcej w połowie trasy jest
        zjazd na Kamieniec Podolski..i niedaleko Chocim.
        Duzo wrażeń zyczę...Ja wyjazd wspominam rewelacyjnie..
        Niestety trasa do Kamieńca była najgorsza...póżniej juz normalnie
      • Gość: dymitros Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 15:17
        Czy można znależć fajną kwatere w Czerniowcach, Jakie są ceny
    • Gość: gosc Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.06, 08:36
      Czy w Czerniowcach są jakies dobre noclegi. Czy warto je zwiedzac?
      • Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: 80.84.181.* 11.09.06, 12:24
        >Czy w Czerniowcach są jakies dobre noclegi. Czy warto je zwiedzac?

Polecam hotel Bukowyna, niedaleko centrum.

Zwiedzac WARTO! Przepiekna starowka, rewelacyjnie odnowiona (znacznie lepiej niz
        we Lwowie). W nocy wyglada super. Jednym slowem stolica (Bukoviny). W okolicach
        Czerniowcow polecam wypad do wsi Toporiwci (20 min jazdy marszrutka). Stoi tam
        bardzo ciekawa cerkiew obronna.

Powodzenia

• Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 14:23
          Miasto jest fantastyczne. Oprócz starówki warto zwiedzić cmentarze: katolicki i
          żydowski i zobaczyć pomnik Legionistów w Rarańczy (teraz Ridkivcy. Również
          polecam hotel Bukovyna - 170 hr dwójka. Najwygodniej dojechać pociagiem z
          Przemyśla.
    • irish76 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 18.09.06, 16:02
      bylem samochodem
      ale pewnie mozna i pociagiem. z tym ze do Kamienca niczym bezposerdnio nie
      dojedziesz i musisz sie przesiadac albo w Chmielnickim albo w Czerniowcach.
      w Kamiency spalem w hotelu Ukraina i nie polecam. tzn jak ktos nie jesr
      francuski piesek a nie chce spac u naszego ksiedza to moze sie przemeczyc noc
      czy dwie. inne hotele sa podobno wyremontowane ale drogie.
      i nie polecam hotelu Geolog w Stryju! omijac szerokim łukiem!

Czerniowce faktycznie sprawiaja poztytywne wrazenie bo tam co sie dzieje tzn
      remontuja itd. jak bylem tam rok temu to starowka byla rozkopane. widocznie
      remont juz sie skonczyl
    • Gość: zoltar Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.apus-net.pl 01.12.06, 05:56
      W Kamieńcu pytaj o nocleg na plebanii u polskiego księdza na starówce. Jesli u
      niego będzie full na pewno znajdzie się kilka miejsc u polskiej rodziny
      organisty z tamtejszego kościoła p. Stasia Nahorniaka. Przesympatyczni ludzie,
      mają fajny dom , są zyczliwi.A jaką jajecznicę serwuje gospodyni..Mniam...No i
      trunki własnej roboty:-)Pan Staś opowiada świetne historie. Adres o ile
      pamiętam : Pionierskij Piereułok, numer zapomniałem:-).Na tej ulicy każdy go
      zna.Powodzenia!
    • Gość: piotr66 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.jjs.pl 01.12.06, 10:09
      Noclegi w Kamieńcu
      Hotel Ksenia, znajduje się za twierdzą, nocują tu głównie polskie wycieczki.
      Dwójka z łazienką 120 hr. Żwaniecka szose 3, tel. (03849) 28 613.
      Ukraina, postsowiecki gmach w samym centrum miasta, blisko starówki. Zwykła
      jedynka – 44 hr, z łazienką 100 hr. Tel. (03849) 32 300, 39 148.
      Gala, nowy hotel o wysokim standardzie, ok. 1,5 km od centrum. Dwójka – 180-200
      hr. Łesi Ukrainki 84, tel. (03849) 28 106, 36 777.
      Hetman, komfortowy hotel, znakomicie położony, przy Polskim rynku 8, w
      kamienicy z 1735 r. Dwójka – 350-400 hr, tel. (067) 588 22 15, 763 15 28.
      Noclegi oferują również o.o. paulini w pokojach z łazienką (ok. 12 dolarów od
      osoby z 2 posiłkami), tel. (03849) 234 59 oraz parafia przy katedrze w pokojach
      wieloosobowych, tel. (03849) 232 44.
    • kresen Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 02.12.06, 17:34
      Witam ! nocleg w Kamiencu Podolskim u moich znajomych rodzina polska Pani Maryla
      tel 00380-3849-25851 powołac sie na Kazika nocleg bez wyzywienia 5 $=25 hrywien
      a z 2 posilkami 10 $=50 hrywien . Z Przemyśla pociag do Czerniowiec i dalej do
      Kamienca lub z Przemysla pociag do Chmielnickiego i dalej do Kamienca to ok. 100
      km w obu przypadkach.Powodzenia
      • Gość: yona Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.aster.pl 13.02.07, 20:09
        Mam pytanko apropos Kamienca.
        Czy jest tam na dworcu jakas przechowalnia bagazu? Pytam, bo bede z kajakiem
        wracajac z Dniestru i niewygodnie bedzie sie z taka paka wloczyc po miescie, a
        warunkow ukrainskich nie znam nic a nic - bede pierwszy raz.
        I jeszcze jedno - jak dostac sie z Chocimia do Kamienca? Jak dalej do Lwowa juz
        wiem.
        dzieki za pomoc :-)
        • Gość: unmay Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce IP: *.bhsu.edu 13.02.07, 21:14
          >Czy jest tam na dworcu jakas przechowalnia bagazu?

Dworzec dosc duzy tam jest, wiec musi byc.

Zawsze mozna znalezc rozwiazanie. Nie znalezlismy przechowalni w Buczaczu, wiec
          zostawilismy nasze plecaki w ...sklepie spozywczym ;)

>I jeszcze jedno - jak dostac sie z Chocimia do Kamienca?

Na tej trasie jest duzo busow.
      • lukklimowicz1 Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 16.02.07, 11:50
        Kresen, czy możesz powidzieć mniej więcej jakie są tam warunki? Czy to jest
        daleko od centrum?
        • cotokurwajest Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 13.03.07, 15:40
          Przechowalni nie ma :(
    • Gość: wiktor [...] IP: *.umcs.lublin.pl 09.05.07, 11:50
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • bolas Re: Kamieniec Podolski, Chocimski, Czerniowce 18.05.07, 17:09
      Byłem na majówce w okolicy - Chocim, Skała Podolska, Okopy Św.Trójcy, no i sam
      Kamieniec. Przyjechałem za flaszkę wódki, doczepiając się w Stanisławowie do
      polskiej wycieczki. Dalej pojechaliśmy sobie do Kijowa.

Akurat w maju było cieżko z kwaterami (wolne dni u nich też).
      Koleją są dobre połączenia do Kijowa, z dworca autobusowego bez problemu można
      dojechać do miasta Chmielnicki które jest spotrym wezłem kolejowym i z niego
      wszędzie. Do Kamieńca za to na luzie busami z Czerniowców.

Parę fotek:

Kamieniec - forteca:
      odkrywca.pl/forum_pics/picsforum19/kamieniec_podolski3.jpg
      img520.imageshack.us/img520/4327/kamieniecpodolski1tb2.jpg
      img523.imageshack.us/img523/6638/kamieniecpodolski10jo1.jpg
      img254.imageshack.us/img254/284/kamieniecpodolski6rj2.jpg
      Chocim:
      img221.imageshack.us/img221/2392/chocim3ot6.jpg
      odkrywca.pl/forum_pics/picsforum19/chocim1.jpg
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka