Dodaj do ulubionych

deklaracja celna

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 11:52
Czy ktoś to wypełnia?
Obserwuj wątek
    • Gość: lulu Re: deklaracja celna IP: *.magnus.kiev.ua 25.02.08, 12:58
      Każdy kto zapuszcza się dalej niż do najbliższego monopolowego.
      Taki obowiązek. Trzeba wypełnić i jedną karteczkę trzymać w paszporcie na
      wypadek kontroli, a po powrocie oddać ukraińskiemu celnikowi.
      • Gość: ira Re: deklaracja celna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.08, 18:56
        To nie wypełnia się tego z powrotem jak się idzie z karteczką po pieczątkę?
        • kruz7 Re: deklaracja celna 25.02.08, 22:24
          Na granicy wypełniałem deklaraję w dwóch egzemplarzach. Jedną oddałem celnikowi
          podczas wjazdu, drugą podczas wyjazdu. Wiedzą dzięki temu ile kto był u nich. W
          razie zgubienia jej można mieć na granicy poważne kłopoty. Ukraińcy już potrafią
          zadbać o to, aby odpowiednio wówczas umilić nam czas. Czytałem raz o wyjątkowo
          miłym potraktowaniu na granicy w razie braku drugiej części karteczki.
          • Gość: unmay Re: deklaracja celna IP: 206.176.39.* 26.02.08, 17:34
            >Na granicy wypełniałem deklaraję w dwóch egzemplarzach. Jedną oddałem
            celnikowi>podczas wjazdu, drugą podczas wyjazdu. Wiedzą dzięki temu ile kto był
            u nich.

Sa karteczki imigracyjne, sa deklaracje celne. To sa rozne karteczki!!!
            • kruz7 Re: deklaracja celna 26.02.08, 22:54
              Ja wypełniałem deklarację celną. W zeszłym roku pojawiły się nowe wzory ich.
            • Gość: rita Re: deklaracja celna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.08, 13:22
              Wypełniałeś kartkę imigracyjną,deklaracja to coś innego.To kartka którą wypełnia się tylko wracając do Polski i pisze się na niej co się przewozi.Tylko jak ktoś daje w łapę to tego nie wypełnia.
            • Gość: Frantic Re: deklaracja celna IP: 195.47.201.* 28.02.08, 11:03
              Nam wogóle nie dano żadnych deklaracji, a po 10 dniach przy
              wyjeździe celniczka na granicy powiedziała, żebyśmy przechodzili i
              nie robiła problemów.Wszystko zależy od podejścia.
              • bartos4 Re: deklaracja celna 01.03.08, 21:54
                Zgadza się. Kartka imigracyjna i deklaracja celna to 2 różne rzeczy, które są w tym poście ze sobą mylone. Kartka imigracyjna to dokument składający się z 2 części. Po wypełnieniu jedną część zostawia się przy wjeździe na Ukrainę, drugą trzeba oddać przy wyjeździe.

Deklaracja celna - nie wiem czy jest to obowiązkowe, ale warto wypełnić ją w przypadku wwożenia na Ukrainę rzeczy, na temat których ukraińscy celnicy mogą mieć podejrzenia, że je się z Ukrainy wywozi. A tak, masz kwit, że przywiozłeś to ze sobą.
                • Gość: unmay Re: deklaracja celna IP: 206.176.39.* 03.03.08, 18:03
                  >A tak, masz kwit, że przywiozłeś to ze sobą.

Pod warunkiem ze jest podsteplowany!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka