Gość: Dzyn dzyn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.08, 15:29 Kurcze blade!!! na granicy mrówki protestują, a tu znawcy Ukrainy sobie spią!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
buanitka Re: Co słychać na granicy-mrówki 08.12.08, 17:11 no bo "mrówkowanie" nie wiele wspólnego ma z turystyką :) bez obrazy :) mnie osobiście bardziej ciekawi fakt iż na Krymie są upały :D 4 grudnia było +24 st. C!! Wieczorem o godz. 19.30 - było +19 st.C!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzyń dzyń jaki prowadzący, taki poziom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 09:58 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzyń dzyń Moderator prowadzi dyskusje, nie spełnia ambicyjki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.08, 10:39 mylisz nie poraz pierwszy swoje role. Masz prowadzić dyskusje, a nie spełniać SWOJE AMBICYJKI. To, że Ci się podoba Krym, to nie znaczy, że istotną rolę w turystyce odgrywa granica. A na granicy ostatnio jest gorąco, a nawet bardziej upalnie niż na równiku w grudniu, a nie na Krymie. Gdzie Krym, gdzie Rzym. Mówmy na TEMAT!!!!! MODERATOR MA BYĆ BEZSTRONNY!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Moderator prowadzi dyskusje, nie spełnia ambi 09.12.08, 10:50 drogi 'rozczarowany' dzyń dzyń! Weź już zejdź ze mnie! To jest już nudne. > mylisz nie poraz pierwszy swoje role. Masz prowadzić dyskusje, a nie > spełniać SWOJE AMBICYJKI. A czy odpowiedziałam jako MODERATOR??? To tobie ciągle coś się myli.. odpowiedziałam jako 'zykły użytkownik'. I od kiedy to JA MAM PROWADZIĆ DYSKUSJĘ? :O heh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzyń dzyń Moderatorem jest buanitka, czy nie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 08:34 to kiedy jesteś prywatnie, a kiedy funkcyjnie???? Ja o granicy, a ty o Krymie!!!!!!Co jedno ma do drugiego? Prywatnie, czy służbowo, ale na temat!!!!!!Sr..... muszki będzie wiosna- zastanów się!!!!!Co jest nudne???? Zapytałem się O GRANICE, bo tam ostatnio sytuacja jest bardzo napięta i burzliwa, i liczyłem, że może ktos coś wiecej powie niż wiem z mediów. Ciebie interesują upały na Krymie w grudniu. To pisz sobie na ten temat w wątku pogoda. albo załóż sobie wątek anomalia pogodowe na Krymie. Nie ośmieszaj Siebie, bo od kogo ale od Ciebie można wymagać coś wiecej, w tym kultury, której Ci niestety brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
buanitka Re: Moderatorem jest buanitka, czy nie??? 10.12.08, 10:52 prywatnie - mój nick wyświetla się na czarno, funkcyjnie - nick na czerwono. > Ja o granicy, a ty o Krymie!!!!!!Co jedno ma do drugiego? a tyle, że kolejny raz przekonałam się, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Prywatnie, > czy służbowo, ale na temat!!!!!!Sr..... muszki będzie wiosna- > zastanów się!!!!! Bo moim zdaniem temat to żaden! Załóżmy, że skoro interesuję się 'turystyką' to jakoś nie martwi (czytaj: nie obchodzi) mnie ilość przemycanego alkoholu/ papierosów przez granicę, a jeżeli nie chce trafić na blokadę w Medyce - to wybieram inne przejście! i wsio! :O A jak nie pasuje dzyń-dzyniowi moje zdanie - to go nie czytaj! nikt nikogo i do niczego nie zmusza.. >>Co jest nudne???? Ty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzyń dzyń buanitko trollujesz!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.08, 11:21 a to moderatorowi nie przystoi i jest nieetyczne!!! P.S. zastanów się nad Sobą i swoją rolą!!! Szkoda bełkotać z Tobą. Pilnuj dyskusji, a nie wtryniaj się między wódke a zakąske!!!! Ambicyjki zostaw sobie na boku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Timothy Re: buanitko trollujesz!!!! IP: *.blue-net.com.pl 17.12.08, 21:08 Ergo: na temat. Powrót z Ukrainy samochodem przez Rawę 9 grudnia. Kolejka ok. kilometra, ale stanie na kilkanaście godzin, bo posuwa się BARDZO wolno. Dominują paliwowe polskie mrówki samochodowe (miejscowi, z rejestracją LT (Tomaszów Lubelski). Uważnie patrzę, która z kolejnych instancji polskich i ukraińskich tworzy tę kolejkę. Okazuje się to dopiero na samym końcu: POLSCY CELNICY! Why am I not surprised! Pracują jak muchy w smole - ostentacyjnie wręcz powoli. Zbierają wszystkie paszporty i dowody rejestracyjne, żeby je zarejestrować (mimo że wcześniej to samo z paszportami zrobiła juz straż graniczna). Takie przepisy, mówią. Głowę dam, że wpisują to wszystko jednym palcem, zastanawiając się długo przy każdym uderzeniu w klawiaturę. Pytanie: czy to dalszy ciąg włoskiego strajku, czy ukaz z góry, żeby mrówki za bardzo nie uszczuplały skarbu państwa, jeżdżąc tam i z powrotem po paliwo (bak plus kanister 10 litrów), alkohol i papierosy. Tym bardziej, że hrywna właśnie spada na łeb na szyję - i Ukraina tanieje równie szybko. Tak czy inaczej należałoby te gnojstwo w mundurach celników rozpędzić na cztery wiatry! Jedny słowem, wjazd na Ukrainę samochodem - bez kolejki. Powrót - horror. Dzięki naszym kochanym celnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
des4 Re: buanitko trollujesz!!!! 18.12.08, 10:46 problem w tym, ze praca celników polega na przestrzeganiu obowiązujacego prawa, a prawo jes takie, ze możesz przewieźć 1l mocnego alkoholu i 2 paczki papierosów...wczoraj wracałem z Lwowa, na przejściu w Medyce spędziłem 3 godziny...spędziłbym niecałą godzine gdyby nie przemytnicy upychający fajki i wódę gdzie się da do swoich sztrucli, kay samochód był dokladnie przeszukiwany i z prawie każdego, zwłaszcz na przemyskich numerach wyciągano jakiś lewy towar... tak więc postałem...dzieki naszym kochanym przemytnikom... Odpowiedz Link Zgłoś
szut Re: Moderatorem jest buanitka, czy nie??? 20.12.08, 10:16 > Bo moim zdaniem temat to żaden! Załóżmy, że skoro interesuję > się 'turystyką' to jakoś nie martwi (czytaj: nie obchodzi) mnie > ilość przemycanego alkoholu/ papierosów przez granicę, Tu raczej nie chodzi o ilość przemytu, ale tłumy blokujące drogę i upierdliwych celnikow (OK, sa upiedliwi z powodu tlumow - koleczko sie nakreca... mrowki oczywiscie tez czesto-gesto sa chamskie). > a jeżeli nie chce trafić na blokadę w Medyce - to wybieram inne przejście! i wsio! :O Taaa... zwlaszcza mam szanse wybrac "inne przejscie", gdy dojade busem do Szehyni, a tam du.. to jest korek ;)) Moge oczywiscie wrocic tym samym busem do Lwowa i zastanawiac sie, na ktore przejscie uderzyc. Wiem, wybor jest. Tylko, ze korki sa na kazdym przejsciu. Czy uwazasz, ze taki watek jest zbedny?? Zobacz ile na Twoim forum jest tematow typu "jaka sytuacja na granicy". Jedyny przypadek, gdy jechalem autobusem (przez Korczowa) opisalem w innym watku. Jak tam bylem, to jedyna - dostepna toalete w jakims barze - zamkneli ok. (chyba) 1 w nocy i tak sobie staly autobusy do 8 rano... sama radosc. Raz jeden jechalem rejsowym i akurat trafilem na wesolutkich celnikow w PL mundurach, ktorzy zadnego autobusu przez cala noc nie wpuscili. Na zasadzie "bo tak!"... Bo przecierz trzeba "wadze" pokazac. To ja juz wole "na mrowke" w Medyce. Z otwieraniem plecaka, jak najbardziej. I mrowkami pytajacymi, czy mozesz im karton fajek/flaszke przeniesc. A swoja droga, panstwo polskie rzeczywiscie zbidnieje niesamowicie, jak sobie kupie (na wlasny uzytek oczywiscie, nie na handel - nigdy nie wychodze z zalozenia, ze podroz powinna sie zwrocic))o jedna butelke wiecej alkoholu, ktorego u nas nie mozna zdobyc. Zgadzam sie z Toba, mnie tez zwisa kalafiorem ilosc przemycanego alkoholu ;) Odpowiedz Link Zgłoś