Gość: everydayitry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 13:57 Witam, czy da się wstawić reklamy adsense, tak aby wyświetlały się: 1. pomiędzy postami na stronie głównej? 2. pod postem na stronie z pojedynczym wpisem dzięki za odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
s.z.y.m.o.n Re: Reklamy adsense 18.05.10, 16:13 Tak, da się to zrobić. Niestety nie metodą kopij/wklej kod. Adsense ma limit reklam na stronie więc potrzebny byłby jakiś specjalny skrypt. ---- Nowym kod HTML dla blogów Blox-a - Weź głos w dyskusji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Reklamy adsense IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 18:54 Czy ktoś wie jak to napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Reklamy adsense 18.05.10, 19:11 Najprostszy będzie pkt 2 - trzeba wstawić kod reklamy w Ustawienia>wpisy>dodaj pod każdym wpisem. Odpowiedz Link Zgłoś
s.z.y.m.o.n Re: Reklamy adsense 18.05.10, 23:38 ols napisał: > Najprostszy będzie pkt 2 - trzeba wstawić kod reklamy w > Ustawienia>wpisy>dodaj pod każdym wpisem. Tyle, że to skutkuje również dla strony głównej. Jak ma 10 wpisów na stronę to mu Google może zablokować konto za zbyt dużą liczbę bloków reklamowych. Jeśli dobrze pamiętam dopuszczalne jest coś między 3 a 5 na stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: Reklamy adsense 18.05.10, 23:43 Może ale nie musi - warto uderzyć do supportu G. z pytaniem (kiedyś było tak, że te nadmiarowe się po prostu nie pokazywały). Oczywiście ustawienie na 3 wpisy/strona rozwiązuje problem. Odpowiedz Link Zgłoś
mojtrening Re: Reklamy adsense 19.05.10, 19:37 Podpowiem tak: to nie jest prawda, że coś Ci zablokują - nadmiar reklam nie będzie się wyświetlał, ale nie ma obaw co do nadmiaru, bo jeśli wrzucisz kod z AdSense pod każdą notką nawet jeśli ustawisz na stronie głównej wyświetlanie się 10 natek to i tak reklam nie zobaczysz bo przecież to co pod notką wyświetla się tylko wtedy gdy wejdziesz w konkretny link do artykułu. Zostają dwa sposoby: 1. Ręczne dodawanie reklamy w treści każdej notki. 2. Wrzucenie za pomocą kodów dodanych do HTML i CSS kodu reklamy aby była na stałe na stronie głównej w jednym konkretnym miejscu. Wtedy potrzebny byłby prosty zabieg zrobienia miejsca pod tą reklamę w jednym wybranym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
mojtrening Re: Reklamy adsense 19.05.10, 22:44 Nie wiem, czy udało mi się przybliżyć do Twoich oczekiwań, ale wrzuciłem coś, co zastosowałem u siebie - obsluga.blox.pl/2010/05/Reklamy-AdSense-przy-kazdym-wpisie-Przyklad-1.html Odpowiedz Link Zgłoś