Dodaj do ulubionych

prawie oswoiłem FaceBooka

26.12.10, 21:39
Prawie oswoiłem facebooka, ale mam 2 pytania, może ktoś już to przeszedł przede mną:

1. Podgląd twarzy osób z FB (nie wiem, czy chcę mieć, ale pytanie jest):
gdy ustawię show_faces="true" stream="true"
to twarze są, ale ponad twarzami jest mnóstwo miejsca na wpisy na stronie FB (stream)
gdy przestawię na
show_faces="true" stream="false"
wpisy znikają i twarze też
Czy może mieć na to wpływ, że tylko jedna osoba na razie lubi page w FB?

2. Mam kilkadziesiąt kliknięć na "lubię" pod konkretnymi wpisami - czy da się je przenieść do wklejonej ramki na lubię stronę?

Sprawa dotyczy dysonans.blox.pl/html
Obserwuj wątek
    • smcalfa w końcu oswoiłem FaceBooka 27.12.10, 20:37
      Przyznam, że znalazłem ze 20 różnych wersji skryptu, statycznego, dynamicznego, synchronicznego, asynchronicznego, starego, średnio starego, nowego, używającego FBML na różne sposoby i jeszcze jakiś innych.

Na koniec oswoiłem wersję asynchroniczną z dynamicznym wstawianiem FBML (bo BLOX nie udostępnia odpowiedniej konfiguracji pliku HTML). Zaletą wersji asynchronicznej jest to, że komunikacja z FB nie spowalnia ładowania się strony bloxa, czyli można już czytać stronę a FB się w trakcie dociąga. Tu efekt:
      dysonans.blox.pl/html
      Skorzystałem z przykładu podanego tu:
      www.chalapuk.pl/2010/09/facebook-like-box-fan-box/
      przy czym wyciąłem sekcję dotyczącą CSS żeby uzyskać standardowy wygląd (który jest generalnie słabo konfigurowalny)

Oczywiście nie jest to jedyna metoda na wstawienie like-boxu FB, ale kilka innych mi nie zadziałało. Natomiast przyznam się, że oglądając inne blogi zauważyłem, że inni blogerzy wstawiają FB-boxy inaczej
      • aatlanika Re: w końcu oswoiłem FaceBooka 06.01.11, 21:51
        W facebooku jest bardzo dużo przydatnych funkcji tylko starannie ukrytych...
        • Gość: . Re: w końcu oswoiłem FaceBooka IP: 79.139.75.* 06.01.11, 22:32
          masz coś konkretnego na myśli?
    • smcalfa Re: prawie oswoiłem FaceBooka 31.01.11, 09:52
      > Prawie oswoiłem facebooka,

zauważyłem, że wtyczka facebookowa z boxem lubienia nie otwiera się w ogóle w Operze. Czy są jeszcze przeglądarki (safari, może jeszcze coś) w którym nie widać po lewej stronie w moim blogu ramki z osobami lubiącymi mojego bloxa?
      ---
      dysonans.blox.pl/html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka