Dodaj do ulubionych

Problem z wejściem na bloga i cały blox

29.03.11, 22:57
Witam

Od trzech dni spotyka mnie niewiarygodna wręcz sytuacja. Od około 22:45 - 23:00 nei mogę dostać się na swoj blog (onlygoodmusic.blox.pl, główną stronę bloxa, jakikolwiek blog umieszczony na bloxie. Wszystkie inne strony działają bez zarzutu.

Problem sprawdzałem na 3 przeglądarkach, z wyłączonym firewallem, antywirusem. Nic nie pomaga. Rano (przed 7.00) wszystko działa (nie wiem jak w nocy nie sprawdzałem).

Ciekawostka jest taka, że jeśli użyję dowolnej bramki proxy, czy serwera proxy mogę wejść na stronę w każdej chwili.

Czy to jakaś blokada ip? Hosta? Mojego dostawcy netu?

Proszę o jakąś poradę
Obserwuj wątek
    • elpanda Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 30.03.11, 16:44
      witaj, obawiam się, że w tej sytuacji wina może leżeć po stronie twojego dostawcy internetu. u nas, jeżeli blokujemy coś po IP - to jest to raczej możliwość komentowania, a nie czytania. natomiast to co piszesz - że przez proxy działa, a wszystko na bloxie nie działa bez proxy - wskazuje raczej na problemy z dostawcą.

• brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 30.03.11, 22:51
        Witam,

Problem wystąpił ponownie, mniej więcej około 22:45. Później działa elegancko.
        Sprawdzę u dostawcy netu. Pozdrawiam

• brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 31.03.11, 22:27
      To nie dostawca, pytałem dziś. Problem zaczyna być bardzo irytujący... Przerwy występują częściej i są dłuższe. Mam nadzieję, że nie będę musiał opuścić bloxa. Jestem tu od 2006 roku.

• elpanda Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 01.04.11, 14:36
        czy jesteś w stanie sprawdzić jeszcze z innego komputera, w momencie gdy z twojego nie będzie działać?
        • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 01.04.11, 21:16
          Sprawdziłem na drugim komputerze - ten sam problem. Nie wiem co z tym zrobić. Jakieś pomysły?
          • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 04.04.11, 22:30
            Wraz z dostawca netu troszkę pobadaliśmy sprawę. Wygląda na to, że problem jest gdzieś u Was.

Gdy wystąpił problem użyłem komendy tracert blox.pl (print screen do wglądu)

pakiety ładnie wędrują od dostawcy aż do agora.plix.pl [195.182.218.19]
            problemy występuje dopiero w pozycji 6 zaraz po host-193-42.228.45-gazeta.pl [193.42.228.45]
            7. upłynął limit czasu żądania i tak bez końca.

Mam zmienne ip ( co 24 h, lub po resecie) czy blokujecie jakieś zakresy ip?

Ponawiam prośbę o zbadanie tej sprawy
            • bartoszcze trochę offtopicznie 05.04.11, 10:16
              Są na świecie rzeczy i konflikty, o których się nie śniło filozofom.
              Od dwóch lat jest zagadką, dlaczego przy łączeniu się przez iPlusa nie jestem w stanie wejść na adresy wiadomosci.gazeta.pl i gospodarka.gazeta.pl (testowane na trzech przeglądarkach i w porównaniu z dwoma innymi łączami). Na praktycznie wszystkie pozostałe gazetowe i pochodne bez problemu, ale żeby poczytać wiadomości to muszę przejść na tok.fm lub na wyborcza.pl (lub .biz).
              Spodziewam się, że problem opisany w wątku może być podobnej natury..
              • brezly Re: trochę offtopicznie 05.04.11, 20:48
                Mysle sobie, ze kazdy system odpowiednio skomplikowany zaczyna po pewnym czasie zachowywac sie chaotycznie. Szczegolnie jak mu sie losowo zmienia warunki brzegowe, tfu, tfu, chcialem powiedziec: ulepsza stopniowo smile))
            • mpieck Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 05.04.11, 20:14
              Prześlij proszę pełny tracert do mnie mailem.
              • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 06.04.11, 20:58
                Wysłałem. Jakieś wieści?
                • elpanda Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 11.04.11, 15:00
                  wyslij prosze wynikwywolania programu "tracert blox.pl" uruchomiony w czasie, gdy nie moze sie polaczyc (nie przez proxy).
                  najlepiej na gazetowy adres moj lub mpieck.
                  pozdrawiam, panda
                  • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 11.04.11, 20:04
                    Przecież wysłałem na mpieck. Jeszcze raz?
                    • elpanda Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 12.04.11, 15:10
                      cześć,
                      już wyjaśniłem - mpieck rzeczywiście otrzymał od ciebie tą informację i przekazał ją dalej - aktualnie temat jest w trybikach machiny korporacyjnej. smile
                      pozdrawiam, panda
                      • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 01.05.11, 21:41
                        Jakieś wieści w tej sprawie? Bo niestety problem nie zniknął.
                        • brokenhope Re: Problem z wejściem na bloga i cały blox 01.06.11, 23:39
                          Możecie sobie odpuścić już ten problem. Zmieniłem miejsce zamieszkania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka