Dodaj do ulubionych

Jak wrzucić zdjęcie???

IP: 80.48.246.* 07.05.04, 16:55
Próbowałam, ale mam z tym problem. Czy mógłby mi ktoś najprościej, tak krok
po kroczku wink wyjaśnić?? Chciałam wrzucić w zasoby, ale wyskakuje info, że
są złe...hm...a jak mi się udało, to potem się okazało, że się nie chcą
otwierać po wyciągnięciu z zasobów... jestem zielona wink
Obserwuj wątek
    • Gość: zielona Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: 80.48.246.* 07.05.04, 21:53
      sama sobie odpowiem: chyba dziwne pytanie zadałam smile)), bo nikt nie
      odpisał,obejdę się bez tych zasobów /tongue_out/ozdrawiam
      • tebe Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 08.05.04, 10:59
        Naciskasz dodaj.
        Naciskasz wybierz.
        Wybierasz plik - to już w Twoim kompie.
        Wkleja się ścieżka.
        Naciskasz Dodaj.
        Plik się wczytuje i juz go masz w zasobach.
        "Nie może się nie udać" - Idol
        • Gość: zielona Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: 80.48.246.* 08.05.04, 11:56
          Bardzo dziękuję za te kroczki wink
          • Gość: zielona Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: 80.48.246.* 08.05.04, 13:14
            mój problem polega chyba na tym, że mam niedozwolone pliki, ten który udało mi
            się wcisnąć był zapisany jako gif, dlatego się pewnie udało wink jak się
            domyślacie to tylko moja dedukcja, a nie umiejętności wink...ech.. a jak się
            zamienia pliki jpg na gif?, bo pewnie się da wink
            • if_ona Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 08.05.04, 13:22
              Gość portalu: zielona napisał(a):

> a jak się
              > zamienia pliki jpg na gif?, bo pewnie się da wink

Ściągnij IrfanView www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=5&id=667
              • Gość: zielona Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: 80.48.246.* 08.05.04, 19:29
                Bardzo dziękuję smile, pozdrawiam i CMOK !
            • tomqpl Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 08.05.04, 19:44
              Znaczenie ma też wielkość liter w nazwie pliku. Obrazka z rozszerzeniem .JPG (wielkimi literami) nie przyjmie, trzeba zamienic na .jpg
              • Gość: Inga Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: 217.153.152.* 17.05.04, 16:44
                Noi dobra, mam zdjecie w zasobach, ale ja chce zeby sie pokazalo pod notka albo jako notka. I
                co wtedy?
                • tebe Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 18.05.04, 10:17
                  Jeśli masz edytor zaawansowany ustawiony to skorzystaj z tego co napisałem
                  wyżej. Jeśli prosty - przełącz na zaawansowany.
        • Gość: gywa Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: *.tele2.pl 03.11.04, 21:12
          Tebe, Zrobiłem tak jak napisałeś.Wziołem zakładkę ZASOBY/PLIKI i je wgrałem.
          Pokazuja mi sie tam, ale nadal nie ma ich na moim bloxie.Jak mam zrobic zeby
          sie tam pokazaly. Zdjecia sa zapisane w .jpg , rozmiarowa sie mieszcza(naewt
          jest jeszcze miejsce). W ustawienia?preferencje ma Zaawansowany edytor WYSYWIG.
          W saoby/pliki pokazuje sie napis: "Tu możesz załadować pliki do zasobów bloga.
          Możesz je opublikować w Twoich wpisach. W edytorach WYSIWIG służy do tego
          ikonka "wstaw z zasobów" ".No wiec ja zaladowalem pliki ale sie na blogu
          niepokazuja.Poza tym gdzie mam znalezc w swoim bloxie edytor WYSYWIG i
          ikonke "wstaw z zasobow"?
          Jesli mi w tym pomozesz krok po kroczku, to bede Ci niezmiernie wdziecczny.
          Z powazaniem GYWA
          • Gość: arwen Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:15
            Proszę, proszę o odpowiedź na pytanie wyżej. Dokładnie to samo zrobiłam i nie
            mogę znaleźć ikonki "wstaw z zasobów".
            • eela Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 19.12.04, 23:41
              Wstaw z zasobów to jest ikonka w postaci kwadracika ze strzałką skierowana
              skośnie w lewo (jest za literą A czwarta w dolnym pasku)
              • Gość: arwen Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:00
                rzecz w tym że nie wyświetla się pasek narzędzi
                • owca Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 20.12.04, 18:08

może masz ustawiony prosty edytor tekstowy?
                  jeśli chcesz mieć możliwość wstawiania plików z zasobów powinnaś zmienić na
                  edytor WYSIWYG
                  Ustawienia->Preferencje->Wybierz edytor
                  • Gość: arwen Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.04, 18:40
                    Przykro mi, ale to chyba nie to, mam ustawiony edytor WYSIWYG i też nie ma
                    paska narzędzi, dlatego też mogę publikować tekst bez zdjęć, myślę żo to ma coś
                    wspólnego z zabezpieczeniami na komputerze, ale nie wiem co i jak pozmieniać
                    • Gość: mama_kotula Re: Jak wrzucić zdjęcie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 02:22
                      A z jakiej przeglądarki korzystasz? W Operze nie ma paska narzędzi w żadnym
                      edytorze.
                      • zeppelia Re: Jak wrzucić zdjęcie??? 28.11.05, 09:38
                        mam dokładnie taki sam problem, korzystam z Opery, nnie działa, przeszłam na
                        IE, równiez nie działa. Zaczynam sie denerwować. Mam w zasobach, nie mam opcji
                        wstaw. Nie wiem gdzie szukać pomocy a to chyba częsty problem.
    • Gość: mg ustawiłam IP: *.aster.pl 20.12.04, 18:39
      edytor WYSWIG i dalej nie mam żadnych strzałek i pogrubionych literek
      • Gość: DUPLEJ JAK DODAC? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 18:37
        EJJJJ CO TO JEST TEN WY...COS TAM ???KROK PO KROKU PROSZE!!!!MAM JUZ W ZASOBACH
        ZDJECIE ALE JAK GO DAC NA BLOGA???????????????????????????????
        • anjek18 próba 25.11.05, 17:11
          m.onet.pl/_m/ee64f4aaca8b369cc0a38c4c1da8f173,8,1.jpg" border="0" alt="m.onet.pl/_m/ee64f4aaca8b369cc0a38c4c1da8f173,8,1.jpg">
          • anjek18 Re: próba 25.11.05, 17:12
            imgm.onet.pl/_m/ee64f4aaca8b369cc0a38c4c1da8f173,8,1.jpg/img
            • anjek18 Re: próba 25.11.05, 17:15
              archiwum.zalogag.pl/online/data55/repository/thumbnails/donald.17831.%20235x0.jpg" border="0" alt="archiwum.zalogag.pl/online/data55/repository/thumbnails/donald.17831.%20235x0.jpg">
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka