Dodaj do ulubionych

Problem z widgetem LinkWithin

30.06.11, 15:10
Witam,

próbuję umieścić widget na stronie biuletyna.blox.pl, postępując zgodnie ze wskazówkami z forum, a więc:

- skrypt pobrany z linkwithin umieściłam w bocznej szpalcie
- do treści każdego wpisu dodaję: <div class="linkwithin_div"></div>

Daje to jednak taki rezultat, że pod notką wyświetla się kolejna linijka tekstu [<div class="linkwithin_div"></div> właśnie], a widgetu nie widać w ogóle. Co więcej, kiedy edytuję taki wpis, powyższy tekst znika samoistnie, bez jego wycinania.

Natomiast kiedy wkleiłam <div class="linkwithin_div"></div>" w "dodaj pod każdym wpisem" [zakładka WPISY] widget wyświetla się, owszem, ale jest widoczny na blogu tylko po kliknięciu "przejdź do wpisu". Nie dzielę swoich wpisów na wstęp i dalszą część, więc nie ma potrzeby używania "przejdź do wpisu", i ostatecznie widgetu nikt nie widzi.

Co powinnam zrobić, by był widoczny bezpośrednio pod każdym wpisem na głównej stronie bloga?

Dzięki i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • rozieblox Re: Problem z widgetem LinkWithin 16.07.11, 08:20
      Nie wpisuj tego diva w treści wpisu, tylko w kodzie HTML. I do tego służy pole "dodaj pod każdym wpisem" - samo się doda do wpisu. Rozejrzyj się po sąsiednich wątkach, sporo na ten temat jest.
    • felicja79 Re: Problem z widgetem LinkWithin 19.07.11, 14:58
      Dziś przez przypadek znalazłam rozwiązanie. Dokładną instrukcję umieściłam na moim blogu w części "LinkWithin na stronie głównej bloga":

najlepszedodatkinabloga.blox.pl/2011/07/LinkWithin-You-might-also-like.html

Dla niecierpliwych podaję w skrócie.
      Fragment kodu zawierający podane w poście wyżej znaczniki div rzeczywiście trzeba wkleić w treści każdego posta, ale nie w edytorze zaawansowanym, ale w prostym.
      Klikamy w panelu administracyjnym bloxa -> edytuj -> ustawienia -> edytor i tam zmieniamy na prosty edytor tekstowy. Teraz spokojnie możemy dodać kod klikając -> wpisy i wybierając post do edycji, w którym chcemy umieścic LinkWithin. Jeżeli ma być pod wszystkimi postami na stronie głównej operację trzeba powtarzać ze wszystkimi postami do skutku.
      Wadą takiego rozwiazania jest pewnie to, że strona z tyloma obrazkami będzie ładowała się dłużej. I trzeba pamiętać, żeby nie edytować więcej tych postów w edytorze zaawansowanym, bo widżet zniknie. Można edytować dalej w prostym edytorze tekstowym. Moim zdaniem to drugi wielki minus tego rozwiązania.
      Ja umieściłam widżet na stronie glównej tylko raz, w poście o LinkWithin właśnie, tak dla zachęty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka