23.02.12, 14:40
Na stronie głównej bloxa nie ma obecnie ani jednego nie-spamu:

Together, the most certain organism from the law is the variety, juicer.
imspenerser6 publikuje nowy wpis
Juicer, elderton wines is an pharmaceutical load in nuriootpa, in the barossa
nowy wpis użytkownika waathanesro20
Juicer, the arts are turning sentences in center table and emissions playing to
riffgulrighcont16 wrzuca coś nowego na blog
Juicer, young met to trace the city of london.
icunexout30 dorzuca wpis do blogu
Juicer, in perfect chard bears, the row to tomorrow may be often excess.
therleivide44 publikuje nowy wpis
Redden commonly acquired in tim burton s 2003 taste big fish, juicer.
nowy wpis użytkownika pebbsenvesuf24
Juicer, he received and she was shot.
ticonnibus26 wrzuca coś nowego na blog
This is much the urging philosophy for which industry of safety you briefly
prokansgenre74 dorzuca wpis do blogu
Juicer, catherine s sound, georgia.
tracomalex62 publikuje nowy wp
Obserwuj wątek
    • bartoszcze Re: Spamy 23.02.12, 20:09
      Niestety na Bloksie nie ma nikogo, kto by siedział i wycinał na bieżąco.
      Ewentualnie możesz wklejać linki do tych spamów, lub mailem wysyłać, w końcu pokasują, ale parę takich wątków już tu jest.
      • Gość: piszę bloga Re: Spamy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 15:27
        Dziś sam spam aż w oczy razi!!!!
      • rozieblox Re: Spamy 08.03.12, 18:50
        Spokojnie, nie ma sensu moderować, skoro można dodać bez problemu blog automatem. Przyczyna spamu spamu na Blox jest znana, ma to być poprawione najdalej w kwietniu. I wtedy można zacząć tępić istniejące spamblogi. W tej chwili faktycznie nie ma to sensu.
      • rozieblox Re: Spamy 16.03.12, 20:44
        Odsiewanie spamów automatem nie jest trudne. Napisałem taki prosty skrypt do automatycznego wykrywania spamu na Blox, który zbiera dane o spamach, jakby trochę poprzeglądać false positive'y, to można doszlifować i jak już poprawią captchę, to można zacząć wycinać. W tej chwili wycinanie nie ma sensu - automatem założą kolejne spamblogi.
    • kakunia.k Re: Spamy 01.03.12, 17:30
      kamunikat.blox.pl/2012/03/105711001074111010901072108510721082-3-114-2012.html
      topsaleshere85.blox.pl/2012/03/Griddler-ella-and-her-fast-process-rick-stretch.html
      greatsalesweb81.blox.pl/2012/03/The-voltage-was-combined-from-the-theater-by-a.html
      manysalesonweb63.blox.pl/2012/03/Griddler-kingani-was-shared-from-the-structure.html
      greatgoodsfree4.blox.pl/2012/03/When-they-move-32-090-they-continue-that-kate.html
      greatpricetrade21.blox.pl/2012/03/Griddler-libya-has-carried-250-000-kinds-of-whole.html
      .. i wiele wiele innych...
      • rozieblox Re: Spamy 10.03.12, 13:29
        gry2012.blox.pl/ - ciekawy spamer, z Polski prawdopodobnie, wrzuca masę wpisów, non stop w ostatnio dodanych wpisach...
    • emariolka Re: Spamy 09.03.12, 14:29
      bez sensu taka polityka bo blox przez to schodzi na psy i wyglada jak trupiarnia. same wpisy spamerów. Blox ratuj nas!!! smile
      • slawnw Re: Spamy 17.03.12, 09:27
        emariolka napisała:

> bez sensu taka polityka bo blox przez to schodzi na psy i wygląda jak trupiarnia.
        Właściwie to nie rozumiem, co tak się podniecacie tymi spamami??? A gdzież podziało się to klasyczne zdanie na forum: "piszesz dla siebie, czy dla poklasku/statystyk/itp.?" (niepotrzebne skreślić).

> same wpisy spamerów. Blox ratuj nas!!! smile
        Widocznie to jest wszystko na co Blox stać. Widocznie jest to prawidłowe działanie:
        &11 regulaminu - "AGORA dołoży wszelkich starań w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu Blox.pl oraz udzieli pomocy w rozwiązywaniu problemów dotyczących jego funkcjonowania."[...].
        • rozieblox Re: Spamy 18.03.12, 12:32
          Jakby ktoś pisał wyłącznie dla siebie, to trzymałby wpisy w pliku na dysku, nie w sieci. Spamy mogą drażnić - nie jest przyjemnie siedzieć w śmietniku, podobnie jak przyjemniej mieszkać w budynku z czystą i wyremontowaną klatką schodową itp. Poza tym, zawartość świadczy jakoś o jakości serwisu.
          • slawnw Re: Spamy 19.03.12, 10:01
            rozieblox napisał:

> Jakby ktoś pisał wyłącznie dla siebie, to trzymałby wpisy w pliku na dysku, nie
            > w sieci.
            To akurat dla mnie nie odkrycie. O tym dawno już wspominałem
            > Spamy mogą drażnić
            Mnie nie drażnią - stąd moje zadziwienie. A jak uczy historia: każdy ma swoje zdziwienie. Idę śladem twoich wypowiedzi: "Ja trochę nie rozumiem tego narzekania na "brak promocji". I wygląda mi to na żebranie trochę. Blox - przynajmniej dla mnie - to trochę odrębny serwis i Agora nie ma żadnego obowiązku mieszać go z całą resztą swojego inwentarza. A że kiedyś to robiła... Było, minęło".
            Oczywiście wypowiadasz się w innej sprawie, ale myślę w podobny sposób. Ja też nie rozumiem narzekania i wygląda mi to żebranie trochę. Ja mam wyręczać administrację - zróbcie coś z tym bo mnie nie widać?!? Było posprzątane, ale "było, minęło".

> nie jest przyjemnie siedzieć w śmietniku, podobn
            > ie jak przyjemniej mieszkać w budynku z czystą i wyremontowaną klatką schodową
            > itp. Poza tym, zawartość świadczy jakoś o jakości serwisu.
            >
            Jak czujesz, że siedzisz w śmietniku, to współczuję. Ja siedzę w "swoim pokoju", gdzie jest czysto i schludnie. smile
            • rozieblox Re: Spamy 19.03.12, 18:35
              Co innego działalność promocyjna (odpowiednik sadzenia kwiatków dookoła posesji), a co innego olewanie spamu (odpowiednik śmieci walających się wszędzie). Ignorowanie nadużyć (spam to nadużycie) w sieci na dobre nie wychodzi na dłuższą metę. Pomijam już realny koszt utrzymywania tych śmietników (nie ma darmowych obiadów - prąd kosztuje, miejsce na dysku kosztuje, czas procesora kosztuje i nawet łącze kosztuje).

Poza tym, nie każdy traktuje Blox wyłącznie jako hosting pod swoją stronę. Ja tam lubiłem zerknąć na główną na poprzednim serwisie (Jogger.pl) - była szansa na znalezienie interesującego wpisu/bloga.
              • slawnw Re: Spamy 19.03.12, 21:27
                No i słusznie prawisz, posługując się obrazowymi odpowiednikami ze świata realnego. Pozwól, że pójdę tym śladem. Załóżmy, że żyjemy w jednym wielkim bloku, zwanym Blox, gdzie każdy ma swoje lokum. Pal sześć z kwiatkami, ale ja nadal nie rozumiem, dlaczego mam biegać za dozorcą (odpowiednik admina) krzycząc: panieee, tu leży papierek, i tam też, sprzątnij to pan! Ale gdy komuś zatka się rura i dzwoni do administracji - dozorca jest jej przedstawicielem - prosząc o pomoc, to... tylko cisza gra w telefonie.
                A poza tym, to do mnie ludzie wpadają... prosto przez okno (odpowiednik zakładek, ulubionych i czegoś tam jeszcze), omijając zaśmiecone podwórko, więc nadal nie rozumiem powodów biegania za dozorcą. smile
                • rozieblox Re: Spamy 19.03.12, 22:02
                  Nie chodzi o bieganie za administracją w sprawie interwencji odnośnie pojedynczych spamerów, tylko o jakieś sensowne działania odnośnie masowej plagi, którą widać ostatnio.

Co do wpadania - może jeszcze wpadają, albo może masz specyficzną grupę odbiorców. Jeśli chodzi o wejścia z wyszukiwarki (u mnie większość, poza tym, żeby coś dodać do zakładek trzeba to najpierw znaleźć), to nie byłbym taki pewien, czy ilość syfu się nie przekłada na ilość wejść. W dłuższym okresie, oczywiście. Niezbadane są algorytmy Google'a, a piszemy w tej samej domenie i na tych samych IP, co spamerzy.
                  • bartoszcze Re: Spamy 20.03.12, 08:00
                    Trzymając się metafory administracyjnej - jak jest trzech ludzi w administracji na całe miasto, to nie dziwota, że się na danym osiedlu nie można kogoś doczekać, zwłaszcza że musi przyjść z innego osiedla..
                    Z głównej Bloksa niejeden raz wskoczyłem na coś ciekawego, ale zawsze na zasadzie przypadkowego zerknięcia na nowe posty. I wbrew pozorom teraz też się zdarza, choć spam pojawia się falami.
                    • brezly Re: Spamy 20.03.12, 09:38
                      Myślę że P.T. Wszechadmin wie o problemie, ale nie wie co z nim zrobić.
                      A jeżeli wie co, to nie wie kiedy. A także kto ma to zrobić.

Być może jest tak że Górze już nie zależy na platformie blogowej, a może w ogóle na portalu.
                    • slawnw Re: Spamy 20.03.12, 13:48
                      No, tośmy sobie pogadali i do roboty... wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka