Dodaj do ulubionych

dodawanie pełnych wpisów na głównej

06.03.12, 18:01
Hej, mam problem dotyczący dodawania moich wpisów na stronie głównej bloga. Dokładnie chodzi mi o to że chciałabym aby dodany wpis mój był już rozwinięty a nie jak mam teraz ze aby zobaczyć np. jakiś przepis należy kliknąć ,,wiecej" I istnieje możliwość tego zlikwidowania?
Jeszcze jeden mam problem, tym razem dotyczący zdjęć, w jaki sposób je dodać aby mogły one być odtworzone np. stronie durszlak, wykrywacz smaku? bo dodając wpis zdjęcia nie ma. Wiem, że należy dodawać je tak zeby było w CSS ale jak to zrobic? z góry dzieki za odp. pozdr
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 06.03.12, 19:05
      Ustawienia -> Wpisy -> Podział wpisu na wstęp i treść
      Zaznacz "nie"
      Przy co dłuższych wpisach możesz ten podział zrobić z poziomu notki.

Drugiego pytania nie rozumiem.
      Znalazłam stronę "wykrywacz smaku", tam jest dośc szczegółowy FAQ, ale nic tam nie ma o css.
      w blogu nie umieszczasz zdjeć w css, poza jakimiś bajerami szablonowymi - tylko w treści notki.
      • justynapikula Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 06.03.12, 19:30
        No waśnie robiłam tak zeby wyłączyć ten podział a widze ze non stop mam tak samo na tej głównej stronie ze jest podział. Co do zdjęc to chodzi mi właśnie o to czy np. dane zdjecie należy jakoś wgrac do folderów czy można je od razu wczytać. Ono się pojawie tam gdzie robimy wpis. Z kolei gdy patrze na strone durszlak nie mam zdjecia w danym przepisie. Może tak zapytam, jak wstawic zdjecie do wpisu aby był on wyświetalny na stronach tych dodatowych typu durszlak??
        • radzido Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 06.03.12, 21:31
          justynapikula napisała:

> Może tak zapytam, jak wstawic zdjecie do w
          > pisu aby był on wyświetalny na stronach tych dodatowych typu durszlak??

Normalnie wstawić. Tylko najpierw zlikwidować podział na wstęp i treść. Jeśli jest taki podział, zdjęcie się nie pojawi.
          • justynapikula Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 07.03.12, 09:51
            No właśnie cały mam zaznaczone ze nie chce miec takiego podziału ale na blogu nic sie nie zmienia;/
            • radzido Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 07.03.12, 21:35
              Czy na pewno w:
              Ustawienia -> Wpisy -> Podział wpisu na wstęp i treść
              zaznaczyłaś "nie" i kliknęłaś na dole na "zapisz"?

Jeśli tak właśnie było, to już jest sprawa dla adminów, użytkownicy nic Ci więcej w tej sprawie nie poradzą.
            • mika_p Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 07.03.12, 21:44
              W przeszłych wpisach? To chyba trzeba ręcznie zlikwidowac podział, tzn najpierw skopiowac tekst wstępu do treści, a potem zlikwidowac podział, chyba się da.
    • peploid Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 08.03.12, 16:01
      Prosimy o podanie adresu bloga
      • justynapikula Re: dodawanie pełnych wpisów na głównej 08.03.12, 16:43
        Już jest wszystko ok, po prostu działa to dopiero w nowym wpisie. A ja patrzyłam cały czas na wpisy stare które już były na blogu. Dzieki za pomoc!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka