Dodaj do ulubionych

samonabijanie statystyki

IP: *.idea.pl 03.08.04, 17:09
Możecie jakoś po numerach IP dojść, czy ktoś sam sobie nabija statystykę???
tzn. sam ze swojego kompa bez przerwy wchodzi na swojego bloga i kurcze
bezsensownie psuje całą zabawę, jaką jest pisanie blogów, aby tylko być na 1.
miejscu top 50...
Obserwuj wątek
    • tebe Re: samonabijanie statystyki 03.08.04, 18:00
      Hej
      Ale nie uzależniasz przyjemności jaką daje pisanie bloga od tego, czy ktoś
      gdzieś oszukuje czy nie? Liczy się KTO Cię czyta, KTO i JAK komentuje, a nie,
      że gdzieś ktoś sobie na stukał (jeden z domu, inny z kafejki).

Niemniej dzięki za zgłoszenie.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kasjanka Re: samonabijanie statystyki IP: *.idea.pl 03.08.04, 18:39
        Wiesz, chodziło mi o pewnego rodzaju przyzwoitość czy cos takiego. Zobacz ile
        różnych osób czyta i komentuje Blogus Pospolitus - ile osób ma Jolindę w
        zakładkach a ile osób ma fg2002 (szczerze powiem, widziałam 2 może 3 przypadki
        z fg2002 w zakładkach, a Jolindę ma prawie każdy). Nie chodzi mi o zazdrość, że
        ten oszuścik ma 1. miejsce czy coś takiego - ale jego blog naprawdę nie jest
        interesujący w żadnej formie - ani graficznie, ani treściowo... Kurcze, on po
        prostu psuje ten cały układ i tyle.
        • tebe Re: samonabijanie statystyki 04.08.04, 10:16
          Może ciekawsze będą najczęściej linkowane, planujemy smile
          Doradzam ignorować, każdy sam potrafi ocenić, czy jakiś blog jest ciekawy,
          czy nie warto na niego tracić czasu.
          Nikt nie będzie wiecznie nabijał. A jeśli się to potwierdzi to może np.
          bezprawnie wyzerujemy licznik.
          Pozdrawiam
          • Gość: Kasjanka Re: samonabijanie statystyki IP: *.idea.pl 04.08.04, 11:28
            smile dzięki, pozdrawiam!
          • Gość: leniuch102 Re: samonabijanie statystyki IP: *.Jaracza.K.PL 09.08.04, 11:57
            > Nikt nie będzie wiecznie nabijał. A jeśli się to potwierdzi to może np.
            > bezprawnie wyzerujemy licznik.

ha ha ha. tebe optymista. po to wymyślono komputery, żeby pracowały za nas.
            niestety nabić w bloksie jest wyjątkowo łatwo. i nie jest to działanie bez
            sensu, bo awans do "szóstki" gwarantuje poczytność, poczytność - linki - znowu
            poczytność. pomysł ze zliczaniem adresów ip jest lepszy od dotychczasowego
            systemu refererów, jeśli dopuści się jeden adres/dzień. zdaję sobie sprawę, że
            dyskryminuje to czytelników zza proxy i firewali, mających takie same adresy,
            ale to co teraz dyskryminuje jeszcze gorzej - wydaje mi się, że wizyta z adresem
            bloxa wpisanym do przeglądarki nie jest liczona, jeśli ktoś ma nas w
            bookmarkach to chyba też nie.
            najlepsze byłyby uwierzytelnione rekomendacje.
        • jolinda Re: samonabijanie statystyki 04.08.04, 12:26
          Whaa... Kasjanka smile
          no,jestem mile połechtana smile

...ale tebe ma rację - statsy trzeba na bok odstawić wink
        • corbe Re: samonabijanie statystyki 04.08.04, 18:31
          popatrz na blogi onetowskie, tam dopiero jest horror, bo w czołówce
          najpoczytniejszych blogów są same śmieci, w porównaniu z onetem, pisanie tutaj
          to sama przyjemność smile bo tutaj (poza chyba jednym niechlubnym wyjątkiem)
          ludzie piszą, a nie latają z wywalonym ozorem w pogoni za "komentami"
        • leniuch102 aż tak to chyba nie. 07.08.04, 18:19
          ehe, rzecz gustu. nie wydaje mi się, żeby był w stanie nastukać aż tyle. chodzą
          mi po głowie różne scenariusze, ale na moje oko to blog jak blog. reszta blogów
          z szóstki to jakieś nimfomanie i szpitale na peryferiach, też nie rozumiem jak
          ludzie mogą to czytać - tak jak nie zrozumiem oglądaczy klanu. fg jakoś nie
          szokuje na minus w tym gronie.
          btw jolinda jest ok, ale często najwięcej komentarzy zbierają notki głupie, więc
          ilość komentarzy nie jest wyznacznikiem. miłosza bym nie komentował ale
          kontemplował nie ?
    • Gość: kasjanka Re: samonabijanie statystyki IP: *.idea.pl 04.08.04, 19:07
      wiem, że statystyka nie jest ważna, no ale skoro jest prowadzona i podawana do
      publicznej wiadomości, to niech obowiązują jakieś zasady...
      eeee, z resztą, macie rację: ignorujmy takich blogowiczów!
      taaa, w blogi w onecie rzeczywiście są jednym wielkim bagnem... oczywiście nie
      wszystkie, ale tam generalnie króluje obsceniczność i w ogóle jakiś niesmak
      czuję jak tam zagladam...
    • istraj Re: samonabijanie statystyki 09.08.04, 17:53
      Należy skasować statystyki.Pozdrawiam.
      • assasello Re: samonabijanie statystyki 10.08.04, 08:19
        istraj napisała:

> Należy skasować statystyki.Pozdrawiam.

Pani Doktor postawiła diagnozę? ;>
        • istraj Re: samonabijanie statystyki 10.08.04, 21:08
          assasello napisał:

> istraj napisała:
          >
          > > Należy skasować statystyki.Pozdrawiam.
          >
          > Pani Doktor postawiła diagnozę? ;>
          Ależ nie śmiem się wtrącać do tego na czym się nie znam.Ale drażnią mnie takie teksty jak kolegi"Leniuch102"A jedyną rzeczą jaką mogę zrobić to postulować o skasowanie statystyk.Po co ma się chłopak denerwować?W stres wpadnie i co??Gotowy pacjent!
          • Gość: leniuch102 ale który konkretnie tekst Cię drażni ? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.04, 00:00
            bo napisałem dwa, jeden "merytoryczny" nt. statystyk i jeden z opinią, że blog z
            1. miejsca statystki nie wyróżnia się na minus z pozostałych.
            BTW łatwo Cię rozdrażnić.
            • istraj Re: ale który konkretnie tekst Cię drażni ? 11.08.04, 08:14
              Właśnie ten niby"merytoryczny"To Twoja subiektywna ocena blogów z pierwszej 6..
    • Gość: kasjanka Re: samonabijanie statystyki IP: *.idea.pl 13.09.04, 09:59
      no proszę, a kiedy ja już to podejrzewałam??? Daaaaawno temu.. Niestety miałam
      rację.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka