Dodaj do ulubionych

Zmiana edytora

13.07.15, 13:46
By blogowało Wam się lepiej, nieustannie wprowadzamy zmiany. Tym razem ulepszamy nasz edytor, by nie obciążał Waszych komputerów i urządzeń mobilnych! Mamy nadzieję, że nie odczujecie przebiegu prac, uprzedzamy Was jednak o ewentualnych niedogodnościach.
Obserwuj wątek
    • katja.asd Re: Zmiana edytora 12.08.15, 19:29
      A dojdzie w końcu opcja zmiany rozmiaru czcionki? Czasem chcę jakiś fragment pomniejszyć lub powiększyć, ale nie dokopałam się do tej funkcji w nowym edytorze.
      • bagienny Re: Zmiana edytora 17.08.15, 12:05
        Zaznacz interesujący Cię tekst, następnie w z menu wybierz "Formaty" i wybrać "Headings" tam może zmienić wielkość fontu zaznaczonego tekstu.
        • katja.asd Re: Zmiana edytora 20.08.15, 17:50
          Nie zaznaczonego tekstu, tylko całego akapitu. Nie zawsze chcę powiększać/pomniejszać cały akapit, zwykle chodzi mi o kilka słów. Żeby zrobic kilka słów, muszę edytowac kod źródłowy - tak być nie powinno. No i serio trzeba wielkość tekstu robić przez h1, h2, h3?
          • bagienny Re: Zmiana edytora 21.08.15, 08:26
            W chwili obecnej nie można tego zrobić. Aktualnie pracujemy nad edytorem, by nie obciążął tak zasobów urządzenia. Weźmiemy pod uwagę Twoją sugestię.
          • rozieblox Re: Zmiana edytora 22.08.15, 12:30
            Nie musisz zmieniać wielkości przez użycie nagłówków (h1, h2...). Możesz użyć div+style (niestety, znowu edycja źródła) i odwołać się do CSS. Własny CSS (inline), współgrający z bloxowym, możesz dodać w polu pod każdym wpisem lub we własnym kodzie w bocznej szpalcie.

Poważnie zastanowiłbym się, czy warto zmieniać (różnicować) wielkość tekstu. Z punktu widzenia czytelnika - raczej męczy. A do wyróżniania masz dostępnych (z edytora, bez dotykania HTML) kilka innych technik: b, i, u ostatecznie pre czy blockquote. Jeśli kilka słów, to osobiście używałbym bolda. Ew. b + i. Polecam przymierzyć.
    • rozieblox Re: Zmiana edytora 16.08.15, 10:09
      Jak ostatnio sprawdziłem (po zmianie), to na nowym szablonie nadal męczył CPU.
      • bagienny Re: Zmiana edytora 17.08.15, 12:03
        Niestety. Aktualnie analizujemy co możemy poprawić lub zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka