Dodaj do ulubionych

"atak" na statystyki

02.11.15, 20:16
To, że czasem ze statystykami bloxowymi coś się dzieje dziwnego, to żaden news.
To, że jacyś spamerzy generują czasem człowiekowi jakieś wejścia z dziwnych adresów, też żaden news.
Ale to, co mi się podziało ze statystykami za wczoraj na moim głównym blogu, zaskoczyło mnie. Mam w statystykach masę (jak na moją miarę) wejść z dziesiątek różnych adresów, na kilka screenów. Adresy od początku wyglądają trefnie (ale oczywiście może jakiś mój wpis latał po tumblrze, skąd mogę wiedzieć).
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/QdW9Ty05v003VNUM4X.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/HjzMOZQA9fRgbbLBvB.jpg
fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/AfZNavOOxmpuwYgNYX.jpg
Najciekawsze jest jednak to, że wyświetlenie mi statystyk za 1 listopada powoduje mi zniknięcie okienka wyboru daty (efektywnie odcinając dostęp do statystyk). Trwa to pomimo wylogowania, pomaga dopiero zamknięcie przeglądarki.
Inne blogi, którymi zarządzam, są wolne od podobnych problemów.

Przyznam, że wolałbym być wolny od opisanego problemu.
Obserwuj wątek
    • bagienny Re: "atak" na statystyki 03.11.15, 14:47
      Sprawdzimy.
    • janiolka Re: "atak" na statystyki 05.11.15, 09:27
      ja mam tak wczoraj i dziś
    • rozieblox Re: "atak" na statystyki 15.11.15, 10:39
      "Atak" przez referrer to nic nowego, po prostu większa skala... Chyba, że coś przeoczyłem w Twoich screenach.
      • bartoszcze Re: "atak" na statystyki 15.11.15, 11:07
        No to napisałem, że sam atak nie dziwi, ale czemu mi rozwala stronę ze statystykami?
    • bartoszcze powtórka z rozrywki 14.12.15, 19:00
      Dziś przynajmniej mam trop co do znikania okna zmiany daty w statystykach - któryś z linków jest na tyle długi, że wypycha całość na prawo, że przestaje być widoczne, ale dziś na tyle, że widać gdzie ono jest (choć za daleko, żeby się dało go używać).

Samych spamerskich linków nie ma przesadnie wiele.
      • bartoszcze Re: powtórka z rozrywki 14.12.15, 19:07
        I screen:
        fotoforum.gazeta.pl/photo/1/ff/bg/z4hd/lZVfbg7GqOjraSDlsB.jpg
        Da się tabulatorem przejść do dalszej części okna (jakby się szpalta przesuwała), ale wtedy nie widać z kolei lewej części strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka