eela 28.01.05, 15:05 Do zrobienia akapitu używam  . Gdy ponownie robie w edytorze poprawki akapit mi znika, więc muszę go robić ponownie. To taka uroda czy błąd? Co zrobić, żeby go zachować? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
if_ona Re: Akapity 28.01.05, 16:11 Wcięcie pierwszego wiersza akapitu? To zadanie dla CSS. Znajdz w stylach .BlogWpisTresc i dopisz text-indent: 16px; - Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Akapity 28.01.05, 16:24 No właśnie nie działa wpisane w css, dlatego wpisuje ręcznie. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Akapity 28.01.05, 16:44 ja wpisałam i u mnie wygląda to tak ifona.blox.pl/html/ no chyba że nie rozumiem o co chodzi )) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Akapity 28.01.05, 16:52 O to właśnie, może źle cos wpisałam, sprawdze jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Akapity 28.01.05, 17:00 po px powinien być średnik - sama często go gubię i potem się zastanawiam, czemu nic nie chce działać ) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Akapity 28.01.05, 17:24 Mam średnik, tak mam wpisane .BlogWpisTresc a {text-indent: 15px; font-size: 13px;} Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Akapity 28.01.05, 17:50 Tak jest w oryginalnym css, na typowej skórce, wyrzucenie tez nie powoduje zrobienia akapitu. Próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
if_ona Re: Akapity 28.01.05, 18:12 eela napisała: > Tak jest w oryginalnym css, na typowej skórce, wyrzucenie tez nie powoduje > zrobienia akapitu. Próbowałam. Faktycznie jest to "a".. spróbowałam na oryginalnej skórce wyrzucić to "a" i wcięcie jest.. sprawdzam.blox.pl/html nie rozumiem dlaczego u Ciebie nie działa.. niech admini teraz pomyślą )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tejko Re: Akapity IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 21:12 U mnie też nie działa Jeszcze jak biorę enter żeby napisać np. lalaal lalal to nie działa Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Akapity 29.01.05, 22:26 if_ona dobrze pisze .BlogWpisTresc {font-size: 13px; text-indent: 16px; } zamiast tego co tam w CSSie jest jeszcze jedna uwaga akapity działają na paragrafy <p> a nie na przełamanie linii <br> więc jeśli chce się zrobić jakieś ładne wcięcie bez zmieniania odstępu między wierszami trzeba zadać wygląd paragrafu: p {padding:0px; margin:0px; } Odpowiedz Link Zgłoś