14.03.06, 17:34
bardzo ale to bardzo potrzebuję tej opcji......chcę zamieszczać teksty które nie mogą być kopiowane
Obserwuj wątek
    • ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 18:42
      zamieść informację na blogu, że zabraniasz kopiowania swoich tekstów
      • Gość: offffca Re: NO COPY!! IP: *.media4.pl 14.03.06, 18:47
        Ols, ależ Ty dowcipny. I co, myślisz, że ktoś się przestraszy i nie skopiuje?
        Naiwniak z Ciebie. Ludzie niestety mają głęboko gdzieś to, co się im zabrania.
        • ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 19:30
          to nie dowcip. żadne inne sztuczki nie działają. jest copyright, można dochodzić swoich praw.
          kopiowania zawartości stron nie da się zablokować
          • Gość: monilip Re: NO COPY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.06, 19:50
            znasz sięna HTML?? Jak nie to zajrzyj na jakąkolwiek stronę z HTML i JAVASCRIPT.
            Jest taki kod który zabrania kopiowania , wpisuje go sięw BODY ale nie pamiętam
            jaki. Trzeba wptawić dwa: na zakaz używania zaznaczania tekstu i na zakaz
            otwierania prawym przyciskiem myszy menu (tak też można kopiować),Ja mam coś
            takiego ja piszęjakiśartykuł na swoim blogo o Hp: ww.monilip1991.blox.pl -
            zajrzyj na chyba 3 stronę jest tam artykół o R.A.B. tam mam ten kod.
            POzdrawiamsuspicious
            • ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 20:05
              proszę bardzo, zobacz jak działa twoje "zabezpieczenie"
              poniżej fragment "zabezpieczonej" notki:

R.A.B. - kilka słów
              Tajemniczy R.A.B.
              To co tu pisze to są moje teoria o R.A.B. – to nie koniecznie jest prawda. To tylko moje przypuszczenia.
              Jedną z zagadek w VI tomie Harry´ego Pottera (HP i Książe Półkrwi) jest niewątpliwie tajemniczy R.A.B.
              Co o nim (niej?) wiemy?
              Jeśli te inicjały są prawdziwe (wcale nie muszą - ktoś mógł się tak podpisać by zrzucić winę na kogoś innego) to ta osoba była/jest śmierciożercą.
              Skąd to wiadomo?
            • mpieck Re: NO COPY!! 14.03.06, 21:40
              Zabezpieczenia operte o javascript są nieskuteczne, pozostaje tylko zamieścić
              odpowiednie ostrzeżenie o zakazie kopiowania zawartości.
              • Gość: Hrabina_Feu Re: NO COPY!! IP: *.net-serwis.pl 14.03.06, 22:18
                Ale nie kazdy blogo-maniak to profesjonalista komputerowy, wiekszosc to laicy
                ktorzy o tym nie wiedza (baaa, nie tylko o tym, zobacz ile z nich nie wie jak
                zlikwidowac wlasny blog!), co napisałes. I takie cos co blokuje kopiowanie
                (przyklad blogi na onecie) skutecznie odstrasza amatorow cudzej wlasnosci.
                • ols Re: NO COPY!! 14.03.06, 22:54
                  żeby skopiować "zabezpieczony" tekst nie zrobiłem nic profesjonalnego - zaznaczyłem tekst, potem prawy klawisz myszki i "kopiuj"
                  takie złośliwe javaskrypty są unieszkodliwiane przez większość programów blokujących reklamy, które przy okazji polecam
    • Gość: Filip Re: NO COPY!! - jedyne skuteczne zabezpieczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.06, 10:28
      Są specjalne serwery na które nie można się zalogować. Tylko tam będą naprawdę
      dobrze zabezpieczone przed kopiowaniem.
      • Gość: Fiolka hm IP: *.chello.pl 15.03.06, 17:14
        w sumie nie wiem czy ostrzezenie wystarczy....zamieszcze swoja prace i zonk bo ktos skopiuje da na konkurs nie daj Boze wygra tongue_out i co wtedy.....Myslicie ze u mnie (kiedys)w LO tak nie robili?cudze prace zanosili indifferent wredne.......i co autorowi po ostrzezeniu uncertain

No ale jak chce miec tu to co poradze......eh

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka