Dodaj do ulubionych

Zginął mi licznik statystyk

17.09.06, 12:56
Co może być powodem nagłego zniknięcia licznika wejść, który był i go nie ma i
nie pojawia się mimo poprawnego wpisania kodu? Taki sam mam problem też z
innymi rzeczami, wstawiam zgodnie z instrukcją a się nie pojawiają. Czy mogę
mieć tam coś na stałe zepsute?
Obserwuj wątek
    • ols Re: Zginął mi licznik statystyk 17.09.06, 13:09
      Wygląda na to, że nie działa serwis, z którego masz licznik (stat.4u.pl).
      • kataryna.kataryna Re: Zginął mi licznik statystyk 17.09.06, 13:13
        ols napisał:

> Wygląda na to, że nie działa serwis, z którego masz licznik (stat.4u.pl).

Ale na ich stronę weszłam i mogłam bez problemu zajrzeć do swojego konta. A
        przecież nawet jakby ich serwis nie działał to ich baner nie powinien sam z
        siebie zniknąć z mojego blog. A zniknął bez śladu.
        • ols Re: Zginął mi licznik statystyk 17.09.06, 14:09
          Banner jest "wyciągany" tzw. hotlinkiem właśnie z serwera stat4u, dlatego jak serwis macierzysty nie działa to i bannera nie widać.
          W tym momencie strona Twojego dostawcy statystyk mi się nie otwiera, to na pewno problemy techniczne u nich.
          • kataryna.kataryna Re: Zginął mi licznik statystyk 17.09.06, 14:23
            ols napisał:

> Banner jest "wyciągany" tzw. hotlinkiem właśnie z serwera stat4u, dlatego jak s
            > erwis macierzysty nie działa to i bannera nie widać.
            > W tym momencie strona Twojego dostawcy statystyk mi się nie otwiera, to na pewn
            > o problemy techniczne u nich.

Aha, dzięki. Nie wiedziałam, że to tak jest.

To jeszcze takie pytanie powiązane. Czy są jeszcze jakieś ciekawe narzędzia do
            bloga, na przykład, żeby można było wstawić sondę albo jakieś inne fajne rzeczy?
            • ols Re: Zginął mi licznik statystyk 17.09.06, 22:14
              Ciężko mi coś polecić... Tyle tego jest, że nie sposób wskazać. Poszperaj trochę po innych blogach, google też podrzuca sporo ciekawych narzędzi.

Niestety za większość z nich trzeba płacić - przy czym "opłata" to zawoalowana gdzieś małą czcionką w regulaminie tych usług Twoja zgoda na emisję reklam na stronach wykorzystujących te elementy.
              • sgk Re: Zginął mi licznik statystyk 18.09.06, 10:09
                > Niestety za większość z nich trzeba płacić - przy czym "opłata" to zawoalowana
                > gdzieś małą czcionką w regulaminie tych usług Twoja zgoda na emisję reklam na s
                > tronach wykorzystujących te elementy.

Przy czym ta "opłata" bywa denerwująca dla czytelników, bo zazwyczaj reklamy
                emitowane są w postaci wyskakujących okienek, czasem trudnych do zamknięcia.
                Niestety bardzo trudno jest znaleźć serwisy z darmowymi komponentami, które w
                regulaminie nic nie mówią o emisji reklam.

Z moich obserwacji wiem, że w reklamy najczęściej emitowane są w tych miejscach,
                w których komponent rejestruje swojemu dostawcy dość duży ruch, więc jeśli nie
                spodziewasz się takiego, to możesz nawet nie odczuć "opłaty" z powodu
                wykorzystanych elementów (licznika czy sondy).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka