Dodaj do ulubionych

Blogfrog - na co to komu?

25.09.07, 14:34
Niejasne a wręcz mętne zasady rankingu, chaos na stronach (według jakiej
logiki opracowana jest kolejność wpisów) wreszcie ciągłe pytania "a co to
takiego" pokazują. że blogfrog jest - przynajmniej na razie - pomysłem
chybionym. A może tak blogfrog zacznie od wypromowania samego siebie zanim
będzie promował cokolwiek innego?
Obserwuj wątek
    • ols Re: Blogfrog - na co to komu? 26.09.07, 13:11
      kicior99 napisał:
      > Niejasne a wręcz mętne zasady rankingu
      Gdyby były 100% jawne, to pojawiliby się manipulatorzy wink Zresztą ranking się rozwija i się trochę zmienia.

> według jakiej logiki opracowana jest kolejność wpisów
      Najproszej, chronologicznej

> A może tak blogfrog zacznie od wypromowania samego siebie zanim
      > będzie promował cokolwiek innego?
      Dziwna propozycja. Mamy go wyłączyć, bo nie rozumiesz? To narzędzie do znajdowania nowych blogów i treści w nich publikowanych. Zobacz jak działa Technorati, to pomysł o podobnych celach.
      • kasica_k Re: Blogfrog - na co to komu? 26.09.07, 16:24
        ols napisał:
        > > A może tak blogfrog zacznie od wypromowania samego siebie zanim
        > > będzie promował cokolwiek innego?
        > Dziwna propozycja. Mamy go wyłączyć, bo nie rozumiesz?

A ja doskonale rozumiem (kiciora) - moim zdaniem Blogfrog powinien być jakoś
        promowany. W tej chwili wiadomości o nim trzeba szukać na jakichś forach,
        blogach, które nie każdy czyta przecież - może chociaż na stronie Blox.pl kilka
        słów na jego temat? Skąd przeciętny bloger ma wiedzieć, co to jest i do czego
        służy? Chyba, że twórcom nie zależy na popularności tego serwisu, a szkoda, bo
        zapowiada się fajnie.
        • ols Re: Blogfrog - na co to komu? 26.09.07, 18:58
          Aaa, w tę stronę. Oczywiście będziemy mocniej go promować. Nie chcielibyśmy jednak, żeby blogi z Blox.pl były tam nadreprezentowane, stąd brak na razie paru słów o których piszesz.
          Cieszymy się, że znaleźli go już najaktywniejsi blogerzy, nie ma lepszej reklamy niż inni (zadowoleni mam nadzieję) użytkownicy.
          • kasica_k Re: Blogfrog - na co to komu? 27.09.07, 01:04
            Rozumiem, tylko że na razie mam wrażenie, że mamy tam niedoreprezentację
            wszystkiego. Sądzę, że im więcej blogów, tym wiarygodniejszy stanie się ten cały
            ranking i skończą się narzekania, że jakieś tam staniki są ciągle w czołówce ;>>
            • ols Re: Blogfrog - na co to komu? 27.09.07, 07:37
              Oczywiście. Dlatego zachęcam do dodawania kolejnych blogów, niekoniecznie swoich.
              A staniki to bardzo dobry blog, dla jego "targetu" napewno ciekawszy niż kolejne wynurzenia o polityce czy web20.
      • kicior99 Re: Blogfrog - na co to komu? 27.09.07, 08:42
        > Dziwna propozycja. Mamy go wyłączyć, bo nie rozumiesz? To narzędzie do znajdowa
        > nia nowych blogów i treści w nich publikowanych.

Nie, nic takiego nie sugeruję. Wiem tylko że o blogfrogu wie stosunkowo niewiele
        osób - nawet tu były pytania co to takiego. Inna sprawa że pamietam starego
        blogfroga i wszystko jest lepsze od tego co było.
        oza tym tłumaczenie że gdyby były na 100 proc. jawne to pojawiliby suę
        manipulatorzy o czymś świadczy
        albo o tym, że są niedoskonałe
        albo o tym, że traktujesz nas jak dzieci...
        Sorry za ten nieco napastliwy ton ale nic innego nie przychodzi mi do głowy.
        • ols Re: Blogfrog - na co to komu? 27.09.07, 13:28
          > oza tym tłumaczenie że gdyby były na 100 proc. jawne to pojawiliby > suę manipulatorzy o czymś świadczy

O niczym nie świadczy, po prostu nie spotkałem się z tym żeby Google czy Technorati publikowały swoje algorytmy.
          • kicior99 Re: Blogfrog - na co to komu? 27.09.07, 17:12
            Powiem inaczej. Biorąc do ręki tabelę sportową masz jasne reguły klasyfikacji:
            punkty, potem bramki, następnie stosunek bramek, gdy i ten jest ten sam - mecze
            między zainteresowanymi drużynami. Wyobraź sobie tabele opracowaną na zasadzie
            "głównie jak długo kto jest w lidze...|

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka