kuxumuxu 23.01.08, 16:25 Czy ja mam coś źle ustawione, czy jak? Da radę jakoś to zmienić, by "ą" było "ą", a nie jakimś wygibasem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kuxumuxu Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 23.01.08, 16:30 Dokładniej chodzi o to, że w Bloxerze pisze się normalnie. Ale po opublikowaniu notki na serwerze wszystkie literki "ą" są zamieniane na to śmieszne "š" Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 23.01.08, 19:36 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=8&w=51545657&a=51581212 Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 24.01.08, 08:24 Jeśli chcesz blogować offline to może zainteresuje Cię to: debergerac.blox.pl/2008/01/Bloxie-program-do-blogowania-offline.html Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 24.01.08, 17:07 Wiem. Testowałem, ale na Viście mi nie działa. Jakieś błędy ze ścieżkami do folderów są... Nie mniej jednak dzięki za wskazówkę Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 25.01.08, 10:52 Na Viście powinien działać. Jest zasadniczo głównie testowany na Viście. A czy byłbyś tak miły i powiedział mi jaki rzucił komunikat? Bo wtedy mógłbym go poprawić... Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 25.01.08, 11:32 Program się uruchamia, ale wyskakuje okienko z komunikatem błędu: Błąd przy odczycie Blogu: Odmowa dostępu do ścieżki 'C:\Program Files\DeBergerac\Bloxie\temp'. Potem klikam na OK i dalej przy logowaniu to samo. A klikając np. w "Dodaj nowy wpis do aktualnego blogu" wyskakuje taki błąd: "Nie mogę znaleźć węzła BlogNewPostsNode Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 25.01.08, 11:34 Nie znam się na pisaniu programów i nie wiem, czy jest to jakaś różnica, ale to samo dzieje się niezależnie od tego, w jakiej lokalizacji zainstaluje Bloxie. Czy to w Program Files, czy na Pulpicie, czy na innych dyskach... Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 25.01.08, 14:00 Dzięki wielkie za informacje. Postaram się to dzisiaj naprawić i dam znać skąd można ściągnąć poprawioną wersję. Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxer przerabia "ą" na "š" 26.01.08, 00:00 Wydaje mi się że poprawiłem. Jeśli będziesz miał chwilę czasu i ochoty żeby spróbować to: 1. Odinstaluj tą wersję Bloxie którą masz 2. Ściągnij sobie nową z 62.233.153.4:33/BloxieSetupBeta13.msi 3. Zainstaluj i zobacz czy Ci działa Gdyby nie działało coś to daj znać proszę. Problem był z uruchamianiem programu z włączonym UAC... Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Bloxie na Viście 26.01.08, 09:27 Zainstalowałem, niby działa, ale wydaje mi się, że interfejs graficzny jest jakiś dziwny. Nie ma np. przycisku wyślij (albo publikuj - nie wiem, jaki zrobiłeś). Masz tutaj screena i zobacz, jak to u mnie wygląda: shrani.si/f/1q/109/39VMlxzG/bloxie.jpg Niemniej jednak poprzedni błąd jest już rozwiązany Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Bloxie na Viście 26.01.08, 09:39 Piszę tak trochę niechronologicznie, ale jeśli dostrzegasz jakiś błąd we wcześniejszym screenie, to może to ci pomoże (pojawia się, gdy klikam na ikonę nowej notki): shrani.si/f/K/ud/4q3hPhwQ/001.jpg , a gdy kliknę w tym okienku na "OK", to wyskakuje takie: shrani.si/f/1Z/rq/3OAdX7kv/002.jpg i dopiero po kliknieciu w "OK" pojawia się edytor tekstu, ale tak jak już pisałem, wg mnie niekompletny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxie na Viście 27.01.08, 21:35 Dzięki wielkie za te informacje i screeny. Postaram się to jutro wyjaśnić, poprawić i dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxie na Viście 28.01.08, 16:39 Witam raz jeszcze. Lepsza wersja Bloxie jest już do ściągnięcia na: 62.233.153.4:33/BloxieSetupBeta14.msi Jak poprzednio - najpierw trzeba odinstalować starą wersję. Daj proszę znać czy się udało Odpowiedz Link Zgłoś
kuxumuxu Re: Bloxie na Viście 28.01.08, 20:35 Jest jeszcze kilka błędów, czy niedociągnięć. Jeśli Cię to interesuje, to daj znać jeszcze, bo nie chciałbym zawracać Tobie d... System mam niby sprawny i nie mam żadnych zastrzeżeń do niego, więc te błędy to raczej wina programu, ale nie jestem pewien w 100%. Skoro u innych działa, to może coś u mnie jest nie tak, a może ta Vista rzeczywiście do (piiiiip) jest Odpowiedz Link Zgłoś
debergerac Re: Bloxie na Viście 29.01.08, 07:30 Jeśli zauważyłeś jakieś błedy i niedociągnięcia to byłbym szalenie wdzięczny gdybyś mi podesłał jakieś info. Bloxie, jak każdy nowonarodzony program dopiero uczy się dobrze chodzić w każdych warunkach i na każdym systemie Odpowiedz Link Zgłoś