homunk 06.05.08, 16:15 czy jest mozliwe zablokowac jakies ip zeby nie moglo wchodzic na blog. przy czym blog nie bylby chroniony haslem ale czy jest opcja zeby dana osoba nie miala dostepu? prosze o odp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rdkg Re: czy mozliwa blokada 06.05.08, 18:17 Nie ma możliwości blokowania wejścia po IP. Ale gdyby nawet była, to dla chcącego taka blokada to żaden problem. Są serwery proxy, są kawiarenki internetowe, jest neostrada u znajomych... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_ewa999 Re: czy mozliwa blokada 06.05.08, 18:55 Tak opcja BARDZO by się przydała ! Odpowiedz Link Zgłoś
ols Re: czy mozliwa blokada 06.05.08, 21:29 Tak jak już napisał rdkg - to jest zupełnie niewykonalne. Odpowiedz Link Zgłoś
haereticus Re: czy mozliwa blokada 13.05.08, 16:05 Myślę, że każdy z blogerów ma chyba podobny problem. Zawsze pojawia się ktoś, kogo najchętniej byśmy nie wpuszczali. Bo - jak rozumiem - to jest istota tego, o co pytasz. Sam jestem w podobnej sytuacji. Gościu przyłazi, wsadza bzdurne komentarze (dotyczące często nie mojego, ale jego własnego bloga) i całkowicie mnie olewa. Nic nie pomagają ani prośby ani groźby... Najchętniej bym go zbanował w taki własnie sposób, bo po prostu utrudnia pracę. Jednak jest problemem to przede wszystkim, że dziś niema wszyscy mają zmienne IP. I to chyba jest przekleństwo, bo tak naprawdę bardzo trudno sie pozbyć natręta. Oj, piszesz naprawdę o czymś, o czym i ja marzę. Szkoda tylko, że to pozostaje tylko w swerze marzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
zwirekiwigura Re: czy mozliwa blokada 15.05.08, 22:48 Tak jak nie mozna uniemozliwic wejscia na blog kilku konkretnym osobom, to jednak sa w bloxie mechanizmy uniemozliwiajace natretom pozostawianie komentarzy. Oczywiscie ograniczone bardzo tym jak sie taki gosc laczy z siecia. Jesli przez jakiegos malo popularnego providera, to zadziala. Odpowiedz Link Zgłoś