marcotills 20.02.05, 15:07 ...czuję, że wracam do zdrowia;-) Pozdrav! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcotills Ełckie wina... 22.02.05, 12:35 pamiętam wino o nazwie EGO... czy pamiętacie, że był taki okręg gospodarczy: Ełk-Gołdap-Olecko ? hasta lu EGO :-) Odpowiedz Link Zgłoś
manio15 Re: Ełckie wina... 22.02.05, 22:30 marcotills napisał: > pamiętam wino o nazwie EGO... ja pamiętam wino "Perła","Wigraszek " (chyba na cześć reformy województw?),"Myśliwskie", "Łuczniczka","Kwiat Jabłoni" itd. itp. Miały identyczną barwę i chrakterystyczny kloaczno-siarkowy bukiet. Niestety mój młody, słowiański organizm zdecydowanie nie akceptowł tego wynalzaku i zawsze z podziwem obserwowałem wyczyny moich uczonych kolegów popijającech ten płyn wprost z opakowania. Sam mogłem wykonać najwyżej kilka łyków , po czym zdrętwiały od nadmiaru bodźców język odmawiał współpracy i ostrzegał przed podróżą do Rygi :(((. Tak więc siłą rzeczy szybko przeszedłem inicjację wódczaną , czemu mój genetycznie słowiański układ pokarmowy juz sie nie buntował i tak mi zostało do dziś. > czy pamiętacie, że był taki okręg gospodarczy: Ełk-Gołdap-Olecko ? > hasta lu EGO :-) czy ty aby Lu nie obrażasz? manio - okazjonalny i raczej(?) umiarkowany(?) degustator Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: Ełckie wina... 23.02.05, 13:15 manio15 napisał: czy ty aby Lu nie obrażasz? manio - okazjonalny i raczej(?) umiarkowany(?) degustator -- Boże broń:( gdzieżbym śmiał naszą Lu obrażać:) Tak mi się skojarzyło tylko to hiszpańskie pożegnanie i mazurskie EGO;-) Odpowiedz Link Zgłoś
luego Re: Ełckie wina... 23.02.05, 13:59 Sie nie obrazam... zwlaszcza ze i Elk i Olecko sa mi bliskie :) No to lu, panowie! Proponuje wino krymskie z Masandry. Mniam! Lu Odpowiedz Link Zgłoś
marcotills Re: Ełckie wina... 23.02.05, 15:47 luego napisała: > Sie nie obrazam... zwlaszcza ze i Elk i Olecko sa mi bliskie :) > No to lu, panowie! Proponuje wino krymskie z Masandry. Mniam! > Lu -- szpanowało się kiedyś w "Jutrzence" zamawiając wino "Lacrima" i krem sułtański i kawę oczywiście "sypaną" "po turecku" i oczywiście w szklance ze spodkiem;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ełckie wina... 13.02.06, 10:03 luego napisała: > Sie nie obrazam... zwlaszcza ze i Elk i Olecko sa mi bliskie :) > No to lu, panowie! Proponuje wino krymskie z Masandry. Mniam! > Lu Ja ostatnio degustowałem gruzińskie. Wielce zacne, ciężkawe wino o nazwie Napareuli. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: Ełckie wina... 13.02.06, 12:43 hej... moim znajomi tu za wielka woda, w szczegolnosci przedstawiciele meskiej populacji :) z sentymentem wielkim wspomijaja wszelkiej masci jabole :) mam nawet przykaz odgorny kupienia choc jednego kiedy udam sie z wizyta do kraju przodkow :) Odpowiedz Link Zgłoś
koks77 Re: Ełckie wina... 13.02.06, 12:45 Zarekwirują ci na lotnisku jako broń masowego rażenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ełckie wina... 13.02.06, 12:48 W ubiegłym roku nabyłem drogą zakupu kultową "Arizonę". Nie dało się ścierwa pić... Jak to Manio pisał - język odmawiał współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ełckie wina... 13.02.06, 13:49 To był zakład. Dotyczył zwycięstwa w eliminacjach do MŚ. Nasi wygrali i musiałem spróbować. Jeszcze dziś mnie otrzącha. Bleee... Odpowiedz Link Zgłoś
moniamm Re: Ełckie wina... 13.02.06, 14:25 u nas na sylwestra krolowalo wino marki "patyk" - nawet slodkawe bylo :P. mielismy nim uraczyc Siczke z KSU na goscinnych wystepach w szikagowie, ale chyba wypieli sie na Ameryke :/. Odpowiedz Link Zgłoś