Dodaj do ulubionych

Ratownictwo medyczne

22.04.05, 16:23

www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050419/REGION04/50418011

Ciekawe kiedy doczekamy się zintegrowanego cywilnego systemu ratownictwa
medycznego. Jak widać - potrafi to nieźle funkcjonować, skoro od wezwania
śmigłowca, wystarczyło tylko 8 minut na dostarczenie pacjenta z Bemowa
Piskiego do szpitala w Ełku...
Obserwuj wątek
    • manio15 Re: Ratownictwo medyczne 22.04.05, 19:12
      ralston napisał:

>
      > www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20050419/REGION04/50418011
      >
      > Ciekawe kiedy doczekamy się zintegrowanego cywilnego systemu ratownictwa
      > medycznego. Jak widać - potrafi to nieźle funkcjonować, skoro od wezwania
      > śmigłowca, wystarczyło tylko 8 minut na dostarczenie pacjenta z Bemowa
      > Piskiego do szpitala w Ełku...

i co z tego że 8 minut? a jeśli Państwo Lekarzostwo nie będą mieli akurat chęci
      do ratowania życia i będą mieli środki inne niz placebo , sytuacja finansowa
      szpitala od dawna jest agonalna. Nikimu nie życzę szukania ratunku w tej marnej
      palcówce. Po szpitalu wojskowym została tylko legenda z czasów komuny. Dziś to
      taka sama bida jemeńska jak i inne , a lekarze zupełnie identyczni. Ale to juz
      inny temat ...

pacjent manio
      • ralston Re: Ratownictwo medyczne 23.04.05, 22:36
        Na szczęście nie wszystkie szpitale tak wyglądają. Są jeszcze takie, gdzie chcą
        i nawet mają czym leczyć. A systemu ratownictwa ni ma...
        Chociaż oczywiście można pójść drogą Turkmenii. Turkmenbasza skonstatował w
        pewnym momencie, że wszystkie szpitale na prowincji są do bani. Jedyne porządne
        są w stolicy. I co zrobił? Zamknął wszystkie z wyjątkiem tych w stolicy...
        • elkman Re: Ratownictwo medyczne 23.04.05, 23:28
          Panowie,dopóki nie ma się potrzeby,można sobie snuć różne opinie, nawet
          posługując się przykładem Turkmenbaszy.
          Ale jak się,za przeproszeniem, Kostucha w oczy zaglądnie to nie ma zmiłje się!
          I jednak jemeńska bieda też potrafi być skuteczna. Wszystko zależy od osobowości
          lekarza,jego zaangażowania oraz świadomości pacjenta.
          Ja miałem szczęście bo spotkałem takich ludzi a oni przekazali mnie innym.
          I jesten z Wami.
          Pozdrawiam,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka